Snel Schrijfje

Ik wil graag even kort voor ik ga slapen twee dingen meedelen:

  1. Mijn hoofd zit overvol. Maandag had ik een verlofdag en dat zou me goed moeten doen en toch heb ik alweer het gevoel dat ik er een zware werkweek op heb zitten. Ik heb echter nog eens twee dagen te gaan.
  2. Ik wou maandag twee postjes schrijven aangezien ze toevallig samenvielen: Het Spirituele Stukje want het is een mooi stukje deze week, dus dat gaat met vertraging nog aankomen én natuurlijk ook nog de Prioriteiten Planning die op de 25e zou moeten komen. Ook deze krijgen jullie met vertraging… vermoedelijk pas in het weekend.

Geniet nog van deze week. Ik probeer hetzelfde te doen.

Slaapwel.

Pretty Progress

Een dagje ertussenuit. Even uit de dagelijkse sleur stappen en de focus even helemaal verleggen. Deze dag was enorm productief. Wij waren er blij mee. Ik was er blij mee. Ook zou ik blij zijn met een beetje meer slaap, maar daar wordt zo meteen aan gewerkt. Morgen werk ik weer een dagje en dan maak ik mezelf alweer blij met een lang weekend.

Ik geniet.

Na de grote frustraties van de voorbije weken/maanden, heb ik nu eindelijk het gevoel dat alles op orde komt. Niet alles is er al, maar het gaat allemaal in de goede richting. En dan spreek ik over alle vlakken van het leven die ik me momenteel kan bedenken.

En ineens kwam daarjuist mijn blog in mijn gedachten. Om eerlijk te zijn was ik die een week totaal vergeten. Dat gebeurt me niet gauw. Het gebeurt nog wel eens dat het hier stil is, maar dan wil dat niet zeggen dat ik er niet aan gedacht heb. En deze keer wel. Gewoon verdwenen. En daarom deed ik nog eens een testje, met hetvolgende resultaat:

You Are Easygoing

You are laid back. You enjoy a slower pace of life.

You take things seriously… but never too seriously. You know how to lighten up the mood.

You have no desire to lead or follow. Anyone is welcome to join you on your journey for a while.

You are truly kind and caring. You value other people.

Vooral het zinnetje dat ik noch een verlangen heb om te leiden noch een verlangen om te volgen past wel heel goed bij mij. En dat iedereen welkom is op mijn reis door deze wereld is ook zeker waar.

En jullie? Als jullie de test doen, welk zinnetje zijn jullie dan het meest tevreden over jullie zelf?

Spiritueel Stukje : Liefde

Daar sta je dan
De tussentijd verstreken
Wanneer je mijn hand vastpakt
is dit meer dan ik had kunnen denken
Jouw liefde is kalm en sterk
Geen omheining en toch afgebakend terrein

Ik wortel op jouw grond
Jij geeft mij een blijvend thuis in liefde
De wind streelt mijn hart
Het water de eeuwige bron
Om mij aan jou te lessen
Jij bent mijn thuisland

steen-hart-rood

Uit mijn agenda, van Claudia Brugman

Warme wervelstorm

Het zonnetje schijnt buiten. Binnenin is er een wervelstorm bezig. Op het ene moment voel ik me super gelukkig en enorm fortuinlijk. Het andere moment keer ik naar binnen en zie ik bijna niets positief. Op die momenten zie ik enkel de problemen en de dingen die misgaan. Op de goede momenten ben ik dan weer enorm blij met alle goede dingen die ik heb en waar ik nog naartoe kan groeien.

VandaagBenIkAliceDeze twee stemmingen kunnen elkaar vrij snel afwisselen. Op een dag enkele keren. Dat op zich is al vermoeiend. Het is ook niet bevorderend voor onze relatie, want volgens mij is het zwaar voor Ifemi. Ondertussen lees ik ook over Alice die nog veel meer en grelligere stemmingswisselingen heeft. Eigenlijk zou ik nog eens naar mijn psycholoog willen gaan, maar daar heb ik doordeweeks echt geen tijd voor. Psychologen werken spijtig genoeg niet op zaterdag of zondag. Waarom hebben wij trouwens niet standaard een vijfdagen-week waarbij je je twee dagen per week mag kiezen als weekend. Zou dat het fileprobleem trouwens ook niet een beetje oplossen? Kantoren zouden ook niet meer speciaal ‘s avonds moeten open zijn, want mensen kunnen zich altijd wel eens vrijmaken op een andere dag. Of zie ik het hier weer te simplistisch of naïef?

Momenteel gaat het weer even goed. Ik ben tevreden dat ik al een groot deel van de was heb opgevouwen, dat onze living aan de kant is en dat ik een nieuwe wekelijkse afspraak heb om wat te bewegen en te babbelen met een vriendin. Ook start ik weer met wekelijks Nederlandse les te geven aan een vrouw die het hard nodig heeft. En zelf start ik met een avond cursus om eindelijk Scrum Master te worden. Dat is iets dat ik al twee jaar wil, maar dat vorig jaar vrij moeilijk te behalen was vanwege mijn zware operatie.

Ik zoek mijn weg. Ik vind meestal wel een weg. Ik ben realistisch en dat helpt. Gelukkig heb ik ook Ifemi die enorm veel van mij houdt en die mij steunt. Dat alleen al doet enorm veel.

Quote van de Week : Actie

“Action will remove the doubts that theory can not solve”

tehyi-hsieh

En misschien komt er later nog een verhaal waarom deze quote deze week zo toepasselijk is.

Spiritueel Stukje : Vergeving

801roosjeTussen twee lange weekends zit er toch een volle werkweek. Hiervan is de eerste dag toch al voorbij, maar ik wil jullie toch het nieuwe hoofdstuk van mijn agenda meegeven:

Laat je voeden door liefde.

Doe goed,
gun en
Vergeef

Je hoofd hoeft alleen maar te buigen voor je hart. Doe goed, gun, vergeef en zoek je geluk in alledaagse menselijke goedheid. Behandel anderen, zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Dit laatste leeft bij mij al lang.

Het roosje dat bij op de bladzijde staat in mijn agenda en het roosje hier doen me trouwens denken aan het leuke roosje dat ik van mijn petekindje kreeg voor mijn verjaardag.

(orig fig)

Overzicht Oktober Opkomst

Met een dag vertraging wegens technische problemen bij mijn hosting, kan ik nu toch mijn verhaaltje vertellen:

Er was eens een zeer interessant boek. Er bestond maar één enkele versie van dit boek. Er kwamen verschillende mensen uit de héle wereld naar kijken. Slechts enkelen namen ook de tijd om regelmatig in het boek te komen lezen. Deze mensen kwamen voornamelijk uit Nederland en België. En vanuit deze kleine groep, waren er slechts enkele uitverkorenen die het boek verrijkten met hun eigen gedachten en hersenkronkels. Zo kwam mijn lieftallige mama toch zéker elke week in het gigantische boek schrijven. Ze zette er haar gedachten neer en las met veel interesse in het boek. Ook micheleeuw wist zich élke drie dagen vrij te maken om de tocht naar het boek te ondernemen en er dan ook nog nieuwe inzichten in neer te pennen. Tante Loesje deed eveneens de voorbije maand weer haar uiterste best om het boek uit te breiden. Zij kwam élke drie dagen en zette zich neer bij het boek met een lekker warm kopje koffie. Zij kwam zelfs een keertje extra omdat ze gewoon wou weten hoe het vorderde met het schrijven van dit boek.

201310BezigeBezoekers

Bedankt dames om mijn boek te verrijken!

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake