Tweede Keus

Teveel denken maakt me gek. Keuzes hebben ook. Moeilijke keuzes nog meer. En toch zouden keuzes niet moeilijk moeten zijn. Als ik geen keuze had gehad, zou ik tevreden zijn geweest met het eerste. Normaal had ik deze morgen al kunnen zorgen voor het verkrijgen van deze keuzemogelijkheid. In de plaats van dit wel of niet te behalen, is het een dag uitgesteld. Dat zag ik pas vijf minuten voor ik zou moeten vertrekken. Al deze tijd gaat verloren. Ontspannen lukt niet. Nadenken en verder voorbereiden voor het behalen van die keuzemogelijkheid lukt ook niet. Niets doen lukt niet. Lachen lukt niet. Mij uitdrukken blijkt ook moeilijk te zijn. En toch krijg ik regelmatig volgende gedachten in mijn hoofd: “Als ik nu even dit doe, dan heb ik daarna nog zoveel uur om iets nuttig mee te doen.” of “Als ik mij nu even concentreer en aan niets anders denk, dan kan ik mijn kansen toch vergroten.” Alles start met “Als”. Niets start echt. Toch niet volledig. Ik vind mijn draai niet. Ik ben alleen thuis. Ik ben moe. Ik ben vermoeid. En misschien ben ik ook wel vermoeiend voor anderen. Het eerste maakte me al blij. Ik was tevreden. Nu wil ik het tweede. Is dat fout? Als ik het niet meer wil, gaan de zenuwen waarschijnlijk ook mee weg. Het is te laat. Er zitten teveel vragen in mijn hoofd. Teveel gedachten. Een film met een meisje dat niet wou spreken leidde me af. Wat zij meemaakte is vééél erger dan mijn simpele keuze. Soms maak ik het mezelf toch erg moeilijk. Loslaten is een kunst.5 Reacties

 • Tijd brengt raad …
  Geduld is een schone deugd …
  En ja, dat lukt ons altijd niet, toch zal het er morgenmiddag anders uit zien.
  ‘k Wens je een fijne avond en rustige nacht 😉

 • én vooral een ontspannen morgen en een positieve middag 🙂
  Ben mee benieuwd

 • Doe zoals ik : alleen wat je zelf wilt, zoveel mogelijk. Niets moet, alles mag …
  micheleeuw schreef recent Lang geleden …My Profile

 • je schreef het hier zelf al..je was moe…als je moe bent is alles te veel…en dan heb je 100x ALS….niet te veel piekeren..Komt wat komt…je leert het nog wel…xxx

 • Merci voor jullie goede raad. Ik heb het toen allemaal gelezen, maar blijkbaar had ik nog geen zin om erop te reageren… ook nu weet ik niets te zeggen buiten: dankjewel!

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake