Jaloers

Normaal ben ik niet iemand die snel jaloers is. Tegenwoordig ben ik toch regelmatig jaloers op bepaalde mensen. Ik ben jaloers op mensen die de liefde gevonden hebben. Liefde van twee kanten. Zij zijn zo gelukkig. Zij hebben altijd elkaar om op terug te vallen. Zij kunnen samen genieten van het leven. Zij kunnen samen hun leed delen. Zij zullen er altijd zijn voor elkaar. Ik ben jaloers.

Ook ben ik jaloers op mensen met enorm veel enthousiasme in het leven. Met een passie voor iets. Een sterke wilskracht om hun wensen te laten uitkomen. Ik mis die passie. Ik mis dat enthousiasme. Ik denk dat het mij gelukkiger zou maken, maar ik weet niet hoe ik ervoor moet zorgen. Ik wil wel bepaalde dingen in mijn leven, maar ik zou het geen passie noemen. Er mist iets en ik kan niet zeggen wat.

Ik zoek verder. Naar allebei.3 Reacties

 • ja meiske..jij mist gewoon een vriendje denk ik…companie..gezelschap..liefde..waar je alles mee kan delen…
  ook dat allemaal komt allemaal wel weer op je pad..en dan zal je passie en enthousiasme vanzelf weer deelnemen van jou leventje..en dat je beetje jaloers bent is heel normaal…de meeste die je kent zijn gezellig samen…die tijd komt voor jou ook weer wel..xxx

 • I’ve got plenty of both. Wil je er wat van hebben? 🙂
  Nee, ff serieus. Ik voel met je mee. En jaloezie is een prima emotie zolang het niet in afgunst verandert (dat je het anderen niet gunt omdat je het zelf niet hebt).

  Ik weet niet of je iets hebt aan tips? Zo nee, lees dan niet verder. No offence taken. Ik heb ook ooit zo’n periode gehad in mijn leven en toen inspiratie gevonden bij de ‘Creatiespiraal’ van Marinus Knoope. Een boekje geschreven om je te helpen bewust die dingen te kiezen die je wilt en die in kleine stapjes, heel ‘planmatig’ te bereiken en dan heel bewust van het bereikte te genieten. Het is wat zweverig voor mij, maar toch gebruik ik de ideeën erachter nog bijna dagelijks.
  http://www.decreatiespiraal.nl/

 • Bedankt allebei! Heeft zeker en vast geholpen.

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake