Spannende Schokken

Mijn mooie planning kwam deze week in gevaar. De operatie aan mijn aorta en mijn aortaklep moet nu eenmaal gebeuren. Ongeveer een zes weken later, wanneer ik ook al terug zou mogen auto rijden, trouwt een zeer goede vriendin van mij met een goede vriend van mij. Zij zijn al samen sinds dat we naar de universiteit gingen en hebben ook al het geluk van een prachtig zoontje. Een aantal dagen later valt ook mijn verjaardag, die ik waarschijnlijk dit jaar eens niet in het buitenland zal doorbrengen.

Het gevaar was vermomd onder het feit dat de mondhygiëne helemaal in orde moet zijn en de tanden dus ook bacterie-vrij. Ik kreeg mijn eigen tandarts al een tijdje niet te pakken, dus belde ik mijn vriend zijn tandarts waar ik vrijwel meteen terecht kon. Ik heb nu eenmaal vrij slechte en zwakke tanden, dus ik verschoot er niet van dat mijn tanden “gekuisd” moesten worden en dat ik toch één tand had met gaatjes. “Slechts één”, dacht ik bij mezelf. Spijtig genoeg moest deze tand nog eerst ontzenuwd worden. De man die dat doet, heeft normaal een wachtrij van drie weken. Ik kreeg al schrik. Ik zag alles al verlaat worden: de operatie, de revalidatie, … Ik zag het al gebeuren dat ik helemaal niet naar die trouw kon.

Maar ik had geluk! Er had net iemand afgebeld en ik kon dus vrij direct bij hem terecht. Hij behandelde die tand en volgende week wordt er nog een goede vulling in gezet. Spijtig genoeg had hij ook slecht nieuws: een van de andere tanden, die ooit al eens ontzenuwd waren, moet opnieuw gedaan worden. Er waren door een spleetje bacteriën doorgekropen tot in de wortels… Weer ging die schrik door me heen. 

En weer had ik geluk. Hij kan het ook nog in de komende week behandelen. Spijtig genoeg heeft de tandartse geen plaats meer om daar dan nog voor mijn operatie een goede vulling in te steken nadien. En weer kwam de schrik naar boven. Mijn emoties waren precies een botsbal die snel van de ene kant naar de andere kant van de kamer botst.

Volgens het informatieboekje dat ik van de cardiologie had, stond er dat alles in verband met mondhygiëne eigenlijk een week voor de operatie in orde moest zijn. Ik belde dus de cardiologie op en legde mijn gehele geval uit. De vrouw aan de lijn was zeer vriendelijk en controleerde alles voor de zekerheid bij de chirurg. Het was geen probleem. Een pak van mijn hart.

De operatie moet dus niet uitgesteld worden. De revalidatie kan zijn gewone planning behouden. Ik werk toe naar die trouw. Ik was zo blij dat ik naar Ifemi ging met het laatste deel van het verhaal en eens een positieve gelukkige knuffel kwam geven. Het gaf me kracht vandaag! Het deed me goed.

(orig fig)5 Reacties

 • ik weet het ..je bent geen kind meer..maar het eerste wat in me opkomt is..Arm kind!!!
  Volgens mij zit je in een gevecht van emoties…
  ook wij weten pas dat slechte tanden heel slecht zijn voor je hart..ook vandaar dat mijn manneke..
  zich liet helpen bij de tandarts…je moet het allemaal maar weten..
  t’ja ..ontstekingen zijn dan ook heel slecht voor je…dus vandaar..
  maar wat is dit een jaar voor je zeg…alles zo plots…huilen en lachen zullen daar het gevolg van zijn..
  Toch zie ik hier die sterke vrouw weer een beetje doorheen komen..volgens mij begint ze het een beetje te aanvaarden..
  Ik vindt het zo fijn om vanalles van je te lezen..zo blijven we toch op de hoogte..
  In ieder geval van wat jij kwijt wil…
  en goed van je dat je een ‘trouw in het vooruitzicht hebt…Je bent jong..jij knapt nog vlug op..
  je zult zien dat het goed gaat..Je zult op zijn minst een slowtje kunnen placeren!!!
  enne..je verjaardag komt ook goed he..je komt gewoon naar mij !!!
  lekker jarig in het buitenland…!!!

 • Alles komt goed … ik blijf het je zeggen, hé.
  Er mag ook eens iets wel goed gaan !
  Leef maar toe naar die trouw en maak er maar veel plezier. Ook op je verjaardag nadien.
  micheleeuw schreef recent Kneistival 2012, dag 3.My Profile

 • Gelukkig dat je dat allemaal nog op zo’n korte tijd hebt kunnen regelen!
  Het zou enorm jammer zijn als je er niet bij kan zijn op onze trouw, maar gezondheid gaat voor he!!!

 • @loesje : dankuwel voor de mooie woorden!!! En bedankt voor de aanbieding voor mijn verjaardag… dat valt dan nog te bezien natuurlijk.
  @micheleeuw en Evelyne: ik doe zéker mijn best voor die trouw. Is een leuke aanmoediging 😉

 • […] kleedje te vinden voor de trouw van een koppel vrienden van me. Ik vertelde er u al over in Spannende Schokken voor mijn operatie. Toen had ik nog schrik dat ik het misschien niet zou halen. Op het einde van […]

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake