Moeilijk

Als je me momenteel in het echt zou vragen hoe het met me gaat, dan antwoord ik met een glimlach en zeg “goed”. Spijtig genoeg is dat niet helemaal waar. Ik heb het moeilijk en ik kan niet verklaren waarom. Is het zoals m’n mama al zei, door die donkere dagen? Is het effectief omdat ik alleen ben? Is er een andere reden? Ik weet het niet. Ik wil het wel weten, want dit is gewoon niet leuk meer. Ik heb nergens zin in.

Dark View

Ik doe gewoon wat ik anders doe in mijn leven – gaan werken, pingpongen, Nederlands lesgeven, piano spelen – maar dat is zeker en vast niet voldoende. Ik aanvaard daarom ook alle uitnodigingen die ik krijg, ook al heb ik er op voorhand niet veel zin in. Ik weet dat ik me wel zal amuseren. Maar eenders wat ik doe, het ongelukkige gevoel blijft hardnekkig zitten. Ik wil ervan af. Ik vraag jullie bij deze om hulp! Alle tips zijn welkom!10 Reacties

 • heb je ooit gehoord van lichttherapie?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lichttherapie

 • Zoals elsje zegt lichttherapie kan helpen. Gewoon een zonnebankcentrum zoeken in de buurt en daar even onder de zwakste bank kruipen.

 • Of zelf initiatief nemen… zelf uitnodigingen ‘de wereld’ insturen. Heb je zin om iets te doen maar niet alleen, vraag dan rond of er niemand is die daar ook zin in heeft. Dan kan je de dingen doen die je graag wilt doen, en hoef je ze niet alleen te doen. Dus niet wachten tot de anderen je uitnodigen, maar neem het hef in eigen handen 😉
  De donkere periode zal er idd wel voor iets tussen zitten… Profiteer dan vooral van de weekends, en kom buiten wanneer het licht is. Spreek dan af met mensen, maar kruip niet meteen binnen. Buiten shoppen ipv in een winkelcentrum, ga wandelen ipv naar de cinema ofzo te gaan,…
  Maar meest belangrijkste : genieten, van alle leuke momenten!

 • Smiley, iedereen hierboven (en misschien hieronder):-) heeft gelijk en geven goeie tips.
  Alles zal wel op zijn plaats komen, geduldig wachten is de boodschap, maar zeker niet stilzitten, ga vanalles doen en vooral genieten. Iedereen is er voor u.
  Last but not least, Smiley keep on smiling 😀

 • het gevoel van machterloosheid overvalt me…
  Ik heb hier een héél lief nichtje..met een héél lief karakter…en die roept om hulp!!
  Ik vindt da tof dat jij om hulp (durft) te roepen!!CHAPEAU !!
  maar machteloos voel ik me omdat ik je niet kan helpen…
  vandaar de spreuk..beter een goei buur dan een verre vriend!!!!!
  Ik hoop..ik hoop…dat jij zult zien…als deze donkere dagen voorbij zijn…en het zonnetje weer eens een keer door de bomen schijnt…dat jij je ook beter zult voelen…één ding merk ik hier wel…Je staat er nooit helemaal alleen voor!!
  k’zie hier vele pennen voorbij gaan met de bestbedoelde tips…en bestbedoelde raad maar alleen tijd heelt alle wonden..
  Voorlopig zijn we die donkere dagen nog niet uit!!maar kun je aftellen..naar woensdag!!!Een gezellig samenzijn bij de kerstboom met mensen die zielsveel van je houden…en die het ontzettend geweldig vinden dat jij in hun midden bent..en DAT lieve smiley schrijf ik vanuit de grond van mijn hart…
  Tot woensdag!!!

 • Auw, meid toch! Het is niet eerlijk dat iemand die zo lief is als jij, zich zo ongelukkig voelt! Sluit je niet op, maar ga naar buiten zoals de andere mensen hier ook zeggen. Buiten kan je onverwachts leuke dingen tegenkomen! Gisteren passeerde ik een paar kleine meisjes die vrolijk “I wish you a merry christmas” begonnen te zingen voor mij… Zo’n onnozele dingetjes maken het leven al wat leuker 🙂

  Vorige week gaf iemand mij een goede tip: piekeren, in cirkeltjes denken en je wentelen in je ongeluk is niet gezond. Probeer in de plaats daarvan constructief na te denken of tenminste je “cirkeltjes” te ontdekken, en schrijf je gedachten van je af (wat jij blijkbaar al doet, dat wist ik niet, ik kwam hier toevallig op 🙂 ). Sta jezelf toe om bv een uur geconcentreerd na te denken en ongelukkig te zijn, en zet het daarna van je af. Doe dan iets anders waar je al je concentratie voor nodig hebt, zodat je “vergeet” dat je ongelukkig bent.

  Het klinkt misschien nogal zweverig en moeilijk, maar ik hoop dat het helpt! Bij mij werkt het in elk geval wel om de examenperiode door te komen… want in mijn eentje zitten studeren is een hel! Meestal ga ik met de fiets naar vrienden om daar te studeren. Een beetje beweging, een (winter)zonnetje dat in mijn gezicht schijnt, en mensen om mij heen die onvoorwaardelijk van mij houden, die mij rechthouden en zeggen dat het ooit zal beteren (ook al geloof ik daar niet meer in…). Ik ben een wrak sinds K voor alcohol heeft gekozen, maar ik probeer actief op zoek te gaan naar geluk, en ik geniet zoveel mogelijk van kleine dingetjes.

  En vergeet niet: Liefde van vrienden en familie is ongelooflijk veel waard! Dat is Liefde met een hoofdletter “L” 🙂 Geniet van het kerstfeest woensdag!

  Dikke knuffel

 • Ik hoop dat onze uitstap naar Keulen uw mood een beejte heeft veranderd en dat je er zelfs niet aan dacht dat je ongelukkig was.

  We zijn er voor u!

 • Tien voor twaalf … ‘k kijk nog vlug naar je blogje ….
  Gelukkig hebben we je vanmiddag en vanavond een verrassingsbezoek gebracht, wat je weeral afleide van doomdenken. En zo te horen had je een geweldig weekendje gehad! Goed zo! Ook wij hebben genoten van jou gezelschap!
  Tot morgen 😉

 • ‘k Vergeet nog te zeggen dat je een geweldige sfeervolle mooie kerstboom hebt staan !!! Foto volgt … morgen hopelijk 😉

 • Een wijs iemand leerde me ooit dat hoe klote de situatie ook is waar je voor staat, je altijd kan kiezen hoe je er mee omgaat. Ik wens je een warme kerst.

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake