Naalden

Hoe voelt het bij de acupunctuur? Dat is de hamvraag die Liesbeth me stelde.

Ik ben natuurlijk nog maar twee keer geweest, maar ik zal mijn best al doen om te vertellen hoe het voelde.

Op een plaats die niet vastzit merk je eigenlijk amper dat hij je prikt met een naaldje. De naaldjes zelf zijn eigenlijk verdacht buigzaam. Het kan echter ook zijn dat hij op een zeer pijnlijke plaats prikt – mijn nek – en dan doet het ook even enorm veel pijn. Spijtig.

Verder vind ik het raar dat wanneer er een naald in mijn rug steekt, dat ik dan op mijn rug moet gaan liggen. Het idee alleen al. Je voelt er echter helemaal niets van. Vervolgens steekt hij nog een aantal naalden vast en hij slaagt erin om zonder pijn er een lekker warme grote handdoek boven te leggen.

Twintig minuten rust volgen daarop. Lekker niets doen en luisteren naar je gedachten en naar de saaie muziek.

Het moment dat de naalden worden uitgetrokken voel je maar even.

Ik hoop eigenlijk dat de pijn van deze eerste keren nog betert en dat ik binnen enkele weken meer ontspannen ben wanneer ik daar kom. Dat zal zeker en vast helpen.11 Reacties

 • Er zijn veel twijfels over het feit of acupunctuur al dan niet helpt; persoonlijk geloof ik er niet in. Ik ben zelf wetenschapper van opleiding en heb een aantal artikels hierover gelezen. Voor mij staat het helaas, samen met homeopathie, gelijk aan geldklopperij.

  Matthias

 • De muziek wisselt daar wel; dus dat zal nog wel is meevallen ๐Ÿ™‚
  Succes nog!

 • Ola, dat klinkt eigenlijk wel leuk ๐Ÿ™‚ Mijn vriendin die had ooit accupunctuur gehad om af te vallen, ze liet rond met naalden in haar oren en ze was dus effectief 10 kilo afgevallen, hoe? da snap ik zelf nog steeds niet, want zij was niet op dieet… Dus ik geloof wel dat het u ook zal helpen ๐Ÿ™‚
  En wat muziek betreft, kunde eigen muziek niet meepakken? :p

 • Ik moet eerlijk toegeven dat ik er wat argwanend tegenover sta maar ben er wel benieuwd naar.. Hou ons op de hoogte zou ik zeggen ;o)

 • Om de een of andere reden geloof ik daar ook in, net zoals ik geloof in homeopathie. Toen ik klein was ging ik bijna altijd naar een homeopatische dokter, terwijl een ‘echte’ dokter zei van mij te oppereren gaf de homeopatische dokter mij geneesmiddelen die me รฉcht hielpen. Velen zeggen dat het in je hoofd zit, maar toen was ik amper 3 ร  4 jaar, dus er kon niet teveel in mijn hoofd zitten, want wist ik veel dat dat homeopathie of niet was…?
  Dus ik geloof zeker in de accupuntuur, maar kmoet eerlijk zijn dat ik het liever niet in mij zou willen hebben. Misschien is het gewoon de schrik die je moet overwinnen? Alvast bedankt voor je uitgebreid antwoord! ๐Ÿ˜€
  liesbeth schreef recent RECEPT- Cappellini met spinazie roquefortsausMy Profile

 • voor de sceptisi: een dikke twee jaar geleden had ik moeite met het gaan zitten en terug recht staan, het ging gepaard met enorme pijnen. Sinds september en vele accupunctuur-visiten ga ik terug volleyballen zelfs. ‘k Ga ook iedere week zwemmen voor de rug. Ben er nog niet helemaal vanaf, maar ‘t is leefbaar.
  Ook homeopathie is in ons gezin veel toegepast en met succes. Uiteraard niet voor alles, maar de meeste kwalen werden zo genezen.

 • Idd, de discussies over homeopathie en acupunctuur zijn zeker nog niet gedaan. Zelf ben ik benieuwd hoe de acupunctuur gaat uitdraaien.

 • Hey, als het helpt? Er is meer tussen hemel en aarde dan wij kunnen vermoeden, denk ik dan zo stillekes bij mijn eigen ๐Ÿ˜‰
  Dulcera schreef recent Over Leuven- files- verongelukken en goden die hun eigen amuserenMy Profile

 • Nu, ik geloof dat het (bijna) allemaal in je hoofd zit. Als je je ziek kan maken door te denken dat je ziek bent, dan kan het ook andersom. Daar zijn al genoeg echte bewijzen van. Dus voor mijn part mogen mensen discussieren, maar me maakt het niet uit zolang het helpt. En als men er niet in gelooft, dan denk ik dat men beter naar een ‘echte’ dokter gaat ๐Ÿ˜‰

 • @ Mawa: de accupuncturist waar wij gaan is een echte huisdokter ๐Ÿ˜‰

 • […] Mawa: Nu, ik geloof dat het (bijna) allemaal in je hoofd… […]

Reageer hier zelf:
CommentLuv badge

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake