Spetterende Show

Vorige week zaterdag gingen we met een groepje vrienden naar Cirque du Soleil. De voorstelling deze keer noemde Corteo. Het zou gaan over de begrafenis van een clown, wat ik al maar een raar concept vond om een spetterende show rond te maken. De clown droomde echter over hoe hij zijn begrafenis zou willen zien. En ik kan hem absoluut geen ongelijk geven. Zo’n begrafenis mogen ze mij ook geven op het einde.

De avond begon al goed. De meesten van ons dachten dat Parking Noord van het Sportpaleis dus vlak achter het Sportpaleis lag, maar dat is dus niet. Die parking ligt aan de overzijde van de brug. Daar stond een enorme tent opgesteld alwaar alles wat ze verkopen gewoon aan schandalige prijzen aan de man worden gebracht.

Zelf had ik al eens een show van Cirque du Soleil gezien, maar voor Ifemi was het nieuw. Hij genoot er dus ook enorm van. Van de ronddraaiende mensen, van de dames die zomaar even in de lusters gaan hangen, de man die over een touwtje fietst, de engelen die over het podium vlogen, het springen op de bedden, de geweldige jongedame die het publiek werd ingestuurd hangend aan ballonnen en nog zoveel meer. Het was een fantastische show.

Die artiesten voeren het écht met zoveel gemak en plezier uit dat het lijkt alsof dat alles wat ze doen echt simpel is, maar dat maakt het eens zo spectaculair. Ik vind de show zeker aan te raden voor iedereen. Zoals altijd bij Cirque du Soleil natuurlijk.

In de pauze gingen Ifemi en ik dan ook nog even naar buiten. We genoten van de laatste zonnestralen van die dag en van het goede weer. Even de benen strekken doet dan altijd deugd. Op het eind van de avond zag ik dan dat ook mijn nicht de voorstelling had bijgewoond. Het was dus nog een leuk babbeltje op het einde. Daarna fietsten Ifemi en ik weer lekker naar huis.5 Reacties

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake