Toekomstige Tand

Daar gaan ze. Mijn achterste tanden onderaan. Allebei zijn ze versleten. Rot. Eentje is al weg. Pijnlijk proces. De andere verdwijnt op het einde van de maand. Hopelijk minder pijnlijk. Positief denken.

En dan moet ik beslissen wat ik wil, maar de mogelijkheden spreken me niet aan. Voor zover ik begrijp heb ik momenteel vier mogelijkheden:

 1. Ik doe er helemaal niets mee. Er blijven twee gapende gaten in mijn mond en mijn wangen zullen inzakken.
 2. Ik doe alsof ik geld teveel heb en koop mij een paar stiftanden die elks toch wel zo’n 2000 euro kosten. Veel tussenkomst van de ziekenkas hoef ik blijkbaar niet te verwachten. Ook een aanvraag voor een tandverzekering zou volgens mijn tandarts niet aanvaard worden, want ze verzekeren natuurlijk alleen maar een gezond gebit.
 3. Ik leef naar mijn stand en kies voor een roos gebitje dat je kan in- en uitnemen met daarop dus die twee onderste achterste tanden. Een hoop plastic extra in je mond dus. Gezellig. Ook al dat in- en uitnemen spreekt me niet aan. Ben ik daar niet te jong voor? Of wil ik gewoon teveel?
 4. Als een kleine, maar iets duurdere en natuurlijk comfortabelere, variant van het vorige is er ook een metalen gebitje. Dat klikt dan weer ergens vast in je mond. Toch kan het er ook weer uit. Hier ben je toch weer 900 euro aan kwijt. Ook weer voldoende.

Waarom spreekt enkel het veel te dure mij aan? Heeft iemand hier enige ervaring mee? Blijkbaar heb ik nu maar enkele maanden om te beslissen en ik weet het niet.

Goede raad is welkom. Andere inzichten ook…2 Reacties

 • oke..nen hele boterham….Mijn kiezen zijn weg van toen ik nog tiener was!! ben nu bijna 52 he…Ik mis er niks aan..heel mijn leven heb ik alles goed kunnen
  eten en bijten…!! dus niks hangende wangen….!!
  een roos gebitje onderaan…ik ben er niet weg van..een bovengebitje blijft altijd goed zitten..onderaan valt dat tegen..bij veel mensen heeft dit toch problemen..
  4000 euro voor 2 tanden???? indd…ni te doen..plus..what’s next he..???
  Maar een klikgebitje voor 900 euro dat zou mijn voorkeur krijgen…(ik sta namelijk ook voor die keuze…)
  Mijn mannetje heeft dat ..en is er heel content mee…plus …het blijft ALTIJD zitten…wel uitdoen voor het poetsen..
  Maar het heeft ook nog een ander groot voordeel…zo een klikgebitje..dan gaan er implantaten in je bot gezet worden..in je onderkaak dus..
  EN dat heeft als grote voordeel..het houd je hersens voor de gek…je hersens denken dan namelijk dat er nog een tand zit..en zo blijft je bot beter intakt….
  Verbeter me als ik het mis heb maar zo hebben ze het uitgelegd…
  Dus..900 euries…en klaar en blij..!! Als je iets wilt doen..ik doe het al mijn leven zonder..maar mijn bot is nu aan het slinken…en met inplantaten heb je dat niet..!!
  ik vermoed dat dit een vrij duidelijk beeld schept…maar of het je keuze is..dat horen we nog wel..sterkte…

 • Bedankt voor deze serieuze boterham! Ook die informatie is interessant. De keuze is nog steeds niet gemaakt… Het blijft nog een open vraag waar ik mij duidelijk nog beter over moet informeren.

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake