Ons kleintje

Het was een moeilijk weekend. Ons zoontje had een goeie verkoudheid vast. Het werd erger en erger naarmate het weekend vorderde.Normaal gaat hij met Ifemi op zondag mee naar de kerk, maar deze keer bleef hij thuis bij mij. We wilden hem tijd en rust gunnen en bovendien de andere kindjes niet gaan aansteken. Ik maakte met hem dus maar een grote wandeling in het Rivierenhof. Tijd voor een frisse neus voor hem en een actieve wandeling voor mij.
Het werd er voor hem echter niet beter op. Zondagnacht hadden wij bijna geen nachtrust, maar dat was voor mij eigenlijk niet het ergste. Ik vond het veel erger dat ons zoontje wakker werd van het hoesten, daarbij zijn tut verloor en het dan maar op een wenen zette, dat dan eigenlijk ook nog eens pijn deed. En als hij niet wakker werd van het hoesten, dan was het wel omdat zijn neusje half dicht zat met snottebellen.
Afin. Maandag was de eerste keer dat ik sociaal verlof opnam (of is het familiaal verlof?). Ook ging ons zoontje niet naar de creche en namen we dus nog een respijt-dag op. Ik nam hem mee naar de dokter, want ondertussen had hij er ook een beetje koorts bij gekregen… Volgens de dokteres waren we goed bezig met de verzorging. En weer zorgde ik voor goede verse groentjes en verse fruitpapjes met de hoop dat ook die zouden bijdragen tot zijn herstel.
Maandagnacht was het dan toch iets beter. Met de nadruk op iets. Ik bracht ons zoontje dus met een klein hartje naar mijn ouders, ook al zag hij er op dinsdagmorgen toch al wel wat beter uit.
En daar had hij dan een super dag: hij speelde leuk, hij deed een goed middagdutje, … hij was daar blijkbaar een engeltje. We lieten hem daar dan ook nog eens slapen en ook dat verliep zonder problemen. Hij sliep de nacht door. Ongelofelijk! Is het ok als ik nu een beetje jaloers ben? Ja, ik ben ook wel blij voor mijn ouders en dan zeker voor ons zoontje dat aan de beterhand is… maar komaan! Ik hoop maar dat het vanavond bij ons dus even goed gaat.


5 Reacties

 • die kleintjes en hun verkoudheden… Dat lijkt ook altijd op vrijdagavond erger te worden, zodat ge bij een dokter van wacht moet gaan.
  En dan zo’n vieze hoest, Isalena kon zo ne zeehond-blafhoest hebben. Ik weet ni hoeveel nachten in de badkamer gestaan om te dampen…
  Succes en hopelijk niet te veel verkoudheden deze herfst en winter!

 • Oeioei! Bedankt voor het leuke toekomstbeeld!

  Ter info: ons zoontje was nadien thuis ook een engeltje. Hij kampt nog met een beetje hoest en een snotneusje, maar nu valt het wel mee! 🙂

 • Het ritme lijkt er toch wat in te zitten: ‘s middags zijn serieus (=langer) slaapje boven in ‘t kinderbedje en ‘k heb hem daar niet horen hoesten. Vanavond na z’n papje wel, maar hij is er niet wakker van geworden.
  Verders was ie heel rustig en geniet van het kruipen/spelen/ontdekken.
  En wij genoten weer van hem: ‘t is toch zo’n schatje! 😀

 • Leuk verhaal weer om te lezen ondanks dat het inhoudelijk een minder item was…maar bedenk toch ook dat ie door deze verkoudheid weer goede afweerstoffen opbouwt..Beterschap…

 • En bij deze zit ie alweer met een nieuw verkoudheidje. Maar ook deze keer zal hij er wel weer doorkomen! 🙂 Ik heb er alle vertrouwen in.

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake