Prioriteiten Planning: November 2013

Om jullie nog steeds wat input te geven in deze blog, zet ik hier weer op een rijtje wat er nog staat aan te komen. Ik denk niet dat er veel veranderd zal zijn tegenover vorige maand.

 • LittekenZemanta Related Posts Thumbnail
 • Samen S…
 • Leven in Luxe
 • Vrouwen – Werk
 • Stress Overwinnen
 • Nigeria Eko Atlantic
 • Ideale Gemeenschap
 • Hemelvaartweekend
 • Top Twintig 2012 : Top 3
 • Zelfvertrouwen Opbouwen
 • Zelfzekerheid : Herevaluatie
 • Emoties Kamperen Waterlast
 • Smile
 • Plinky
 • Party Test
 • Frenemies
 • Challenges
 • Typing Test
 • Agile – Fragile
 • Happiness Evaluatie
 • Quiz: How do you live your life?

Naar waar gaat jullie voorkeur uit de komende maand?

Even Energie

De week was zwaar. Het waarom daarvan kan ik niet direct verklaren. Op woensdag had ik al het gevoel dat ik zo moe was dan dat ik normaal op vrijdagavond ben. En ik had nog een aantal werkdagen te gaan.

Gisteren hadden we vervolgens een zeer drukke dag. Een dag die al zeer vroeg begon en door omstandigheden ook nog eens laat eindigde.

extra-energie-vermoeidheid

Wat heb ik nu opgemerkt? Ik ben vandaag véél actiever dan ik mij de voorbije week heb gevoeld. Tijdens de week zat ik duidelijk in een neerwaartse spiraal en door gisteren allemaal leuke, maar toch vermoeiende dingen te doen, heb ik vannacht zalig goed geslapen en voel ik alsof ik een heel pakket nieuwe energie heb gekregen.

Nu is de vraag hoe ik deze energie tijdens de week kan verkrijgen. Alle ideeën zijn welkom.

Mijn eerste plan is om te zorgen dat ik tijdens de week toch iets van beweging heb. Ik las dat een mens om gezond te zijn op zijn minst drie keer per week een half uurtje kan wandelen. Vermits dat halfuur in mijn gedachten té veel is voor in de week ga ik starten met een 10-minuten-wandeling, maar dan wel élke dag. Dit zal ik doen wanneer ik terugkom van mijn werk. Als het regent, wandel ik gewoon tien minuten rond in het centraal station. Als het goed weer is, fiets ik langs het park en doe ik daar mijn wandelingetje. Tien minuutjes later thuis komen, kan toch geen problemen opleveren…

Ik zag trouwens ook net dat ik mijn prioriteitenplanning eergisteren had moeten aankondigen, maar zoals jullie kunnen merken, ben ik dat grandioos vergeten. Ik doe mijn best om het vandaag goed te maken.

(orig fig)

Gezond Geloof

ZoonVanHamas

De dagen zijn lang. De avonden zijn te kort. De nachten voelen nog veel korter aan. Het gaat me momenteel weer even niet goed af om zo ver te werken.

Vandaag spendeerde ik weer ongeveer drie en een half uur op de trein of in het treinstation. Wel heb ik natuurlijk rustig de metro kunnen lezen, in mijn boekje kunnen schrijven en ook een heel eind verder gelezen in mijn leesboek, Zoon van Hamas.

Om eerlijk te zijn heb ik nooit iets gesnapt van de hele heisa over Jeruzalem, Israël, de Gazastrook, de Jordaanoever enzovoorts. Nog steeds heb ik het moeilijk met godsdiensten die wel prediken om je naasten lief te hebben, maar ondertussen wel andere godsdiensten volledig afkeuren en daardoor moorden toestaan. Wel, dit boek brengt mij toch wat duidelijkheid. Ik zeg absoluut niet dat ik nu een kenner ben van de hele situatie daar, maar er worden wel bepaalde dingen begrijpelijk uitgelegd. Zo groeit het hoofdpersonage van dit boek op in een omgeving dat ik zelfs niet kan voorstellen. Hij doet pogingen om duidelijk te maken hoe mensen – gewone gelovige mensen – naar het extremisme groeien. Ik lees morgen met grote interesse verder.

Ik heb nog veel vragen, maar nu heb ik wel een gezonde interesse gekregen in de hele situatie. Voorheen moest ik er niets van weten, want ik kon toch niet volgen met de verschillende situaties. Jullie mogen ook allemaal een poging doen om het mij uit te leggen. Succes.

Vernieuwde Verbinding

Een tijdje geleden kwam ik deze foto tegen bij eventjeswicht en ik vond het geweldig:

wifi

Na een mislukte poging om gisteren in de natuur te wandelen, dankzij een onverwachte supertoffe winter-bbq uitnodiging, deden wij vandaag een nieuwe poging. We trokken naar het Peerdsbos om daar te wandelen. Ik ben er als kind wel dikwijls geweest, maar de laatste jaren helemaal niet meer. Ifemi had er nog niet geweest. We genoten van het bos. We zagen enorm veel wandelaars. Vele mensen lieten hun hondje uit of lieten hun kinderen wat rondlopen. Er hing een aangename gezellige sfeer. En toch hebben we een aantal paadjes genomen waar we ons écht alleen in het bos waanden. We hoorden enkel de vogeltjes en het ritselen van de bladeren. En zo, voelden we ons weer meer verbonden met elkaar en is dit vast en zeker voor regelmatige herhaling vatbaar.

Tips voor toffe boswandelingen zijn hier altijd welkom.

Spiritueel Stukje : Gevoel

Mijn leventje stond even op pauze. Of kan dat niet zomaar?

Ik heb niet gewerkt. Ik heb geen vakantie gehad. Ik heb niets op mijn blog geschreven. Ik had een verplichte pauze.

Toch wil ik jullie, ook al is het al laat in de week, nog een wijze raad meegeven uit mijn agenda voor deze week:

Gevoel maakt geen denkfouten.

 

Veranderingen …

… soms noodzakelijk… en soms ook enorm moeilijk…

Top Twintig 2012 : Voorlaatste Deel

Er zijn twee redenen waarom deze post zolang op zich heeft laten wachten:Top-20

 • Ik had zelf blijkbaar nooit zin om het echt uit te schrijven
 • Er was ook geen vraag naar – zo heb ik gemerkt met mijn prioriteiten planning

Er zijn nu echter ook twee redenen waarom ik het toch wil schrijven:

 • Het overzicht staat al klaar – zoals je kon zien in mijn prioriteiten planning
 • Ik wil zelf toch een overzicht hebben van 2012 voordat 2013 eindigt.

Maar, omdat het niet zo populair is… ga ik de TOP TIEN in twee delen opsplitsen:

 • Dit voorlaatste deel waarin je de posts op de plaatsen 10 tot en met 4 te zien krijgt
 • Het laatste deel met de TOP DRIE van 2012

Dus, hier gaan we, van 10 naar 4:

 1. Spreuk van de Week: Vrienden : En er zijn inderdaad sinds 2008 een aantal vreemden toch vrienden geworden. Geweldig eigenlijk.
 2. Besluiten : Wat een positieve post. Niet moeilijk dat die populair was het afgelopen jaar. En toch zijn er eigenlijk maar weinig besluiten écht uitgevoerd. Toch vind ik dat niet erg. Een leven bestaat uit verandering en uit bijleren.
 3. Quote van de Week: Geluk : De zoektocht naar geluk blijft verdergaan. Meestal ben ik gelukkig. Soms supergelukkig en soms ook helemaal niet.
 4. Keuze van de Lezer: Sneeuw : Dit fantasierijke verhaaltje over een sneeuwvlokje is gezakt van nummer vier in de top tien van 2011. Het blijft leuk om te lezen.
 5. Toeren met de Trein : Treinreizen blijft populair. Toen, in 2011, begon ik ermee. Nu doe ik het opnieuw en verder. Het blijft interessant.
 6. Water : Wat blijkbaar ook zeer interessant is, zijn problemen in het appartement. Deze ging over het gebrek aan stromend water.
 7. En nu allemaal even Lachen!!! : Deze stijgt ten opzichte van 2011 zelfs in populariteit. Drie plaatsen vooruit. Het is een van mijn eerste posts en hij blijft gewoon leuk. Wil je dus even een lach op je gezicht toveren, ga dan zeker even kijken.

En de top drie krijgt u de volgende keer.

Mag ik jullie dan bij deze nog eens aansporen op een berichtje achter te laten bij een oude post. Jullie doen me daar een enorm plezier mee. Ga vooral eens kijken in mijn Reactie Ruïne (zie links). Die posts wachten gewoon op een eerste reactie van jullie.

Spiritueel Stukje : Voel

De voornaamste boodschap van mijn agenda voor deze week:

Neem je Rust en voel

Dat komt in orde. Met een onderbrokenwerkweek, kan dat niet mislopen. Geniet van deze nieuwe week.

 

… op voorhand bedacht en geschreven.

Man-Vrouw Test

Er is een man-vrouw-test die ik al zeer lang heb klaarstaan. Ik weet dat ik vroeger zo een aantal keer die testen deed en dat ik dan meestal uitkwam op dat mijn brein toch iets meer mannelijke trekken vertoonde in de plaats van vrouwelijke. Ik kon daar wel inkomen. Ik deed dan ook een studie met meer mannen dan vrouwen. Ik voelde me ook meer op mijn gemak in een groepje mannen dan in een groepje tetterende wijven vrouwen.

Nu deed ik deze man-vrouw-test en wat blijkt:

Mannen-vs-vrouwen-e1308042076643

“Uit je antwoorden is af te leiden dat je als ‘zeer vrouwelijk’ te typeren bent… Als je een vrouw bent, ben je dus een ‘echte vrouw’… Zowel voor mannen als vrouwen met overwegend vrouwelijke eigenschappen geldt dat ze meer zouden kunnen werken aan hun mannelijke kanten zoals initiatief en ambitie. Dat is met name zo als je ‘zeer vrouwelijk’ bent, omdat je waarschijnlijk meer bereikt als je ook je mannelijke kant een beetje ontwikkelt.”

Dus, ofwel is deze test helemaal niet goed, ofwel ben ik in de loop der jaren toch wat meer vrouwelijke eigenschappen gaan ontwikkelen. En daarom ben ik dus benieuwd wat jullie resultaat is. En laat dan ook even weten of je het een goede test vond of niet.

(orig fig)

Schitterende September Schrijvers

September begon in Spanje, maar dat was slechts van korte duur. Verder ben ik in september hier terug wat leven beginnen te brengen. Dit wil ik meer en meer doen. Net zoals nu. Ik wou een kort postje schrijven, en gelukkig stond dit titeltje al klaar in mijn kalender. Handig.

En zo kom ik er toe om ook weer voor de voorbije maand de meest actieve mensen op mijn blogje uitvoerig te bedanken.

 1. 201309BezigeBezoekersmicheleeuw heeft duidelijk weer haar best gedaan. Zelf schreef ik slechts 11 posts in september. Micheleeuw slaagde er toch wel in om in de laatste 30 dagen negen mooie reacties te geven. Bedankt. Ze heeft trouwens net een leuk stukje geschreven over het nieuwste Antwerpse museum: Red Star Museum.
 2. tante loesje volgt haar weer op de voet met acht toffe reacties. Bedankt. Trouwens: Tantes zijn Speciaal! Vooral de mijne! (of was het tekstje een beetje anders? Ik vind spijtig genoeg ook geen online fototje).
 3. mama heeft gelukkig ook nog wat tijd gevonden om een aantal reacties te geven. Ook haar reacties blijf ik tof vinden. Bedankt. Ze staat trouwens altijd voor me klaar. In dit cafétje én in het echt.

Aan de andere vier reagerende mensen wil ik gewoon zeggen dat ik ook jullie reacties apprecieer. En wil je eens extra in de verf gezet worden, dan zal je in oktober toch nog iets beter je best moeten doen!

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake