Onmogelijke Opvangmogelijkheden

Zo weinig schreef ik hier nog nooit. Het café is leeg. Mijn leven staat volledig op zijn kop. Ik geniet met volle teugen, maar op dezelfde moment heb ik ook nog nooit zoveel slaaptekort ervaren. De lachjes van onze zoon maken ALLES goed. Zeker nu die lachjes meer gericht worden. Ik zit nu al twee maanden thuis en ik geniet van deze kleine momentjes met even wat tijd voor mezelf. Ze zijn zeldzaam.

Toch kan ik ook al weer aftellen naar de start van mijn werk. Gelukkig zal dat wel stap voor stap starten, want ik heb de laatste twee weken van mijn moederschapsrust opgesplitst over vijf weken. Toch weet ik dat ik niet in Brussel wil/zal blijven werken. En ook daar wordt aan gewerkt.

Het enige kritieke zorgpunt momenteel is de opvang voor ons zoontje wanneer ik weer begin te werken. Voltijdse opvang zou bij ons namelijk geldverspilling zijn. Ifemi heeft geen vaste job. Hij werkt zoveel hij kan via interims, hij solliciteert en hij gaat naar jobdagen en job-events. De interim belt hem wel slechts 1 dag op voorhand, of zelfs ‘s morgens om in de namiddag te komen werken. De opvang moet je zeker een maand op voorhand verwittigen welke dagen het kind zou komen. Tot hiertoe hebben wij dus geen opvang gevonden die hiermee rekening kan houden. Het begint te korten. Er zijn enkele backup-plannen, waardoor ik me niet té veel zorgen maak. En toch, vraag ik mij af hoe dat zit. Wij zijn toch zéker niet het enige koppel in deze situatie. Wanneer ik zelfs de online aanvraag deed via de stad Antwerpen, werd ik verplicht om vier voor- of namiddagen aan te duiden dat onze kleine naar de opvang zal gaan. Ook al staat dat bij ons niet vast, duidde ik er toch 4 aan. Om vervolgens de mededeling te krijgen dat vermits één van de ouders werkloos is, we geen opvang in de namiddag kunnen krijgen.

U merkt het. Daar zit heel wat frustratie. Alle tips in verband met opvang zijn dus welkom.4 Reacties

 • Die kinderopvang is toch vaak zoeken en puzzelen en dan zijt ge nog niet zeker. Vaak denk ik nog terug aan toen met onze Tristan. Toen kregen wij 6 weken voor Tristan naar de opvang zou beginnen gaan de mededeling dat onze opvang ging stoppen. Ik zag het toen even niet goed zitten. Ik heb zelf zitten rondbellen, maar natuurlijk nergens plaats, vaak de melding dat ik wel erg laat op zoek ga naar een opvang (dus ze luisterden zelfs niet naar mijn verhaal), … Ik heb toen het OCMW aangeschreven, onze situatie uitgelegd. Er heeft daar iemand werkelijk moeite gedaan en van mij een tevreden mama gemaakt.
  Dus ik zou zeggen, neem misschien ook eens contact op met het OCMW, Leg jullie situatie uit en wat jullie als problemen ervaren. Er moeten toch nog mensen in jullie situatie zitten. En als er bij het OCMW zich iemand achterzet, dan krijgt die meer gedaan dan jullie (daar ben ik zeker van).
  PS: je zit nu natuurlijk met dat nieuwe decreet in de kinderopvang. Man, ben ik blij dat wij geen kind meer in de opvang hebben 😉

  SUCCES!!!!

 • Probeer ook niét stedelijke crèches aan te schrijven. Bij ons moeten niet-werkende ouders hun kindjes om halfvijf komen afhalen en anderen om zes uur, maar dat is dan tenminste toch al beter dan een hele namiddag zonder opvang vallen, lijkt me.
  Bovendien zijn er toch ook ‘flexibele opvangen’ voor dit soort situaties, dacht ik. Mijn zus werkt bij een inburgeringsbureau en daar komen dit soort dingen vaak voor. Het enige rotte aan de situatie is dat je vermoedelijk niet én naar een vaste creche kunt én naar zo’n flexibel gedoe.
  Ik zou inderdaad toch ook eens hulp inroepen van ‘instanties’, want om hier als particulier uit te raken …

  Probeer er alvast voorlopig niet te veel over te stressen, maar te genieten van je kleintje. Proficiat!!!
  Upje schreef recent Relax, baby, relax. #boostyourpositivityMy Profile

 • Kort gezegd: ondertussen zijn we er hélemaal uit: We hebben ons inderdaad via Antwerpen ingeschreven en hebben een creche toegewezen gekregen. (toen volgde de problemen met regelingen enzovoorts op die creche zelf). We zijn naar ocmw geweest, maar dat was niet nuttig voor ons.

 • Toch bedankt voor jullie tips natuurlijk! Ik heb die toen zéker gelezen en er ook over nagedacht. Het spijt me dat het zolang duurde om erop terug te reageren 🙂

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake