Avontuur in Abeokuta

Vermits ik in het begin geen inpiratie had, is Ifemi voor mij begonnen aan dit verhaal:

Our adventure in Abeokuta, Nigeria: On arrival in Abeokuta around 12pm, the first stop was at the Cultural Ceter KUTO Abeokuta, but unfortunately the cultural center was closed due to the STRIKE.

We proceeded to Olumo Rock which is typical of Abeokuta, the capital city of Ogun State. We were taken to the rock with a tour guide and to the caves.

En hier was mijn lieve schat het schrijven beu, dus ga ik zelf verder.

Het was Arewa die ons gisterenmiddag begeleidde door Abeokuta. Na het leuke toeristische bezoek aan de grote rots, trokken we ook nog naar de markt. Dat ziet er niet echt uit zoals bij ons: De kraampjes staan aan de rand van de straat, de mensen zoeken hun weg tussen de kraampjes en de toeterende auto’s en de ‘commercial bikes’. Ook was er een stukje markt achterin waar geen auto’s komen. We volgden Arewa door zeer smalle straatjes waar nog steeds vlees,vis, groentjes, fruit en andere zaken worden aangeprezen.Wel tof om er eindelijk eens door te wandelen. Ook stopten we bij een ‘book shop’-je om er een yoruba-kinderboekje te vinden.

Toen we terug naar de auto wandelden was er een viering voor de ‘vrijlating onder borg’ van de een of andere politicus waardoor het enorm druk was.

Bij de bakker ontmoette ik eindelijk Arewa’s vader. Met deze korte ontmoeting kan ik enkel aar zeggen dat het een aangename man leek.

Vervolgens reed Arewa ons naar Wenby’s waar we super lekker gegeten hebben. Ik deed een poging tot het eten van ‘bush meat’. Lekker, maar gekruid natuurlijk. Daarna reed ze ons naar huis wat toch wel een eind buiten het centrum van Abeokuta ligt. Spijtig genoeg was er in de zandweg voor hun huis een vrachtwagen vastgereden waardoor we een klein stukje te voet moesten. Ze hebben hier een groot huis en een beter systeem qua electriciteit.

We verblijven nog een nachtje hier in Abeokuta, maar vermits het internet zeer traag is en het scherm eigenlijk te klein voor mijn website, krijgen jullie het vervolg verhaal later. Ook komt er een mooie verrassing van Arewa’s jongste broertje.3 Reacties

  • Dankzij het internet hebben we een klein idee waar je was daar bij die Olumo Rock. Daar in Abeokuta heb je dan toch het een en ander gezien èn hopelijk je Yoruba-kinderboekje gevonden. Ben benieuwd hoe dat er uit ziet 😉 Leuk te lezen dat je contacten met de familie aangenaam verlopen. Je maakt ons curieus naar de verrassing van Arewa’s jongste broer. Heb hem toen hier al wel mooi horen zingen, ben benieuwd wat ie nu in petto heeft 🙂 Doe alvast de groetjes daar van ons.

  • blijft spannend!!

  • Heel leuk dat we toch al wat meekrijgen! En Ifemi wast al wel snel beu met schrijve haha! Is het echt Wenby’s?! Ni de Wendy zoals ze ook in Canada hadde he hahaha!

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake