Geslaagde Graduatie

“Zaterdag was eens een speciale dag. Ifemi’s pastoor studeerde af aan het Continental Theological Seminary in Sint-Pieters-Leeuw en nodigde ons uit voor zijn Graduation Ceremony. We pikten hem op en reden met nog een aantal van zijn vrienden vanuit Antwerpen naar Brussel.”

Dat stukje schreef ik al eens in het begin van de zomer. Ik had toen een super leuke dag waar ik zeker meer wou over schrijven, maar hoe meer tijd er passeerde, hoe minder zin ik er blijkbaar in had. Nu, bij het uitwerken van mijn drafts, stond deze klaar en wil ik die zomerse dag toch nog delen met jullie. Al is het om op deze grijze dag een beetje zon binnen te brengen.

Wat herrinner ik me nog? We reden naar Brussel. We kwamen bij de boeren van Brussel. Ik wist niet eens dat we boeren hadden in Brussel. En daar ergens tussen bevond zich de campus, waar de ceremonie zou plaatsvinden. Zoals er mij op voorhand al was verteld, zou de ceremonie voorafgegaan worden door een mis. Het stoorde me niet, ook al ben ik niet gelovig. Er was ook een pastoor uit Amerika, waarvan ik mij herrinner dat die heel goed kon vertellen en die had me enorm geboeid. Tussendoor zorgden de CTS Singers voor de muzikale noot. Ik genoot er wel van. Ik herrinner me ook dat ik genoot van de verbondenheid tussen verschillende rassen. Welke kleur huid je had, maakte daar totaal niet uit. Iedereen werd geaccepteerd. Iedereen hoorde erbij.

Na de mis, kwam de echte ceremonie, waarbij de afgestudeerden één voor één hun diploma kregen en dus het lintje van hun hoedje mochten verleggen. Is het nuweer van links naar rechts of van rechts naar links? Het voelde net als in al die Amerikaanse films. Ik wist niet dat dat ook hier gedaan werd. Achteraf werden er buiten in de zon op die prachtige groene campus ook een hoop foto’s getrokken. Er werd dus eveneens een groepsfoto getrokken van de afstudeerden. En natuurlijk kwam er ook een foto van het moment waarop de afgestudeerden hun hoedjes in de lucht smeten! Ik was echt verbaasd om al dat – voor mij Amerikaans gedoe – hier te zien, maar het was wel eens leuk.

Na al dit had de vrouw en vrienden van de pastoor ook nog eten voorzien voor iedereen, dus we maakten er een gezellige picknick van. Ik genoot. Het was zeer aangenaam om eens een groep vrienden van Ifemi te zien. Super leuke middag.

Omdat het die dag zo’n goed weer was, besloten Ifemi en ik bij terugkomst in Antwerpen om gezellig in het zonnetje frietjes te eten en de dag af te sluiten met een bezoekje aan mijn Hollandse tante. Ik herrinner me die dag als een geslaagde zonnige dag met veel variatie.5 Reacties

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake