Loslaten

Ik had me eens voorgenomen om op het werk niet meer té emotioneel te worden. Om de onterechte klachten die ze over me hebben, te laten passeren. Om ze van mij af te zetten. 
Maar dit voornemen hield geen stand. Blijkbaar kan ik dit niet zomaar beslissen, want mijn emoties gingen toch de vrije loop. Ik deed mijn best. Ik deed een job die niemand zelfs op 2 maanden had kunnen doen en ik kreeg er enkele weken voor. Ook ik kon ze dus niet volledig doen en heb de managers daar dan ook op voorhand over ingelicht. Geen probleem, zeiden ze. Ik moest gewoon mijn best doen en zo veel mogelijk gedaan krijgen.
Gisteren kreeg ik echter van een collega een onterecht verwijt. De andere collega sprong gelukkig voor mij in de bres. En ik… ik was er niet goed van. Ik werd té emotioneel naar mijn goesting. De tranen sprongen me in de ogen. Ik richtte me weer naar mijn scherm en probeerde mijn aandacht nog even op een dringende mail te zetten.
Ik hoopte het los te laten toen ik de deur van het werk achter mij liet dichtvallen. Mislukt.
Ik hoopte het los te laten toen ik mijn auto parkeerde en naar ons appartementje ging. Mislukt.
Gelukkig was daar het zoontje die mij toch even wat rust gaf. 
Loslaten was nog steeds niet gelukt, want ik nam mijn zorgen zelfs mee naar bed.
Hoe laten jullie los?


2 Reacties

  • Hoe laat ik los….k’heb er al heel wat jaartjes over gedaan om te leren mijn knop om te draaien…dat lukt aardig…
    maar als je persoonlijk onterecht op iets gewezen dan zit het dieper…dat kan ik zeker niet zo goed loslaten…gewoon omdat het onterecht is denk ik…het slijt….en op een gegeven moment…moet je in jezelf kunnen zeggen…kom op ..het is voorbij…en ik dwing mezelf naar andere gedachten…soms helpt het me…en soms probeer ik ook te denken van Kom op op het einde van de maand krijg ik mijn geld ..en daar werk ik voor…
    Dus loslaten is niet zo makkelijk..maar je kan het deels wel leren….en dat moet ook…je zal nooit alles goed doen voor iedereen…maar vergeet niet dat je ook vele dingen goed doet op je werk..waar men niks van zegt..maar JIJ weet het…en dat is belangrijk…geef jezelf maar een schouderklopje ..voor al die goede dingen die je doet…
    Succes

  • Gelukkig kreeg ik op een ander vlak ook nog een schouderklopje van de teamlead erbovenop. Dat helpt natuurlijk ook altijd 😉
    Toch bedankt weer voor je inzicht… blijven leren dus 🙂

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake