Bedankt Bezige Bezoekers

En dan is het nu tijd voor de race van deze maand. Mama heeft haar plaats vooraan helemaal verloren, maar kan dat natuurlijk in de volgende ronde weer inhalen. Na een serieuze solosprint is tante loesje de duidelijke winnaar van deze ronde. Ook deze keer gaf zij weer fantastische reacties en leuke wendingen. Zij werd op de voet gevolgd door micheleeuw, maar die kon haar op het einde toch niet meer bijhouden. Ook micheleeuw brengt hier veel nieuwe gedachten naar boven wat natuurlijk zeker geapprecieerd wordt. Vervolgens kwam het peleton dat vocht voor die gewenste derde plaats op de overwinningsblokken. Britt gaf voldoende reacties om deze te bereiken voor de anderen. De leuke twist in haar reacties is altijd fijn om te lezen. Benieuwd hoe ze het er allemaal in de volgende ronde ervan afbrengen.

2013JuniBezigeBezoekers

Stiekem heb ik deze post gisteren al geschreven. En heb ik dus ook gisteren de screenshot al genomen. Mijn excuses voor al degene die nog op het laatst geprobeerd hebben om de sprint te winnen. Wij zitten echter, terwijl jullie dit lezen, lekker in het buitenland voor een paar dagjes. We kunnen het gebruiken.

Prioriteiten Planning : Juli 2013

Eens kijken wat er op mijn lijstje staat. Er staan volgens mij een aantal nieuwe dingen op en een aantal zijn verdwenen ten opzichte van de voorbije maand… En, waar hebben jullie zin in?

 • Vrouwen – Werk
 • Samen S…
 • Leven in Luxe
 • Zelfzekerheid : Herevaluatie
 • prioritiesPlinky
 • Godinnen
 • Challenges
 • Typing Test
 • man-vrouw-test
 • Prettige Prentjes
 • Top Twintig 2012
 • Ruzie (van loesje)
 • Nigeria Eko-Atlantic
 • Hemelvaartweekend
 • Gezinnen en Controle
 • Antwerpen uit de ruimte
 • Zelfvertrouwen opbouwen
 • Smile
 • Litteken
 • Party test
 • Feel good
 • Frenemies
 • Mac vs Disk
 • Agile – Fragile
 • Tijdelijke Test
 • Google Reader
 • Energie zoeken
 • Photo Challenge
 • Stress overkomen
 • Ideale gemeenschap
 • Emoties kamperen waterlast
 • Quiz : How do you live your life?

Veel plezier!

(orig fig)

… gisteren geschreven…

Spiritueel Stukje : Signalen

Het leven bestaat uit
een natuurlijke stroom
van veranderingen.

Hoe goed ben jij in wachten om de signalen onbevangen op je pad te laten komen?

stock-illustration-8927514-directional-road-signs-cartoon

Hoe toepasselijk weer van mijn spirituele agenda…  Ik wacht niet graag op signalen. Ik leef liever verder om vervolgens rondom mij te kijken naar de signalen op mijn pad.

(orig fig)

Acties Aanvaarden

De weken gaan snel voorbij. Ik leer mezelf steeds beter kennen. In het algemeen volg ik volgende waarheid :

Als er dingen zijn die je storen, zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je kan er niets aan doen.
 2. Je kan er iets aan veranderen.

Dit maakt dat er ook twee simpele acties zijn:

 1. Accepteer wat je niet kan veranderen.
 2. Verander de andere dingen.

Ik doe mijn best om sommige dingen te veranderen en andere te aanvaarden, maar dat gaat niet altijd even goed. Sommige dagen zit het gewoon niet mee en ben ik gewoon boos op het hele universum en zelfs op iedereen in mijn omgeving.

Ik probeer voldoende afstand te nemen en voldoende rust. Hopelijk gaat het morgen beter.

Spiritueel Stukje : Liefdevol

Een moment op een stoel,
de lucht zacht, zwoel,
regen zachtjes horen
druppelen op een blad net geboren.
Een moment vredig en alleen
stilte van een vlinder om je heen
die zonder een woord te spreken
je omarmt als een warme deken.
Een moment starend naar een bloem in bloei
die vertrouwt op zijn eigen groei
laat zien dat zij er zijn mag
gevoed door het licht van de dag.
Een moment vrij en onbegrensd
tevreden en bewust gewenst
in contact met alles wat is
is in dit moment niets wat je mist.
Een moment waar je naar kunt verlangen
voor wie het herkend, liefdevol ontvangen.

precious-moment-09-280x280

Dit is mijn aangename steun voor deze week. Het komt van Gerke van Zalk, maar of dit origineel is weet ik niet. Ik zocht namelijk naar Gerke van Zelk en ik vond weinig poëzie. Ik vond wel dit gedicht dat hier heel hard op trekt uit 2007. Zou het een herwerking zijn? Van Gerke zelf of van de agenda?

In ieder geval geniet ik wel van het gedichtje. Hopelijk brengt dit ook jullie in de juiste sfeer voor de komende week. Geniet van de tropische warmte morgen!

(orig fig)

Mijn Mama

In de plaats van de Luxury Test, heb ik een andere test gekozen. De Luxury test is een test gebaseerd op zes fototjes en dat vind ik niet leuk. Ik heb liever vragen waarop je moet antwoorden en dat ze zo je “persoonlijkheid” samenstellen. Grappig hoe veel van die dingen bijna altijd waar kunnen zijn. Deze keer kwam ik bij het rondkijken op de blogthings site dit testje tegen over hoe hard je op je moeder lijkt. Mijn resultaat zie je hier:

You Are Somewhat Like Your Mom

Believe it or not, you and your mom are pretty darn similar.

It may not seem like it at times, but you and your mom have a lot of common ground.

You and your mom do understand each other well.

You may just need to work on communication.

Over time, you’ll probably get closer … especially if you emphasize the things you like about each other.

Het klopt wel eigenlijk. Hoe zit dat met jullie? Hoe hard trekken jullie op je moeder?

Regenachtige Regenboog

Ik wou eerder vanavond al iets schrijven, maar mijn site liet het niet toe. Althans dat dacht ik eerst. Nadien bleek dat ik ook op verschillende andere sites niet terecht kon. Waarom weet ik niet exact. Raar maar waar heb ik de indruk dat het iets met mijn scherminstellingen te maken heeft. Of ik ben gewoon al te moe om hier nog deftig over na te denken en een deftige oplossing te zoeken.

Daarom pik ik nu ook een simpel postje uit dat in mijn voorbereidend lijstje zat. Op Grote Gevoelens gaf Britt zo’n mooie commentaar dat ik vond dat ik die hier met iedereen moest delen. Het was toen zo toepasselijk en het blijft helemaal waar natuurlijk :

Everyone wants happiness,
no one wants pain,
But you can’t have a rainbow,
without a little rain.

regenboog

Slaapwel en nog een fijne week allemaal.

(orig fig)

Spiritueel Stukje : Flow

In mijn agenda wordt een nieuw hoofdstuk begonnen deze week:  Luister naar signalen op je pad

Laat je leiden door Flow

Laat je plannen los en
laat je leiden vanuit een flow.
Leef in de wijsheid van onzekerheid
en leer te ‘lezen’ wat het leven met je voorheeft.

Orange_flow_Wallpaper_ukv51

Wat vind ik dit tekstje mooi. Het past zo goed in mijn leven momenteel. Zeker nu ik ondertussen ook in mijn boek in India vertoef waar het hoofdpersonage zich in een ashram laat leiden door haar innerlijke spiritualiteit.

(orig fig)

Tientallen Treintjes

Eigenlijk wou ik in het begin enkel schrijven over het schandalige systeem van de Nmbs om de vertragingen van je treinen door te geven zodat je nog iets van compensatie zou krijgen. Ondertussen kan ik er nog veel meer over schrijven, dus ik ga alles een beetje beknopter schrijven dan dat ik van plan was.

Compensatie systeem

Als je een abonnement hebt of je neemt regelmatig de trein, dan kan je een excell formulier invullen van de nmbs. Ze hebben daar natuurlijk zoveel regels aan verbonden, dat ik me afvraag of er ooit wel iemand compensaties krijgt: Je formulier moet natuurlijk op de juiste manier ingevuld zijn, je moet opzoeken welke treinen je van plan was te nemen en welke je uiteindelijk genomen hebt, je abonnementsnummer of treinkaartnummer moet ingevuld zijn, je moet het formulier op de juiste moment doorsturen, je moet 20 keer minstens 15 minuten vertragingen hebben gehad of 10 keer minstens 30 minuten vertraging, … De compensatie bestaat vervolgens ook niet uit het teruggeven van een deel van het geld dat je betaalt hebt voor je tickets. Je krijgt enkel een soort waardebon van de nmbs waarmee je dus nieuwe treinkaartjes kan kopen. Het lijkt me een slecht systeem en het kan enorm verbeterd worden.

Vertragingen

Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende soorten vertragingen en verschillende verklaringen. Een greep uit de mogelijkheden: Technische problemen, het stelen van een kabel, het aanrijden van een man in Hove, een bommelding in Antwerpen centraal, om de aansluiting te verzekeren, het slechte weer, het goede weer, problemen op de lijn vanwaar de trein moet komen, … vul zelf maar verder aan. Natuurlijk kan het bovendien ook nog eens zijn dat je trein helemaal niet verschijnt en dus afgeschaft is of dat er slechts gedeeltelijke mankementen zijn zoals de airco die niet werkt in de eerste drie treinstellen.

treintje

Positief Verhaaltje

Het mag ook al eens meezitten, denk ik dan. In Brussel-Noord miste ik de aansluiting met mijn volgende trein. Ik ben vervolgens snel terug op mijn trein van Antwerpen gestapt. In Brussel-Centraal zag ik mijn volgende trein en staken we hem voorbij vlakbij Brussel-Zuid. Daar liep ik vervolgens van het ene perron naar het andere om net wanneer mijn volgende trein aan het perron aankwam er zelf ook te arriveren. Om vervolgens in een stilstaande trein dit stukje te schrijven, maar dat terzijde.

Poging tot Positief Verhaaltje

Een regendag. In Antwerpen wordt er bij vertrek omgeroepen dat de trein tien minuten later zal vertrekken om aansluitingen te verzekeren. Wat met mijn aansluiting in Brussel? De vriendelijke conductrice keek het na voor mij en ging met die trein bellen. Anders heb ik in Brussel een wachttijd van meer dan een halfuur. Zouden ze dus echt die trein kunnen vertragen voor mij? De vrouw ging zeker nog terug komen om iets te laten weten. Ik ben benieuwd… Ze komt terug en vertelt me dat mijn aansluiting verzekerd is. Ik ben blij. Ik ren weer van het ene perron naar het andere… en daar was ik net op tijd… om de trein van het perron te zien wegrijden.

Conclusie

Trein reizen valt op zich wel mee. Het geeft je ‘s morgens een rustig momentje om de krant te lezen of om even rustig je gedachten op een rij te zetten. ‘s avonds lees ik meestal in een boek of een magazine. Regelmatig kom ik ook iemand tegen waardoor je op de trein eigenlijk een gezellig babbeltje kan doen. Hoewel ik mijn treinrit ook wel te lang vind om jarenlang te blijven doen, zie ik er ook wel de voordelen van in. Hetgeen het meeste vervangen is door deze trein in de tijd is het tv-kijken en dat is toch niet belangrijk. Wanneer er iets gebeurt in de trein of met de trein is het ook altijd grappig om de andere mensen te observeren. Ook de uitspraak met de trein is het altijd een beetje reizen komt dan veel naar boven en eigenlijk is dat nog wel waar ook.

(orig fig)

Quote (van de week) : Blessed

Ik kreeg deze in mijn mailbox en ik vond ze zo schoon…

Blessed are those who can give without remembering and take without forgetting. 

Elizabeth Asquith Bibesco

Was iedereen maar “blessed”

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake