Momentopname

Hij zat tegenover mij.

Zijn gezicht naar buiten gericht. Zijn blik op oneindig. Zijn ogen gaven de droefheid van zijn ziel weer. Nat van de tranen die klaar stonden om zich te laten vallen, staarden ze in het niets.

Mijn blik bleef regelmatig op hem rusten.

Hij was zich niet bewust van zijn omgeving. Wanneer het voorbijrazende uitzicht drastisch veranderde, bleef hij stil als een standbeeld. Zijn ogen knipperden zelfs niet. Misschien uit angst voor het loslaten van die stuwende watervallen.

Aan de witte verfvlekken op zijn kledij en handen te zien, werkte hij als schilder of op zijn minst ergens op een bouwbedrijf. Zijn kledij gaf een stoere en zelfzekere indruk.

Ik vroeg me af wie hem gekwetst had.

Wie was de oorzaak van de transformatie van een aantrekkelijke jongeman in een hoopje treurnis? Ik vroeg me af waarom hij zo triest was en of ik er in die korte tijdspanne dat we samen aan een tafeltje zaten, iets aan kon doen. Niets leek me gepast. Hij leek zo in zichzelf gekeerd te zijn dat elke toenadering van buitenaf zelfs niet opgemerkt zou worden.

—————————

In de hoop dat deze zonnige dag hem ook vervulde met wat geluk, probeer ik nog steeds zijn droevige gezicht uit mijn geheugen te halen en me hem voor te stellen met een stralende glimlach en ogen die spetteren van geluk.

Spiritueel Stukje : Zalmsla

Ik zat gisteren met een klein technisch probleempje. Zonder agenda kan ik dit stukje natuurlijk niet schrijven en mijn agenda had zich stoutmoedig verstopt. Ik kreeg al schrik dat ik hem per ongeluk op de trein had laten liggen ofzo aangezien hij zich duidelijk ook niet op mijn werk had verborgen.

Gelukkig kreeg ik deze avond een ingeving… af en toe vallen er zo wel eens dingen langs de zijkant van de zetel tegen de muur… en daar had mijn agenda zich dus ook een plekje gegeven.

8326172-verse-zalm-steak-met-lemon-segmenten-en-dille-geafa-soleerd-op-witte-achtergrondDaarom, met enige vertraging, onze spirituele reis:

Kom in contact met je omgeving.

Verder volgt een iets langere tekst over de voordelen van omega-3 vetzuren en dat je die vooral kan vinden in vette vis. Dan volgt er nog een receptje voor zalmsla dat ik wel eens wil proberen, zonder de komkommer, de kappertjes (zou dit niet karpertjes moeten zijn?) en de ansjovis weliswaar. Appel, gerookte zalm, een gesnipperd uitje en verse peterselie kunnen wel voor mij. Ik ben benieuwd. Misschien iets om woensdag te proberen…

Succes met jullie volledige zalmsla!

(orig fig)

Prioriteiten Planning voor Mei 2013

Het is weer zover. De 25e van de maand, maak ik een overzicht van de drafts die ik heb klaarstaan. Spijtig genoeg heb ik in deze maand eigenlijk niet zo veel gedaan van mijn gemaakte planning, maar dat maakt me niet veel uit. Ik ben nog steeds geĆÆnteresseerd in jullie interesses. Dus, hier gaan we, wederom niet in een specifieke volgorde. Ik blijf echter ook rekening houden met jullie reacties van vorige maand.

 • Agile – Fragileagenda
 • Antwerpen uit de ruimte
 • Challenges
 • Emoties kamperen waterlast
 • Gezinnen en Controle
 • Godinnen
 • Hemelvaartweekend
 • Ideale Gemeenschap
 • Leven in Luxe
 • Luxury Test
 • Man-vrouw-test
 • Nigeria Eko Atlantic
 • NMBS
 • Plan verjaardag + Awa
 • Plinky
 • Quiz: how do you live your life?
 • Rainbow (Britt)
 • Ruzie (van loesje)
 • Samen S…
 • Top Twintig 2012
 • Typing Test
 • Vrouwen – werk
 • Zelfvertrouwen opbouwen
 • Zelfzekerheid : Herevaluatie

Deze keer ben ik niet voor een mooie layout gegaan, maar een snelle alfabetische. Ik moet namelijk binnen de 9 minuten klaar zijn, want dan sluit mijn computer automatisch af en zal het dus pas morgenavond kunnen verschijnen…

Veel plezier met kiezen.

… een dag op voorhand geschreven.

Spiritueel Stukje : Bruggen

normal_BrugIk hou van bruggen. Ik ga akkoord met het spirituele weetje van deze week:

Hoe groter de kloof, hoe mooier de bruggen.

Ik vermoed alleen dat ze het in mijn agenda net iets spiritueler bedoelen dan dat ik het nu even opvat. Ik zie enorm graag bruggen. Van beneden uit, van boven uit, de structuur, de rivier eronder meestal, …

Ze stellen verder nog de vraag:

Met wie zou jij een kloof willen overbruggen?

Met Ifemi wil ik natuurlijk samen nog over vele bruggen gaan, zowel spiritueel als gewoon. Verder vind ik het een moeilijk vraag. Er zijn zeker en vast wel een aantal mensen waar ik dichter zou willen bijstaan, waar er inderdaad misschien wel een kloof tussen ons is ontstaan… Maar dan vraag ik me ook af of ik altijd diegene moet zijn die de kloof moet overbruggen?

En ja, ik weet dat mijn spiritueel stukje normaal in het weekend wordt voorbereid en dus gewoonlijk op maandagmorgen verschijnt, maar ik ben het dit weekend helemaal vergeten. Gelukkig denk ik vandaag nog aan jullie en krijgen jullie het toch nog aan het begin van de week. Succes met jullie kloven en bruggen!

(orig fig)

Welke Werkweek?

De fulltime werkweek eist zijn tol. Elke werkdag opnieuw. Aangezien Ifemi nog steeds met de vroege werkt, heb ik nu mijn werkuren ook een beetje vroeger gezet. Ik vertrek nu thuis rond halfzeven. Hierdoor kom ik tegen 8u normaal op mijn werk aan. Ik zou me dan ook niet schuldig moeten voelen als ik om 17u op mijn werk weer vertrek. Dit maakt dat ik normaal rond halfzeven weer thuis aankom. Met een beetje geluk heb ik de dag tevoren mijn avondeten al voorzien en deels klaargemaakt of zorgt Ifemi ervoor.

Bandits-groep-1344854009Ik gun mezelf wat tijd tijdens het eten. Vervolgens wil ik eigenlijk veel te veel doen. En zelfs na een volledige dag op de computer bezig te zijn, maak ik ‘s avonds graag nog wat tijd voor de computer. Soms wil ik nog wel bloggen, maar heb ik er in de week de energie niet meer voor. Gelukkig krijg ik jullie reacties nu al wel via mijn email te zien, dus dat is altijd wel leuk tussen het werken door. Ik bekijk meestal mijn persoonlijke emails, check mijn facebook, speel nog een spelletje, … Om 21u30 gaat de computer kei hard uit! Automatisch! Een andere mogelijkheid is dat ik de computer zelfs niet meer opzet. Dan probeer ik tussen 21u en 21u30 ook te stoppen met tv kijken.Ā Ik hou me nog een halfuurtje bezig met de voorbereidingen voor de volgende dag of met het huishouden. Vervolgens kruip ik in mijn bed. Mijn avonden zijn steeds goed gevuld en snel voorbij.

Dit geldt eigenlijk ook voor de weekends. Voor je het weet is het weer zaterdagavond en schiet er nog maar Ć©Ć©n dag over van je twee-dagen-lange weekend. Gelukkig zijn we die gisteren goed gestart met een fantastische Nekka Nacht in het Sportpaleis. We hebben er Ć©norm van genoten. En vermits we ook te weten kwamen dat het volgend jaar op 25 april Nekka Nacht zal zijn met het allerlaatste optreden van De Nieuwe Snaar, zijn wij volgend jaar ook al zeker van de partij. En morgen supporter ik voor mijn broer op de 10 miles van Antwerpen. Hopelijk werkt de zon even goed mee als vandaag.

En nu genieten wij hier van een rustig avondje. Na gezellig samen de tweede aflevering van Alias – Ik zag de serie al tijdens mijn studententijd, voor Ifemi is ze nieuw. – te zien, staat er nu een muziekje op van Yevgueni en zit ik hier te schrijven terwijl Ifemi in de zetel een boekje leest.

(orig fig)

Spiritueel Stukje : Message in a Bottle

Spijtig. Deze week staat er in mijn agenda een gedicht dat me totaal niet beroert. De foto daarentegen is prachtig. Tegen een wazige zonsondergang aan zee, zie je op de voorgrond op het kleine stukje strand een fles uit de grond steken met een bericht in. Prachtig. Romantisch. Mysterieus.

message-in-a-bottle

Wel rijzen er direct twee vragen bij mij op:

 1. Zijn er eigenlijk mensen die dat Ć©cht proberen vraag ik me af?
 2. Of zijn er mensen die al eens in het Ć©cht zo’n fles gevonden hebben op het strand?

Geniet van jullie nieuwe week.

En ter informatie, dit is niet de foto uit de agenda maar ze heeft er wel wat van weg en ze spreekt me wel aan. Vandaar dat ik ze daarom van het internet plukte. (orig fig)

Grote Gevoelens

De week is weer gedaan en het weekend biedt zich aan. Een vrij zonnig weekend nog wel. De voorbije week was druk en was er een met ups & downs. Dinsdag had ik de pech om zo’n veertig minuten te moeten wachten in het station in Brussel op mijn volgende trein.

800px-Bruxelles-Midi_0005Daardoor zag ik het die avond even niet meer zitten om altijd zo’n lange afstand te doen. Ik zie me dit ook geen jaren doen. Het project zelf en het team zijn echter enorm leuk en interessant, wat het voor nu toch de moeite waard maakt. Ik heb vervolgens nagedacht over hoe ik mijn dagindeling beter kan maken. Ik besloot om iets vroeger de trein te nemen en ook ‘s avonds zonder schuldgevoel op tijd te stoppen met werken, zodat ik toch nog een leuk avondje heb met Ifemi, die nog steeds met de vroege staat.

Ik heb zelfs ineens een programmatje geĆÆnstalleerd dat mijn computer volledig afsluit om half tien ‘s avonds van zondagavond tot donderdagavond. Dat is laat genoeg om te computeren als je om 6u wil opstaan. Anders zou ik hier veel te veel zitten. Dus, woensdag voelde ik me beter om dan donderdagavond te merken dat ik toch laat thuis was en nog veel te veel wou doen. Dat ging natuurlijk niet. Gelukkig was Ifemi weer daar om mij op te vangen en zie ik het nu toch weer zitten. Voor zover de ups & downs. Gisteren kreeg ik trouwens op het werk ook nog eens zeer positieve feedback. Teamleader is enorm tevreden met mij. Alleen mijn kennis van UML zou wat bijgeschaafd mogen worden. En dat is ook de bedoeling binnenkort.

Verder had ik gisteren een lunch meeting met mijn business manager. Zij zorgt dat ik een tevreden consultant blijf en dat de klant natuurlijk tevreden blijft. Ze ging dus eens polsen achter de trainingen waar ik naar gevraagd had en ze gaat ervoor zorgen dat papieren die ik moet tekenen in het Nederlands zijn. Ik kreeg ze gisteren weer in het Frans voorgeschoteld en ik heb gezegd dat ik dat niet teken. Blijkbaar is het trouwens in Belgiƫ niet verplicht om in Vlaanderen Franse papieren te geven aan een Franstalige werknemer en in Walloniƫ moet men geen Nederlandstalige papieren geven aan een Nederlandstalige werknemer. In de regio van Brussel is dat blijkbaar wƩl verplicht bij aanvraag. Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren.

Ik had deze week weer verschillende ideetjes voor mijn blog en die ga ik nu in drafts transformeren zodat ik jullie op de 25e weer een mooie voorstelling kan voorleggen. Ik hoop dat jullie blijven komen ook al is het nu wat rustiger op mijn blogje.

(orig fig)

Spiritueel Stukje : Alles

alles-AWB19653Het is tijd voor het derde hoofdstuk in mijn Mind & Spirit agenda. Na het “dicht bij jezelf blijven” en het “volgen van je dromen” is het nu tijd om “verbinding te zoeken met anderen”. Ik vind dat goed, want ik heb de laatste tijd eigenlijk veel te weinig vrienden gezien. Ook al zag ik voorbije zaterdag een aantal vrienden terug op een schitterend trouwfeest.

De raad van deze week:

Alles is Mogelijk

Zoek verbinding met anderen. Geniet van de meerwaarde van de inzichten van anderen. Alles is mogelijk, als je het samen doet.

Ik weet niet goed wat ik daar nu deze week mee moet aanvangen. Kunnen jullie me wat inzichten bezorgen? Dan zal ik genieten van de meerwaarde van die inzichten.

(orig fig)

Ondenkbare Onderwerpen

Reacties Roepen werd al geschreven in augustus vorig jaar. Deze post staat dus al bijna acht maanden te wachten om deftig uitgeschreven te worden. Nu, dankzij jullie maandelijkse keuze – hoe zit dat met die titel? – komt het er toch eindelijk eens van.

Showtuin_Kijfwaard____1223880177602,0Mawa gaf me toen verschillende ideeĆ«n, maar spijtig genoeg bleken haar suggesties voor mij allemaal ondenkbare onderwerpen te zijn. Zo ben ik niet echt de persoon om over mode te schrijven. Mijn kleding (inclusief schoenen) moet voornamelijk gemakkelijk zitten. Ok, het oog wil ook wat, maar het praktische wint bij mij. Verder stelde ze voor om over eten te schrijven. Spijtig genoeg kook ik al niet zo super veel. Ik doe het wel steeds met meer en meer plezier, maar het blijft iets dat vooruit moet gaan. Uren in de keuken staan, is voor mij zeker nog niet weggelegd. Een foto van het gemaakte eten maken zit er dan zelfs helemaal niet bij. Ik ga mijn eten niet laten koud worden terwijl ik een foto trek. En foto’s van mezelf komen hier helemaal al niet terecht. Mensen die me kennen, moeten maar zelf af en toe een foto nemen als ze dat willen en andere mensen mogen zich zelf een beeld vormen van mij, net zoals je dat doet bij de personages in een goede roman. En als laatste stelde ze ook nog voor om het over een tuin te hebben. Die heb ik echter niet, dus kan ik er ook weinig over zeggen. Wel heb ik de indruk dat ik hier deze zomer een mooi terras ga hebben…

(orig fig)

Spiritueel Stukje : Moed

Paasmaandag is ook een maandag en dus schrijven we hier over wat mijn agenda ons deze week brengt:

strand

Moed is
bang durven zijn
en toch de stappen zetten
omdat je iets anders belangrijker vindt
dan je angst.

En dan vertrouwen.

Dit vind ik nu eens een geweldig stukje over moed. En eigenlijk zeer toepasselijk met het gesprek dat ik met Ifemi hield vannacht. Zo zijn er een aantal angsten die ik wil overwinnen omdat ik bepaalde doelen wil bereiken. Mijn wil om die te bereiken is groter dan mijn angst. Ik kom er dus wel.

Herkennen jullie dit?

(orig fig)

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake