Schotens Spektakel

Ook dit jaar kan je weer de wereld beleven in Schoten. Het volksdansfestival is een goede afleiding voor mij dit jaar. Dit weekend heb ik er mijn volledige energie opgedaan, want vandaag schoot daar niets meer van over. Een luie dag was daar dus het gevolg van. Zelfs de migraine kwam in de late namiddag opzetten, maar die is ondertussen dankzij Imitrex weer over.

Vrijdagavond gingen we naar de feestmarkt in Schoten. Voor het eerst eens samen met de gasten die mijn ouders in huis hebben. Blijkbaar zijn er nog maar 30 gastgezinnen in de plaats van de vroegere 90. Toch wel spijtig voor de groepen, lijkt me. Het was een leuke en gezellige avond, maar we hielden het al redelijk vroeg voor bekeken. Ik was óp na al dat geslenter over de markt en door het middeleeuws dorp.

Zaterdag was dus eveneens een recuperatiedag. ‘s avonds gingen we dan naar de voorstelling kijken. Zoals gewoonlijk was het een mooie combinatie van landen en dansen. Kleurrijk, levendig, grappig en variërend. We genoten van de voorstelling en nadien ook van Discobaar A Moeder. Ik verwachtte er niet veel van, maar eigenlijk waren ze perfect voor een avond op zo’n festival waar mensen staan dansen van alle leeftijden. Ze speelden dus ook muziek van vroeger en nu en héééél vroeger. Variatie was er zéker. Ook qua muziekstijlen. Niemand had volgens mij écht te klagen.

Zondag gingen we om 14u naar de parade kijken, waarbij de groepen elkaar enorm snel opvolgden. Volgens mij heb ik nog nooit zo’n snelle stoet gezien in Schoten. De namiddag werd gevuld door enorm leuke verbroederingen en terrasjes met familie en vrienden. Als afsluiter van de dag kwam er nog een bbq bij de ouders thuis met de gasten en de familie. Zeer gezellig en interessant dagje.

Het hele weekend heeft me goed gedaan. Ik kreeg de kans om met verschillende mensen te praten over mijn komende operatie en ik kreeg eveneens de kans om goed afgeleid te zijn. Bedankt Schoten en Schotenaren.

(orig fig)5 Reacties

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake