Angstig Antwerpen

AntwerpenIk ben absoluut geen politieke kenner, maar gelukkig heb ik een vader die me wel regelmatig over het beleid doet nadenken. Verder vind ik regelmatig de politiek in het algemeen te moeilijk. Ik hou van KISS. Ik ben dan ook bij een verkiezing blij met een stem-test zodat ik weet welke partij eigenlijk mijn belangen vertegenwoordigd. En “mijn belangen” zijn nogal ruim op te vatten: ik heb graag dat iedereen het goed heeft, ook al is dit vrij moeilijk te bereiken.

Tegenwoordig heb ik wel meer oog voor het beleid in België en dan in het bijzonder voor het beleid in Antwerpen. Regelmatig gebeurt er weer iets en komen we in de media voor domme beleidsreglementen. Maar, omdat ik dus niet zo politiek sterk sta, en ik net een post las waarbij alles goed en duidelijk wordt uitgelegd, wil ik jullie graag naar deze post over het Antwerpse beleid doorsturen. Ga zeker eens lezen en open je ogen. Denk na.9 Reacties

 • Ik vind ze 1 pot nat. Het is niet omdat ze de meeste stemmen hebben, dat ze bij de beleidmakers zitten. Ik woon niet in Antwerpen …
  micheleeuw schreef recent Strand, spelen, preview en gesprekje.My Profile

 • Inderdaad ‘n interessante denkpiste. Ik vrees dat die piste niet ver van de waarheid zal zitten en dat we binnenkort weer Calimero gaan horen. Dat heeft Vlaams Belang destijds ook groot gemaakt. De Vlaming heeft het over ‘t algemeen voor de underdog. Of voor diegene die zich het best zo kan profileren. ‘t Wordt nog een spannend politiek jaar …
  Michiel schreef recent De kijker geënerveerdMy Profile

 • De stem test doe ik ook altijd en het helpt mij bij de keuze die ik achteraf moet maken.

 • Ja, gelukkig hebben we die stemtest nog… Soms denk ik dat het stemhokje niet zou moeten bestaan uit stemmen voor partijen, maar over een stemtest… Op die manier krijg je tenminste écht te zien wat de mensen willen…

 • Even een knuppel in het hoenderhok gooien: helaas is wat “de massa” wil niet steeds zo goed. Het is aan politici om soms in te gaan tegen wat de mensen zo graag willen om het algemeen belang beter te kunnen dienen. Ik zeg maar iets: als het van de mensen afhangt, dan zou elektriciteit bv. gratis of minstens spotgoedkoop zijn. Gevolg: kans op verspilling. Gevolg: koolstofdioxide, vervuiling, radioactief afval etc. omhoog. Dan zijn we niet beter af als maatschappij. “De” mensen zien vaak het hele plaatje niet. (Politici trouwens ook niet altijd, wat nog het ergste is, aangezien dat net hun goed betaalde job is. Het is net hun rol om daar boven te staan.) Ander voorbeeld: als het van de massa had afgehangen, dan kwam er geen homohuwelijk, terwijl veel mensen dat nu een evidentie vinden en het zelfs verdedigen als een teken van verregaande beschaving (er zijn natuurlijk ook andere :-)). Ook dat soort verder denken dan je neus lang is, lijkt me niet te vatten in een stemtest, daar heb je visionaire politici voor nodig.

  Wat niet wegneemt dat ik ook sterk mijn twijfels heb bij de kwaliteiten van veel beleidsmakers vandaag de dag, op elk niveau. Meer bezig zijn met elkaar(s stemmen) dan met doordacht beleid is absoluut niet fraai en is zéker niet waar de mensen op wachten.
  Michiel schreef recent De kijker geënerveerdMy Profile

 • ik ben zeker geen politiek iemand..maar als ik het even allemaal niet snap..dan stem ik nog altijd op parij voor de dieren !!!
  er kan maar iemand opkomen voor al deze beestjes…maar net als jij doe ik meestal ook dergelijke testen…

 • Michiel: Zulke reacties zijn GOED! Ik ben er blij mee want het opent ook mijn ogen voor een ander perspectief. En misschien ook wel de ogen van anderen. Je hebt gelijk dat we visionairen nodig hebben. Goede visionairen. En dat gebruik ik dan liever dan het woord ‘politici’ want dat klinkt zoiezo al als iemand met veel blabla. Ik wil meestal wel wat goed is voor de samenleving, maar niet iedereen denkt zo. En zelfs als we allemaal wilden wat “goed” is voor de samenleving dan is dat nog niet voor iedereen hetzelfde.
  We houden het dus voorlopig bij het zoeken naar visionairen én laten ons daarbij begeleiden door de eventuele stemtest 😉

 • @Smiley: “en-en” is natuurlijk nog beter. Door zo’n testen te doen, weet je wel welke partijen/mensen nadrukken leggen waar je ze zelf wil. Ik doe die testen ook, al heb ik sowieso een voorkeur voor een beperkt aantal partijen. Je hebt geen visionair nodig om pakweg GAS-boetes goed of slecht te vinden. Als je dat belangrijk vindt, dan is zo’n stemtest uiteraard een goed hulpje. Maar ik ben vooral heel voorzichtig als het gaat om “gezond verstand” of die zogenaamde “grondstroom” waar het tegenwoordig zo vaak over gaat. Iedereen denkt gezond verstand te hebben (wie van zichzelf iets anders beweert, weet vast ook wel dat hij of zij naar een instelling moet), maar als iedereen zo gezond dacht, dan waren oorlogen, profiteurs en armoede al lang geschiedenis :-). Zoals je zegt: “goed” is niet voor iedereen hetzelfde.

  En bedankt voor het compliment!

 • “…maar als iedereen zo gezond dacht, dan waren oorlogen, profiteurs en armoede al lang geschiedenis :-)” -> dat zou toch tof zijn hé… maar dat is een utopie zekers… en graag gedaan.

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake