Prioriteiten Planning Proces

Er is weer eens een maand voorbij gevlogen. Er heerst een hittegolf. Deze ochtend reed ik door verschillende weertypes naar mijn werk. Zéér warm, zonnig. Iets minder warm, regen. Warm, donder. Warmer, zonnig. Donker, stortbui. En ik zat toch maar een uurtje in de auto. De weken gaan voorbij. Zelfs mijn spiritueel stukje is erover geschoten. Ik vrees dat ik zelfs nog geen blik in mijn agenda geworpen heb deze week en dat ik mijn volledige planning uit het hoofd doe. Geen wonder dat ik mij de laatste dagen weer wat oververhit voelde.

Door alle hitte heeft het ook geen zin om hier een nieuwe prioriteiten planning te posten, vermits er eigenlijk niets aan de lijst veranderd is. Ik moedig jullie dus allemaal aan om op mijn vorige priorteiten planning je voorkeuren voor deze zomer te laten weten. Ook in augustus zal er namelijk geen prioriteiten planning lijstje gepost worden. Het warme weer vermindert logischerwijs de computertijd. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn lezers denk ik zo. Anders zouden er toch meer dan drie personen de laatste 30 dagen gereageerd hebben. Het is nu, de komende week, dus wel dé moment om uzelf in de top 3 van bezige bezoekers in juli te plaatsen.

En dan nu even kort wat ik zo allemaal heb uitgestoken in deze periode: een toffe trouw van toffe vrienden, een festival in Schoten waar ik normaal wel eens over schrijf, maar ook hier weer niet de tijd voor heb genomen, het tripje naar Duitsland daarvoor dat héél héél tof was,  eindelijk eens gaan zwemmen in de badboot, wat zeker voor herhaling vatbaar is, een tablet aangeschaft voor Ifemi, een sollicitatie gedaan voor mijn werk zonder van plan te zijn daar te gaan werken (in het Frans heet dit blijkbaar réferencement), naar tandartsen en endontoloog geweest, genoten van de tijd met Ifemi, naar Den Haag gereden voor een verjaardagsfeestje, …

Wat komt er nog aangevlogen: Sfinks, solden, een lange vakantie in Frankrijk en Spanje, een trouw van vrienden, een Cluedo avondje hier thuis, hopelijk nog vele terrasjes, vele leuke momenten en veel vrienden en familie daarbij.

sfinks

(orig fig)

Spiritueel Stukje : Dansen & Springen

Het spiritueel stukje omvat deze week een zeer actieve oefening om te

Luisteren naar signalen op je pad:

Verzamel energieke dansmuziek – muziek met een krachtige beat en uptempo ritme – van in totaal 15 minuten. Plaats de muziekstukken achter elkaar, zodat deze in één keer kunnen worden afgespeeld. Trek comfortabele kleding aan waarin je goed kunt bewegen en dansen. Trek je schoenen uit. Zorg dat je ergens bent waar je vrij kunt bewegen. 

Zet de muziek zo hard mogelijk aan. Volg de signalen van de muziek en laat je lichaam spreken. Leef je uit door te bewegen, dansen en springen. Maak daarbij gebruik van alle ruimte die je hebt. Doe dit onafgebroken tot de muziek is afgelopen.

153366-dance-dance

Neem na afloop 10 minuten de tijd om ontspannen te gaan liggen of zitten. Voel je lichaam. Heb aandacht voor je ademhaling, hartslag en andere sensaties in je lijf. Luister heel bewust naar de signalen van jouw lichaam.

De oefening is er dus deze avond niet meer van gekomen alhoewel ik wel beetje gedanst heb tijdens het opvouwen van de was. Zo heb ik toch iets beweging gehad in de iets frissere avondlucht.

(orig fig)

Ola Overal

De weken vliegen weer voorbij. Niet alleen door leuke momenten, maar spijtig genoeg ook door minder leuke momenten. Ik heb het gevoel dat er weer altijd iets mis met mijn gezondheid.

Ook heb ik continu het gevoel om een tekort aan tijd te hebben. Twee weekends geleden was gevuld met tandpijn. Het voorbije weekend was gevuld met feesten (oa van het festival in Schoten). Daar heb ik wel weer de kans gehad om mijn beetje Spaans boven te halen. En zo begon ik zeer vermoeid aan deze week. Eigenlijk zou ik nu in bed moeten kruipen, maar natuurlijk voel ik me op dit moment weer wakker.

Eigenlijk wou ik jullie hier een korte update geven en dat is bij deze gebeurd. Kort maar voldoende.

Morgen doe ik mijn best om het spiritueel stukje te brengen. Er staat een leuke oefening bij die ik dan ineens ook wil uitvoeren.

Tot morgen.

Spiritueel Stukje : Moment

Geniet van
het Moment hoe
de dingen ook aflopen.
Dat is leven in
de wijsheid van de
onzekerheid.

De voorbije week werd nog deels opgeslokt door een weekendje. Vervolgens heb ik een dagje gewerkt om dan alweer thuis te blijven om dringend op de middag naar de tandarts te kunnen gaan. Het grote nadeel van ver weg werken is dat je voor zoiets stom dus een hele dag thuis zit. Nu had ik ook wel heel veel tandpijn, die eveneens het hele weekend heeft overheerst. Tot de verlossende whisky deze namiddag werd voorgeschoteld. Eindelijk.

En zodus, kan de nieuwe week beginnen. Ik ben er klaar voor. En dan zeker met zo’n quote van Deepak Chopra (en niet Deeprak zoals in de agenda gedrukt staat).

Spiritueel Stukje : Zintuigen

pompoensoep

Gebruik je zintuigen

om jezelf af te stemmen

op je omgeving.

Vermits ik morgen mijn werkweek begin, was het nu toch tijd om mijn agenda eens open te slaan en te zien waar ik deze week op moet letten. Ze raden dus aan om je zintuigen te gebruiken met een gepeperd pompoensoepje. Is het nu eigenlijk wel de tijd voor pompoenen?

(orig fig)

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake