Doordeweekse Donderdag

Donderdag wou ik dit stukje ‘s morgens even online zetten, maar dat ging niet. Ook ‘s avonds is het er niet van gekomen. U krijgt het dus met een paar dagen vertraging, maar met een mooie foto erbij.

“Ik wou iets schrijven over alle klagende mensen: Het is te koud; Er is te veel sneeuw; De treinen lopen vertragingen op; De informatie is niet voldoende; De files zijn te groot; …

En ze hebben allemaal gelijk, maar moeten we alleen daarover spreken? Kijk eens naar het mooie schitterende landschap. Kijk naar de spelende kinderen die genieten van de sneeuw. Geniet van het zonnetje op je gezicht. Neem die zonnestralen maar goed op, daar word je gelukkig van. Zoek het positieve vandaag.

sneeuw_in_zuiden_en_westen_van_het_land-2010-11-27_0

Maar, op mijn nieuwe missie – jaja, ik ben eindelijk ergens gestart -, zijn er dus bepaalde websites geblokkeerd en kan ik niet meer aan mijn blog, wat natuurlijk eigenlijk normaal is. Spijtig genoeg zijn er ook een aantal sites geblokkeerd waar ik informatie wil halen. Vervolgens wilde ik even het nieuws lezen via mijn google reader, maar blijkbaar heeft google besloten om zijn rss reader project stop te zetten. Vanaf 1 juli ben ik mijn handige site dus kwijt. Kent u rss niet? Dan verwijs ik u door naar Wikipedia.

En bij techcrunch kan je dan weer lezen waarom rss blijkbaar niet meer belangrijk genoeg is. Ik hoop trouwens dat ze het langer laten bestaan. Ze moeten daarom er niets meer aan doen, maar het gewoon laten zoals het is. Wat gebruiken jullie trouwens als rss reader? Waarom vind je dat de beste rss reader?”

(orig fig)6 Reacties

 • Ik ben dat klagen ook beu. 😉
  Altijd blij wanneer de zon schijnt : de mensen zijn veel opgewekter.
  Ik gebruik rss om te weten wie er een nieuw logje heeft geplaatst.
  micheleeuw schreef recent De Nieuwe Snaar, Koñec.My Profile

 • Voor we het weten is het weer té warm voor veel mensen.
  Indedaad jammer dat sommige mensen alleen maar kunnen klagen, ipv wat meer te genieten of hun mond te houden! Ikzelf ben behoorlijk optimistisch en positief ingesteld, omdat ik ook geloof dat dat 1 van de basiszaken is om je gelukkig te voelen. Klagende mensen ga ik dus liever uit de weg. Wat niet wil zeggen dat ik geen luisterend oor kan zijn voor mensen met problemen, maar ik kan er wel niet tegen als mensen daar geen actie tegen ondernemen en hun liever wikkelen in zelfbeklag.

 • Mooie foto 🙂
  En ja, ook ik hoop dat iedereen geniet van de simpele mooie dingen om ons heen èn wat minder “klagen”. 🙂

 • @micheleeuw : elke reader gebruikt rss om zijn feeds te lezen… De vraag was eerder: welke reader gebruik je?
  aan de andere twee: Leuk dat jullie zo positief zijn en kunnen genieten van de kleine dingen.

 • zult mij niet horen..I love the snow!!whoeha..

 • Sneeuw Zon Wind Regen Koude Warmte … alles accepteren wat komt en daar blij mee zijn. Dat is de kunst die velen nog zouden kunnen aanleren…

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake