Weekend Weetjes

Lang weekend…. verwacht maar meer…

Ondertussen, om ideetjes op te doen, mogen jullie hier delen wat jullie plannen zijn dit weekend…

Lieve Lijstjes

Ik begon een postje over de grote kuis op verschillende plekken, maar impulsief nam ik het weg.

De dagen zijn nog steeds veel te kort. Verandert dat ooit?

lijstje

Lijstjes blijven lijstjes.

Moeilijkere dingen om iets te bereiken worden opgeofferd voor een direct, maar tijdelijk, geluksgevoel.

Door het impulsieve zijn wel mijn twee lieve nichtjes vorige week voor het eerst blijven slapen. Ik vond het super. Ifemi vond het super. En bovenal: mijn nichtjes vonden het ook super. Dat is zéker voor herhaling vatbaar!

(orig fig)

Tweede Keus

Teveel denken maakt me gek. Keuzes hebben ook. Moeilijke keuzes nog meer. En toch zouden keuzes niet moeilijk moeten zijn. Als ik geen keuze had gehad, zou ik tevreden zijn geweest met het eerste. Normaal had ik deze morgen al kunnen zorgen voor het verkrijgen van deze keuzemogelijkheid. In de plaats van dit wel of niet te behalen, is het een dag uitgesteld. Dat zag ik pas vijf minuten voor ik zou moeten vertrekken. Al deze tijd gaat verloren. Ontspannen lukt niet. Nadenken en verder voorbereiden voor het behalen van die keuzemogelijkheid lukt ook niet. Niets doen lukt niet. Lachen lukt niet. Mij uitdrukken blijkt ook moeilijk te zijn. En toch krijg ik regelmatig volgende gedachten in mijn hoofd: “Als ik nu even dit doe, dan heb ik daarna nog zoveel uur om iets nuttig mee te doen.” of “Als ik mij nu even concentreer en aan niets anders denk, dan kan ik mijn kansen toch vergroten.” Alles start met “Als”. Niets start echt. Toch niet volledig. Ik vind mijn draai niet. Ik ben alleen thuis. Ik ben moe. Ik ben vermoeid. En misschien ben ik ook wel vermoeiend voor anderen. Het eerste maakte me al blij. Ik was tevreden. Nu wil ik het tweede. Is dat fout? Als ik het niet meer wil, gaan de zenuwen waarschijnlijk ook mee weg. Het is te laat. Er zitten teveel vragen in mijn hoofd. Teveel gedachten. Een film met een meisje dat niet wou spreken leidde me af. Wat zij meemaakte is vééél erger dan mijn simpele keuze. Soms maak ik het mezelf toch erg moeilijk. Loslaten is een kunst.

Bizarre Boeken

Ik vind het aantal reacties – hoe klein ook – op mijn vorige post enorm leuk. En daarom wou ik hier toch iets nieuw zetten. Zonder al te veel moeite te doen en zonder al te veel te moeten verzinnen. Een testje dus… over mijn boekenkast… of eerder mijn toekomstige boekenkasten…

Your Bookshelf is Impressive

You collect books because you can’t imagine doing anything else. You’ve never met anyone who loves books as much as you do.
It’s hard for you to resist almost any book. Sure, you prefer good ones, but you’ve acquired plenty of weird and mediocre and just plain bad books too.

Your favorite book tends to be the one that you just finished reading. And with you, that can change on a weekly (or even daily) basis.
You read for all sorts of reasons – to relax, to learn, to grow, to laugh. You have books for every occasion and craving.

Your book collection is completely out of control and impossible to organize. You have books in every single room of the house.
You’re constantly borrowing, lending, buying, selling, and trading books. You love to share the joy of reading with everyone you know.

Het resultaat is veeleer grappig: Ik weet namelijk nog vele andere dingen die ik kan doen buiten boeken verzamelen. Ik ken nog veel andere mensen met zelfs een grotere passie voor boeken dan ik. Maar… ik heb inderdaad heel veel en zeer verschillende soorten boeken, dus dat statement klopt wel met de waarheid. De laatste zijn inderdaad altijd de besten. Als ik er eentje niet tof vind stop ik namelijk met lezen. En ik gebruik inderdaad boeken voor alle soorten redenen. Zo heb ik vandaag net een aantal boeken besteld om van bij te leren om een examen tot een goed einde te brengen. Ik heb ook al wel eens geprobeerd om mijn boeken hier te ordenen, maar dat is niet echt gelukt. We wonen momenteel ook te klein om al mijn boeken netjes weg te zetten. Velen zitten gewoon in dozen of achter in een kast. Verder leen ik niet dikwijls boeken en ik verkoop ze niet.

Na het vertellen van al deze weetjes over mezelf en boeken vraag ik me af wat jullie als leuk weetje over jezelf en boeken kan vertellen. En hoe ziet jullie perfecte boekenkast eruit?

Vlug Vraagje

Volgens mij heb ik een hoop lezers weggejaagd door hier niet meer regelmatig te schrijven… Jullie zullen misschien wel af en toe komen piepen, maar die periode zal steeds langer worden… wat ook logisch is…

Zou ik snel even mogen vragen om – ook al kom je normaal enkel lezen – nu even iets te schrijven… Al zeg je maar gewoon even “hallo”. Zonder lezers kan ik namelijk even goed in mijn boekje (op papier) alles neerschrijven.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake