Prioriteiten Planning : November 2014

Een prioriteiten planning. Dat is zéér lang geleden. Ik had een systeem waarbij ik per request een puntje toekende aan elk item op mijn drafts en daarom zal ik mijn lijstje hier nu zetten in de volgorde dat ze zouden moeten verschijnen (volgens die reacties):

 • Vrouwen – Werkcalendar
 • Leven in Luxe
 • Nigeria – Eko Atlantic
 • Quiz : How do you live your life?
 • Samen S…
 • Emoties kamperen – waterlast
 • Typing Test
 • Zelfzekerheid – herevaluatie
 • Challenges
 • Frenemies
 • Hemelvaartweekend
 • Litteken
 • Plinky
 • Stress Overwinnen
 • Zelfvertrouwen opbouwen
 • Happiness serie
 • Ideale Gemeenschap
 • Nigeria
 • Smile

Om eerlijk te zijn, weet ik van een aantal drafts zelfs niet meer wat de bedoeling was aan de hand van de titel. En toch wil ik er nog eens werk van maken. Stap voor stap. Meer schrijven. Minder denken. Meer doen.

Ter herinnering voor jullie: Als jullie een bepaald onderwerp sneller willen zien verschijnen, stem er dan voor in de reacties. Ik blijf wel kiezen wat ik eruit pik, maar ik hou wel rekening met jullie keuzes.

(orig fig)

Prettig Prentje

Tijd staat niet stil en toch denk ik dat ik in het algemeen beter gebruik maak van de ons gegeven tijd. In het algemeen, want op zondagavond kan dit nogal eens mislopen. Dan denk ik aan alles wat er is blijven liggen in het weekend en dan denk ik aan de nieuwe werkweek waar ik eigenlijk niet zo super veel zin in heb. En zo verging het mij ook vorige zondagavond. Dan stort ik eventjes in. Gelukkig stond Ifemi me bij om de eerste brokken te lijmen en liet vervolgens mijn tante zich van haar positieve kant zien. Ik was toch weer een beetje opgemonterd toen ik naar bed ging.

Ondertussen is het alweer woensdag en zit ik nu voor het eerst deze week thuis op mijn pctje. Veel heb ik momenteel niet te zeggen, dus ik ga nog zo’n positief prentje tonen.

En verder wil ik nog vermelden dat ik op de 25e terug een Prioriteiten Planning ga voorstellen. Ik vond namelijk die interactie wel tof. En aangezien ik hier toch wat meer wil zetten, wil ik dat ook terug in het leven roepen.

Life-Quotes-2

Random Redenen?

Het is weer zover. Ik zou nu naar de yoga kunnen gaan. Ik wil ergens wel gaan. Ik voel me echter weer slap. Mijn verkoudheid stak vanmiddag weer de kop op. Ik wil eigenlijk gewoon al mijn bed in kruipen. Misschien doe ik dat direct ook wel. Samen met een aflevering van Prison Break dat ik dankzij mijn nicht eindelijk ben beginnen zien.

Maar, wat ik me nu afvraag: Zoek ik altijd maar redenen om niet naar de yoga te gaan of niet te sporten? Beiden zijn al weer enkele weken geleden precies. Op dit moment denk ik dat ik altijd wel een goede reden heb, maar dan nog… ergens voel ik me er ook wel schuldig over. Ik heb de laatste nachten wel te weinig geslapen. Mijn verkoudheid was in het weekend bijna weg, maar nu dus niet meer.

Heeft iemand wat tips voor mij?

Gelukkig Gezinnetje

Het was weer een toffe week. Vorige week zijn we met mijn ouders, mijn broer en zijn gezinnetje en Ifemi natuurlijk over de ponton-brug gewandeld. Deze namiddag was het gezellig avondeten bij mijn ouders thuis. Super.

Maar, omdat ik momenteel niet in schrijfmodus ben en hier tóch iets wil zetten, start ik weer met een nieuwe serie: Ik pik een aantal leuke fototjes uit een lijstje met toffe “happiness quotes”. Hier komt mijn eerste… Geniet ervan.

Life-Quotes-2100

(orig fig)

Uitgestelde Update

Het komt altijd op hetzelfde neer: De tijd gaat te snel.

Anders gezegd: Wij willen (te) veel doen op korte tijd.

En toch blijf ik dingen uitstellen… Ik maak ze groter in mijn hoofd. Terwijl ik misschien normaal maar 5 minuten nodig heb om ze uit te voeren gaan er enkele uren aan vooraf om erover na te denken, om zeker te zijn en om dan eindelijk in actie te schieten voor die 5 minuten.

Ik leer bij, maar ook dat mag sneller.

Ik wil hier al een tijdje een update zetten en ook actiever zijn en daar heb ik ook al weer wat ideetjes voor klaarstaan. Maar zoals gezegd: eerst wordt er over nagedacht en nagedacht en nagedacht… Ik ben klaar met nadenken. Het is tijd voor een updateje. Ik schrijf en het komt zoals het komt.

De zwangerschap verloopt goed. Toch heb ik nog vele vragen, met de grootste over de bevalling. Gewoon of keizersnede? Die keuze ligt niet bij mij, maar bij een groepje cardiologen en gynaecologen die dat nog samen gaan bespreken. Ik zou het gewoon graag weten.

Verder hebben we een nieuw appartementje gevonden waar we binnenkort naartoe verhuizen. Dit zal mijn eerste échte verhuis zijn en ik ben daar een beetje curieus/ongerust erover. Als kind groeide ik op in het huis waar mijn ouders nog steeds wonen. Ik ging op kot, en elk jaar moest je dat wel eens leegmaken, maar de meubels bleven daar. Geen échte verhuis dus. Ik ging samenwonen met mijn toenmalige vriendje en we kochten nieuwe meubels. Weer geen échte verhuis. Wij gingen uit elkaar. Hij hield de meubels en ik trok naar een appartementje – dit appartementje – waar ik de meubels van de vorige bewoners kon overkopen. Weer geen échte verhuis dus. Maar nu… Ik woon hier al vijf jaar. Ifemi woont hier ondertussen ook al enkele jaren. Er staan véél spullen. De meubels moeten mee naar het nieuwe appartement. Alles. Het is nieuw.

Zo’n twee grote nieuwe dingen in mijn leven, maken het soms wat moeilijk in mijn hoofd. Als daarbovenop dan nog eens af en toe een migraine-aanval, een verkoudheid voor Ifemi en nu een verkoudheid voor mij bijkomen, dan is het me ook even helemaal te veel. Ondertussen voel ik me weer wat beter en wil ik hier meer met jullie delen.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake