Safe …

Het was mijn allereerste keer. Ik zat in een vreemde auto, waardoor ik me eigenlijk al niet echt op mijn gemak voelde. Rustig gingen we naar de rechterzijde. Mijn hart ging toch dat tikkeltje sneller. We stopten. Uiterlijk zag ik er nog wel kalm uit, denk ik dan. Ik kreeg wat uitleg over hoe het allemaal ineen zat omdat het mijn eerste keer was. Ik begon, zoals gevraagd, te blazen. Té hard blijkbaar. Het was te snel voorbij. Ik kreeg nog wat extra uitleg. Ik probeerde opnieuw. Deze keer zette ik mijn vinger op het einde zoals me was gezegd. Ik blies… en blies… en blies. Blijkbaar was het deze keer wel lang genoeg en voldoende. De S van safe verzekerde me dat ik veilig was. Ik kreeg geen bob-sleutel, maar een alcohol controle test en ik mocht verder rijden. Ik had liever zo’n bob-stoeltje gekregen.6 Reacties

 • Zelf heb ik nog nooit moeten blazen, maar een vriendin vroeg zich onlangs af hoe iemand die dronken is er in godsnaam in slaagt voldoende hard te blazen in het zakje. Zij had in bloednuchtere toestand al meerdere pogingen nodig gehad. Dronken zou het haar nooit gelukt zijn, zei ze.
  Lies schreef recent The Big JumpMy Profile

 • Ooit ook eens zo’n test gehad, na het gezellig kijken naar een voetbalwedstrijd. Vlak voor het einde daarvan dronk ik nog snel 2 biertjes. Tijdens een controle lukte het me niet goed te blazen. Moest mee naar het politieburo om nog een test te doen en ze dreigden een dokter in te schakelen als het me niet zou lukken om te blazen. De dokter, vanwege een bloedtest.

  Gelukkig mocht ik na een uurtje of wat weer naar huis.

  Zat ik dan tussen alle dronkelui met een piepklein hondje, die steeds moest plassen.
  Irene schreef recent Update-blog-listMy Profile

 • Ohla, een Bob-stoeltje? wa’s dat? iets nieuws of bedoelde je sleutel?
  Ik ben ook altijd super zenuwachtig als ik moet blazen, ook al weet ik heel zeker dat ik niet te veel gedronken heb. In de meeste gevallen mag ik echter meteen doorrijden. Omdat ik zo zenuwachtig ben, doe ik mijn raampje altijd supersnel open en heb ik bijna de neiging om uit te stappen. Ik denk dat het dan direct duidelijk is dat ik niet te veel gedronken heb… ofwel zie ik er natuurlijk super onschuldig uit.

 • heb nog maar ooit 1x moeten blazen, pas na verschillende pogingen lukte het… en ik was ‘clean’…
  nu, na mijn longoperatie en met mijn (oa) longproblemen, zou het me niet meer lukken denk ik… vraag me af wat er dan gebeurt, meteen een bloedtest?!
  tricky schreef recent Was het nu 40 of 50?!My Profile

 • Het is idd nogal de moeite die blaastest. En ik vermoed idd dat als het je niet lukt, dat ze je dan een bloedtest afnemen…
  En heb je de reclame voor bob-stoeltjes niet gezien? Zou op terrassen moeten staan, en dan zit de bob duidelijk op zo’n stoeltje dus krijgt ie geen alcohol. Maar ik heb het nog niet in het echt gezien hoor.

 • Aaah! Bloedtest? Dus asje ni kan blazen gaan ze een naald in je steken! Nah, daar zou ik ni blij mee zijn!

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake