Dag 2: Mijn eerste liefde

Mijn eerste liefde was een kinderliefde op de lagere school. Er is weinig tot niets over te vertellen. Het is zeker en vast niet belangrijk.

Mijn eerste grote liefde kwam ik tegen op de universiteit. Negentien jaar was ik en eigenlijk had ik nog nooit het geluk gehad een vriend te hebben. Vermits hij even onervaren was als ik, hadden we onze relatie te danken aan onze goede vrienden. Het was schitterend. Het was overweldigend. Ik was gelukkig. Een nieuwe wereld ging open. We woonden beiden nog thuis. Na een aantal jaar had ik nood aan een apart leven. Ik mocht op kot. Hij had een autotje. Wat een gemak. Voor uitstapjes. Voor feestjes. Het studentenleven was er om van te genieten, naast al het studeren natuurlijk (wat ik eigenlijk ook wel graag deed).

Maar, mooie liedjes duren niet lang. Deze post ook niet, want ik heb er blijkbaar nog steeds moeite mee. Meer dan ik zelf meestal toegeef. Meestal zeg ik dat ik erop terugkijk als een geweldige periode van mijn leven. Ik wijk af.

We gingen nadat ik afgestudeerd was (een jaar later als hij), samenwonen. Ik kon mijn geluk niet op. De man van mijn leven in mijn huiskamer. Samen op het Zuid. We kochten een enorm mooie rode ‘Passion’ zetel. Rond deze periode begon ik hier ook met bloggen. Onze relatie was echter na een jaar samenwonen niet meer wat het geweest was. Het werd moeilijker. En moeilijker. En moeilijker. The end.

Daar ging mijn eerste liefde, nadat ik vertrokken was uit ons appartementje.5 Reacties

 • ooit…ooit…ooit…zul je beseffen dat je hier toch veel van geleerd hebt..
  jammer dat het zo gelopen is….
  en je zult bij dit schrijven vast een traantje weggepinkt hebben…
  da geeft niks..da mag…t’is tenslotte niet niks en nog zo kort geleden
  en geheel tegen jou zin!!!!
  dus..heel normaal….maar geloof me …het slijt…

 • Eerste grote liefde is altijd speciaal èn in jou geval heeft ze toch een lange tijd geduurd. Dus dat veeg je zomaar niet weg. ‘t Is al mooi dat jullie nog vrienden blijven.

 • Wel, ik heb er inderdaad veel van geleerd. En ik heb zeker van die periode ook genoten hoor!
  En het moet inderdaad niet weggeveegd worden…

 • De eerste grote liefde vergeet je nooit…
  Ik leerde de mijne kennen toen ik 13en een half was en we waren 6jaar samen.
  Zoveel meegemaakt, veel verdriet gekend, maar ook veel vreugde.
  En ik heb ervan geleerd en ik geloof dat alles gebeurdt met een reden
  en moest ik hem niet gekend hebben en moest het niet gelopen zijn zoals het gelopen is, dan zou ik hier vandaag niet op jouw blog zitten schrijven 🙂
  En was ik niet gelukkig getrouwd met mijn vrouw 🙂

  En zoals hierboven wordt gezegd, het zal slijten…

 • Ze zeggen dat altijd hé, dat je je eerste liefde nooit vergeet. Ben benieuwd of dat binnen 50 jaar nog steeds waar is 😉

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake