Bestemming Bonn

Wat doe je na lange afwezigheid? Een vraag die ik regelmatig zie terugkomen op blogs waar het even stil is geweest. Hoe ik dit oplos, kom je gewoon te weten door verder te lezen.

Na een lange gestresseerde en niet altijd even gelukkige periode, schijnt nu de zon weer. Zowel letterlijk als in mijn hoofd. We trokken er twee dagjes tussenuit dit weekend. Even naar Bonn. Een klein gezellig hotelletje en een bezoekje bij vrienden. Shoppen. Genieten van de bootjes en het zonnetje aan de Rijn. Genieten van een ijsje en een plekje op het gras in het park. Mooie zichtjes. Veel tijd. Lekkere cocktails. Het heeft ons weer kalmer gemaakt. Rustiger. Klaar om de lente en de zomer in te gaan. Klaar om de nieuwe uitdagingen aan te gaan.

thousand-livesEén anekdote wil ik hier toch wat uitgebreider delen. We liepen ‘s avonds door Bonn. We hadden net een zeer lekker pizzatje gegeten. We wandelen door de straatjes van Bonn. En we komen langs een gezellig boekenwinkeltje. Ifemi, mijn lieve toffe vriend, weet al dat boekenwinkels een bepaalde aantrekkingskracht hebben op mij. Eerst zei ik dat het niet nodig was om er binnen te gaan, want het zullen toch alleen maar Duitse boeken zijn… tot ik een bord zag met het aanbod €5 voor Engelse boeken… Ok. Wij met twee naar binnen. We bekijken wat Engelse boekjes en kiezen er elks eentje uit. We beseffen plots dat we eigenlijk geen cash meer op zak hadden. De man van de boekenwinkel vond dat geen probleem… een liedje zingen zou genoeg zijn. Wij dachten dat hij een grapje maakte, maar hij pakte zowaar zijn gitaar en begon te spelen… No woman no cry… Zeer gezellig… onwerkelijk. Nog hadden wij niet gedacht dat we zo met die boekjes de winkel zouden uitwandelen. De man gaf ons een zakje voor onze boeken en vertelde dat dit op dronken avondjes als dit wel kon voorkomen. (Zo dronken zag hij er trouwens niet uit…)

Geweldig! En met deze ontspannen noot, sluit ik dit weekendje af. Hebben jullie ook zo van die leuke anekdotes van het voorbije weekend?

Wie ben ik?

Ze denkt weer aan mij. Ik voel het. Binnenkort gaat het hier terug actiever zijn. Ik weet het bijna zeker.

Ik voel me een beetje verwaarloosd. Als jullie mij nou nog een beetje entertainen voordat zij écht tijd voor me heeft, dan kan het hier terug leuk en gezellig worden. Ik schenk jullie een lekkere pint en sta klaar voor jullie. Mijn toog staat trouwens altijd klaar voor jullie. En die flessen achter mij mogen ook leeg. Ik mis jullie. Ik mis haar. Maar ik voel het… binnenkort komt ze terug en schrijft ze hier zelf terug iets.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake