Spiritueel Stukje : Passie

“Ik leef mijn Passie”

Het leven is bedoeld om het beste uit jezelf te halen. Waar word jij blij van?! Het vraagt moed om het avontuur van jouw droom aan te gaan. Wat inspireert jou? Ook kleine stappen geven beweging.

Tip: Schrijf je affirmatie op “geeltjes” en plak deze overal in huis waar je veel komt

——————-

agenda2013Dat staat er voor mij deze week in mijn Mind & Spirit Agenda. Ik word trouwens blij van simpele dingen. Zo ben ik blij met het gezellige weekend samen met mijn vriend. Zo was ik enorm blij met het toneelstuk Pak de Poen dat we gisteren zagen. Dat is trouwens een aanrader als u nog eens goed wilt lachen. Ik word ook blij als ik sneeuwwitte bomen zie. Ik word blij als ik kindjes zie. Eigenlijk word ik wel van veel dingen blij. Ik ben goed bezig, denk ik dan.

Wat me inspireert, is echter een andere vraag. Momenteel is dat de teamleader waarmee ik werk. Die is enorm boeiend. Die laat me nadenken over bepaalde dingen die ik voor “normaal” heb aangenomen. Ik werk graag met hem samen. De job is misschien ver, maar de taak, de collega’s, de technieken, … het is het helemaal waard.

Ik heb vervolgens geen affirmaties maar wel mijn mantra op een “geeltje” – een post-it dus – hangen aan mijn scherm hier thuis. Het helpt.

En jullie? Waar worden jullie blij van? Wat inspireert jullie?

(orig fig)

… Op voorhand bedacht en geschreven.5 Reacties

 • Leuk om te horen dat het zo goed gaat op je nieuwe project! Nu ben ik wel nieuwsgierig natuurlijk wat de projectleider je van inzichten heeft gegeven 🙂

  Voor de rest zit ik wat in hetzelfde schuitje als jou… De job is ver (Gent), maar de taak, collegas, jobinhoud, verantwoordelijkheden,… maken het zo de moeite waard. Al heb ik wel de indruk dat niet altijd iedereen dat snapt dat je dat de moeite waard vindt, zeker met 2 kleine kindjes die natuurlijk ook de nodige aandacht en tijd moeten krijgen. Tuurlijk zou ik meer tijd met de kindjes kunnen doorbrengen als ik niet zo ver werkte, of als ik uberhaupt niet werkte, maar zou ik dan een betere mama/partner/… zijn als ik slechtgezind rondliep?

  Zelf word ik blij van simpele zaken. Een geslaagd uitstapje met wat vriendinnen, een gezellig etentje, een leuk uitje met de kindjes, een goed gesprek met manlief, complimentjes op het werk, kindjes die iets onbewust grappigs doen, een sportieve avond,…

 • Ik vertoon wel interesse voor je technieken omdat we in dezelfde wereld zitten qua job.

 • Ik kan een glimlach niet onderdrukken wanneer ik mijn kleine poes zie spelen of naar de vogels zie kijken (die maar niet in haar pootjes willen komen vliegen). Ook wanneer ik weet dat ik enkele dagen niet moet werken en weg ben van drukke collega’s die heel de tijd staan kletsen en het werk aan ons laten.
  micheleeuw schreef recent Wigwam.My Profile

 • ik wordt superblij als ik na een werkdag toch na de boodschappen het eten koken ,beslis om nog een wandeling te maken
  en dan halverwege tegen dat het schemert..zie ik 6 reeen staan…(soms één..soms 3) maar het is een natuurlijk spectakel
  en daar wordt ik zoooo vrolijk van..
  Als ik 3 dagen in mijn caravan moet poetsen en inladen voor ik een weekend wegkan…ik zou het bijna fluitend doen..
  ook hier wordt ik vrolijk van…
  Als het straks weer Hemelvaartweekend is..en wij weer met samen kamperen…met jullie en de rest..Daar wordt ik vrolijk van…
  Als je dochter belt..en hard roept..MAMA..MAMA…en ik al meteen weet dat ze aangenomen is op haar nieuwe job!! Daar zijn wij dagen vrolijk van..
  Als de ander dochter je trakteert op een etentje en daarbij zegt dat ze zonder ons nooit zon mooi huisje had gehad…Daar zijn wij heeeel lang vrolijk van….
  Als mijn nichtje met haar vriend ..plotseling voor de deur staat en weer gezellig even langstkomt..daar wordt ik vrolijk van…
  goed dat je het zo eens vraagt…miss ben ik toch vrolijker dan ik soms denk…xxx

 • Wat leuk om ook te lezen dat mijn lezers gelukkige mensen zijn. Daarmee wil ik de ongelukkige mensen natuurlijk niet wegjagen. Die mogen ook hun gedacht zeggen.
  Maar jullie zijn toch geweldig. Allemaal blij met grote en kleine dingen, tevreden met je leven, tevreden met werk, familie, gezin, vrienden… Dat klinkt gewoon geweldig!

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake