Leven in Landal

Het vrolijke verlengde aan-de-realiteit-ontsnappende weekend is voorbij. Het was druk en geweldig. Ik had absoluut geen tijd om te denken aan mijn gewone leventje dat mij tegenwoordig zo saai en grijs leek. Ik besloot ook om van elk moment te profiteren. Ik besloot om zoveel mogelijk te zwemmen en te wandelen. Ik besloot om zoveel mogelijk groentjes, fruit en verse fruitsapjes naar binnen te werken. Dat is allemaal wel gelukt. Het enige dat ik ook nog had gewillen, is een beetje uitrusten, maar met jonge kindjes in eenzelfde huisje zit dat er niet in.

Vrijdag had ik dus nog zeer veel moeite om van het werkleventje en van het slechte-gedachte-leventje weg te stappen. We zijn er toch nog geraakt en samen met papa meteen het zwembad gaan verkennen. Mama wachtte mijn broer en zijn gezinnetje op die niet veel later zouden arriveren. Vrijdagavond was er niet veel enthousiasme voor een avondwandeling, maar samen met de oudste van het gezin verkende ik toch de omgeving in de pikkedonkere. Zaterdag voelde ik me al veel meer in vakantiestemming: nog een keer goed zwemmen met de familie, een goede wandeling met de voltallige familie, met het petekindje de boten verkennen, een terrasje in het zonnetje, nichtjes die spelen voor de bloembakken en nog een mini wandeling met Ifemi en de ouders waarbij ik blijkbaar toch wat energie te kort kwam. Dankzij zo’n actieve dag werd de avond dus volledig gevuld met spelletjes.

Zondagmorgen ging alles precies wat trager, waardoor we pas tegen de middag in het zwembad terecht kwamen waar we ook langer dan normaal bleven. In de namiddag vertrok mijn broer met zijn gezinnetje al aangezien mijn nichtjes natuurlijk op maandag weer naar school gingen. Voor ons bestond maandagmorgen uit inpakken. Daarna splitsten mijn ouders en wij op. Zij fietsten en wij reden naar het naburige dorp waar nu eens absoluut niets te zien was buiten één kerktoren, één open supermarktje en een dijk. We parkeerden ons dus maar bij die dijk, wandelden de trappen op en wandelden over de smalle dijk, naast het muurtje. In de niet-zo-heel-verre-verte lag een steigertje in het water. Daar wandelden we naartoe. Toen we daar waren belde papa dat zij aan onze auto waren. Bij samenkomst, werd er besloten dit spookdorp te verlaten en naar het strandpaviljoentje te gaan om te lunchen. Een zeer gezellige afsluiter van een super familie weekend.

Als laatste ging ik met Ifemi nog even naar Middelburg, maar na een uurtje hielden we het al voor bekeken en besloten we om nog een lange gezellige avond thuis te hebben. Spijtig genoeg kropen mijn ongegronde angsten deze avond alweer terug naar boven.

(orig fig)7 Reacties

 • ooooh, wij gaan op het einde van maart een midweek en we zijn al sinds dat het gereserveerd is aan het aftellen 🙂
  Evatjeke schreef recent Hello world: project cauliflowerMy Profile

 • Wat heb je dat hier weer mooi verwoord; ons heerlijk tussen-uit-weekend. We troffen het inderdaad met het droge weer; zaterdag zelfs met zon en blauwe lucht: heerlijk genieten die wandeling op de dijk.
  Ook wij genoten van het gezellig samenzijn.
  Je verraste me al wel door al dat gezonde fruit en groenten die je bij had: super, goed bezig 😉
  Die ongegronde angsten bij je thuiskomst baren mij dan weer moederlijke zorgen; ‘k hoop dat je daar uit komt 🙂
  Hopelijk kan de pc(van beneden)dit weekend hersteld worden, zodat ik de foto’s van dit weekend kan inladen en aan jullie kan doorsturen, zodat je nog is kan nàgenieten 😉 🙂

 • toe maar een hele brief weer voor de mensen die niet mee gingen..
  die moesten werken….hihi…fijn dat je het leuk hebt gehad…
  dus de ontspanning doet je deugd….
  maar inderdaad jammer van je ongegronde angsten…want daar kunnen moeders van wakker liggen…
  ook ik hoop dat je daar uit komt…wat een geluk dat je weet dat het ongegrond is…
  Miss moet je gewoon niet te veel nadenken…als je negatief gaat denken..
  sta dan recht en doe iets..om je gedachten te verzetten…(is natuurlijk simpel he…voor iemand
  die daar geen last van heeft..) k’zou willen dat ik je kon helpen…
  xxxxx van tantie…

 • Evatjeke: je hebt gelijk van dat aftellen: het is zeker de moeite waard!
  Voor mama en loesje: let inderdaad op ongegronde angsten. Ik voel me nog niet de volle 100% positief zoals ik zou willen of zoals ik zou zijn als het zonnetje schijnt, maar dan moet ik inderdaad gewoon even iets doen. Niet nadenken.
  Het komt wel weer goed, en jullie worden hier weer op de hoogte gehouden hé 🙂

 • Zo’n lang weekend is trippel plezier : bij het plannen, het beleven en de na-pret. 🙂
  micheleeuw schreef recent #wijvenweekMy Profile

 • 🙂 Dankjewel Smileypostbode 😉 hierdoor worden mijn moederlijke “zorgen” weer voorzien van een glimlach 🙂

 • Dankjewel smileypostbode hierdoor worden mijn tantelijke ‘zorgen weer
  voorzien van een glimlach!!!

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake