Stress + moe != lachbui

Ik ben totaal gestresseerd. Ik ben moe. Ik heb veel te veel uren gewerkt deze week en toch ben ik nog steeds niet tevreden over wat ik bereikt heb en wat ik op mijn volgende werkdag aan mijn baas moet laten zien. Ik probeer het los te laten, want ik kan er nu toch niet veel aan doen. Ik ben niet goed in loslaten zoals jullie al weten.

Ik wil lachen. Ik weet dat een keer goed lachen mij zou helpen, maar ik vind geen reden om te lachen. Door mijn stress is de spanning hier om te snijden en ik huil.

Er zijn wel genoeg redenen om gelukkig te zijn. Ik zou ze hier allemaal kunnen opsommen, maar daar heb ik geen zin in. Het enige dat ik wil is een goede gemeende lachbui. Maar met een gefrustreerde kip als mijzelf en een vermoeide Ifemi zal dat er blijkbaar niet van komen.

Dit waren eerlijke zinnetjes en ik durf zelfs niet op “Publish” duwen. In ieder geval heb ik het al eens uitgeschreven en zal ik nadien wel oordelen of ik het effectief zo publiceer of niet.

nacht

Een dagje later. Ifemi en ik deden heel wat samen vandaag. We aten samen ontbijt, gingen samen winkelen, haalden de allerlaatste spulletjes uit ons vorige appartementje en genoten gewoon van deze koude, maar toch zeer zonnige zaterdag. Ik voel me goed. Ifemi kijkt naar Bad Boys II. Hij geniet. Ik hier ook. De tekst van gisteren laat ik staan. Het is ok. Gisteren kon ik daar écht niet over oordelen. Het loslaten is gelukt. Ik heb weer een lang weekend dat goed volgepland is. Er staan nog verschillende leuke en minderleuke dingen op het programma. Ik relativeer.

(orig fig)8 Reacties

 • Wanneer ik moe ben kan ik ook niet lachen. Een goede huilbui kan ook deugd doen. Eens goed lachen ook.
  Het leven is een aaneenschakeling van leuke en minder leuke dingen. De truuk is om alleen de leuke dingen te onthouden. 😉
  micheleeuw schreef recent Dat was het …My Profile

 • De laatste loodjes wegen het zwaarst 🙂
  Maar je bent toch weer al enkele stappen verder.
  Enkele nieuwe huishoudtoestellen en een kinderkamer die begint te lonken 😉
  En aftellen … straks toch even meer tijd om te genieten van het nieuwe gezinnetje 😉

 • oh had ik dat stukje eerder gelezen dan had ik jou miss wel eens goed laten lachen hoor..
  maar alles bij elkaar was je zeker heeeeel erg moe…en dan ziet het er de andere dag weer anders uit he..Gelukkig…

  Je werk loslaten is soms moeilijk..maar dat is dan ook omdat je zelf niet tevreden bent…daar heb ook ik geen goeie smoes voor..
  dat heb ik toch ook..al is dat in mijn werk makkelijker…Gewoon deurtje dicht..
  Het zal beteren…. xx

 • Dat van dat werk is ondertussen al gebeterd… Het aftellen is begonnen… Nog maar acht werkdagen te gaan… 🙂
  De stemmingen wisselen elkaar nog steeds af, maar zoals hierboven gezegd: het is de kunst om enkel de goede dingen te onthouden hé, dus daar gaan we voor.

 • oh nog maar 8 werkdagen ?? en daar zijn er al 3 van voorbij???Zalig…kunt gaan genieten..

 • Aangezien die werkdagen verspreid liggen, zijn er nu nog steeds 2 te aan. We bouwen stelselmatig af hé 😉

 • En voilà … die uit-werkdagen zijn voorbij 😉 Een “spanning” die vervalt ;-): niet moeten vroeg opstaan, geen files. Dus da’s toch even relax hé!

 • Da’s een feit!

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake