Draagdoeken enzo

Onze baby is groot. Onze draagdoek ook.
In het begin heb ik dit echt wel een aantal keer gebruikt – voornamelijk thuis – omdat dat dan de enige plek was waar ons zoontje wou slapen. Lekker dichtbij. Lekker gezellig. Maar zwaar… En dat hield me eigenlijk wat tegen om er verder mee te gaan. Ik voelde me dikwijls gewoon opnieuw hoogzwanger.
Er is een enorme keuze aan draagdoeken en draagzakken, maar allemaal redelijk duur vind ik. Je kan ze ook niet zo eventjes uittesten. Of wel? En weet ik gewoon niet waar?
Zelf zijn wij gegaan voor een rekbare draagdoek, met het gedacht om misschien nadien ooit wel eens over te schakelen op een draagzak. Meestal gebruiken wij eigenlijk onze buggy. Op verlof was het een aantal keer zeer praktisch om de draagdoek te gebruiken, vermits de buggy onderaan in de auto lag. Ook voor een uitstapje waar ze ons gewaarschuwd hadden voor de trappen, hebben we de draagdoek gebruikt voor onze kleine man. Het was super. Wij genoten, maar ook ons zoontje genoot duidelijk van het hogere uitzicht.
En toch gebruik ik het nu zo goed als niet. Ik heb onlangs gelezen dat voor grotere babies/kindjes een geweven draagdoek beter zou zijn. Het kindje zou beter en langer kunnen blijven zitten. En daar kan ik wel inkomen, want onze rekbare doek is nog tof voor even, maar begint inderdaad na een tijdje door te hangen. Ook is het afgeraden om de baby met een rekbare draagdoek op de rug te dragen, en eigenlijk zou ik dat wel eens graag proberen. 
Verder heb ik ook gezien dat er moeders zijn die draagdoeken én borstvoeding combineren, maar dat zie ik niet zo goed zitten. Als ik borstvoeding geef, ga ik daar toch liever rustig voor zitten. 


4 Reacties

 • Wij hadden/hebben ook een draagdoek, maar amper gebruikt. Nu ligt die bij mijn schoonzus, maar ik denk niet dat ze die veel gebruikt.
  Mijn kindjes zijn in de zomer geboren, het was toen heel warm (zeker te warm om ze in een draagdoek te nemen). Ze waren beiden grote stevige baby’s en ik vond nooit dat ze erg goed pasten in die draagdoek.
  Zodra ze konden stappen probeerden we hen zoveel mogelijk zelf te laten stappen. En als ze moe waren, konden ze in het heel eenvoudige buggy’tje zitten (deden ze niet graag, zat waarschijnlijk veel minder comfortabel dan onze luxe buggy).
  Nu zijn het twee flinke stappers 🙂

  PS: geef je nog steeds borstvoeding? Knap hoor!
  Eva schreef recent SportenMy Profile

 • Het is misschien inderdaad een verschil met ons boeleke dat in de winter geboren is. Een draagdoek is dan lekker warm en best wel zalig. Het geeft ook snel rust als je een vermoeide dag hebt en de baby geen zin heeft om gemakkelijk te zijn.
  Ik geef idd nog steeds borstvoeding ‘s morgens en ‘s avonds. Als ik er niet ben, wordt er al gewoon melkje met melkpoeder gegeven. Hij eet alles, dus dat maakt het wel gemakkelijk. En die borstvoeding is ook best handig nu.

 • Jij bent toch van het Antwerpse, hé? Of heb ik dat verkeerd begrepen? Als je eens een ergobaby (draagzak) wilt uitproberen, dan mag je hem hier altijd eens komen halen (Hoboken). Wij gebruiken die momenteel niet meer, omdat ik een tijdlang niet heb kunnen dragen en mijn zoontje het dus ook niet meer gewoon was en daarom niet meer leuk vond. Ik heb er nog altijd spijt van dat ik dat niet langer heb kunnen blijven doen. Het was alvast superhandig en ik had nooit het gevoel dat hij te zwaar werd (het is dan ook wel een lichtgewicht, maar toch). Het tweede kindje hoop ik toch langer te kunnen dragen!
  Upje schreef recent Goed nieuws.My Profile

 • @Upje : ik ben idd van het Antwerpse… Ik vind jouw aanbod super… en misschien dat ik die inderdaad wel eens kom uitproberen als je hem nog steeds hebt liggen… Ik mail je dan wel als het zover is.
  Ik denk dat ik vooral zo eens een geweven doek wil proberen en hem dan zo op mijn rug te nemen. Dat zou ik vooral wel eens willen testen met wat hulp.

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake