Spiritueel Stukje : Dansen & Springen

Het spiritueel stukje omvat deze week een zeer actieve oefening om te

Luisteren naar signalen op je pad:

Verzamel energieke dansmuziek – muziek met een krachtige beat en uptempo ritme – van in totaal 15 minuten. Plaats de muziekstukken achter elkaar, zodat deze in één keer kunnen worden afgespeeld. Trek comfortabele kleding aan waarin je goed kunt bewegen en dansen. Trek je schoenen uit. Zorg dat je ergens bent waar je vrij kunt bewegen. 

Zet de muziek zo hard mogelijk aan. Volg de signalen van de muziek en laat je lichaam spreken. Leef je uit door te bewegen, dansen en springen. Maak daarbij gebruik van alle ruimte die je hebt. Doe dit onafgebroken tot de muziek is afgelopen.

153366-dance-dance

Neem na afloop 10 minuten de tijd om ontspannen te gaan liggen of zitten. Voel je lichaam. Heb aandacht voor je ademhaling, hartslag en andere sensaties in je lijf. Luister heel bewust naar de signalen van jouw lichaam.

De oefening is er dus deze avond niet meer van gekomen alhoewel ik wel beetje gedanst heb tijdens het opvouwen van de was. Zo heb ik toch iets beweging gehad in de iets frissere avondlucht.

(orig fig)2 Reacties

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake