Kleurrijke Kamers

Vroeger wilde ik altijd al een huisje waarin elke kamer een bepaalde hoofdkleur zou hebben. Dat leek me leuk. De meesten verklaren me gek met al mijn kleurtjes. Zo ook de man van de verwinkel waar we gingen horen voor het kiezen van de kleuren van ons huidig appartementje.

WebVisualizer-slaapkamerIk besefte me namelijk daarjuist dat we dit eigenlijk nu hebben: Een plek waarin in elke kamer een kleur overheerst: Een donkergele living, een rode wc, een lichtblauwe gang, een paarse slaapkamer en een lichtgroene kinderkamer. Zalig vind ik het. Nog beter vind ik dat we nu ook extra accessoires in die kamers vinden die er dan gewoon bijpassen. Eigenlijk is dit een simpele kinderdroom die al uitgekomen is.

Een andere is dat ik later – ooit – een bibliotheekkamer zal hebben. Ik weet het, veel boeken worden digitaal, maar toch. Een kamer met superveel boeken, een venster die uitkijkt op het groen, een goede leeszetel waarbij je benen omhoog kunnen, misschien toch iets van muziekinstallatietje om daar toch niet volledig in de stilte te zitten, … ik zie het al helemaal zitten. Hierop zal ik echter nog even moeten wachten.

(fig gemaakt via de kleurtool van Levis -> probeer het zelf ook eens!
En nee, zo ziet onze slaapkamer er niet uit.)

… op voorhand bedacht en geschreven.

Tevreden over Tijdsverdeling

Zoals je ziet, is het super lang geleden dat ik hier iets schreef. Toch wil ik mijn best doen om hier stelselmatig terug wat meer te schrijven. Daarom ga ik ervoor zorgen dat ik niet zozeer lange verklarende stukken schrijf, maar soms gewoon stukjes over iets waar ik aan dacht of wat ik voel of … wie weet. Het moet niet altijd lang zijn om goed te zijn.

Een eerste ding wil ik al vertellen. Toch een beetje verklarend. De eerste maanden met een baby zijn zwaar. Daar kan je blijkbaar niet omheen. Zo Zwaar. Zo Uitputtend. En ZO HARD DE MOEITE!!! Telkens je die baby ziet lachen of als er pretoogjes verschijnen, vergeet je al die troubles. En dat blijft voorlopig zo. Ondertussen is onze baby al vijf maanden oud geworden. We zijn énorm blij met hem. En we kunnen onze tijd al iets beter verdelen dan in het begin. Zo werd er vandaag al samen naar de bank gegaan, werd er naar de winkel gegaan, voor ons zoontje gezorgd, de was gedaan en opgehangen, eten gekookt, gebeld met familie en trekken we sebiet nog naar de Antwerpse Reuzen om daarna het zoontje nog in bad te doen en eten te geven. Zo’n dag had ik mij drie maanden geleden nog niet kunnen voorstellen. Daar geniet ik nu al wel van.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake