Briljante Bezige Bezoekers

Een uur voor het einde van de dag. Een uur voor het einde van de maand. Gelukkig bekijk ik even mijn achterliggende blog kalender en zie ik dat het weer tijd is om mijn TOP DRIE te bedanken. Welke top 3? Wel, de drie personen die in de laatste 30 dagen de meeste reacties hebben achtergelaten op deze blog.

En wat zie ik?

201303BezigeBezoekers

Een verandering ten opzichte van de voorbije twee maanden. En niet alleen is ze in de top 3 geslopen, maar ze is zowaar rechtstreeks naar de eerste plaats gestegen. Ondertussen weet iedereen al hoe blij ik hier ben met de reacties van Britt en mijn tante loesje. Ze zijn natuurlijk geweldig en ik blijf het geweldig vinden dat ze zo actief zijn.

Maar, wie is micheleeuw? Ik ken haar niet. Ik ga enorm graag lezen bij haar. Al een tijdje. En ik vind het super fijn dat zij hier komt lezen. Zij schrijft dus ook een blog: Mich & Co. Door haar concert uitslagen en katverhalen en interessante gedachten ga ik daar toch lezen elke keer ze iets geschreven heeft (danku rss reader). Ik doe dan natuurlijk ook mijn best om daar een reactie achter te laten, maar eerlijk gezegd neem ik daar niet altijd de tijd voor. Dankuwel micheleeuw om hier gemiddeld élke twee dagen een reactie achter te laten en doe zeker zo verder. Ik geniet daarvan. Je maakt me blij.

Vorige maand vroeg ik jullie ook nog waarmee ik iemand kan plezieren die extra in de top 3 komt. Ik weet het dus eigenlijk nog steeds niet. Jullie mogen daar nog steeds een reactie op geven. Voorlopig zullen jullie het dus moeten doen met deze DANKUWEL post. Jullie reacties zijn geweldig!

Prettige Pasen

paasei_2008-grootHet gevaar van niets te moeten doen in een lang weekend: niets doen.

Ondertussen heb ik toch een lijstje opgesteld met allerlei dingen die ik vandaag toch gedaan wil hebben. Zo komt er toch een beetje actie in dit weekend.

Ik wens jullie allemaal in ieder geval al een

VROLIJK PASEN!!!

(orig fig)

Extra Effect

Het is dinsdagavond. Ik lig al twee avonden eigenlijk net iets te laat in mijn bedje. Om 6u wil ik er telkens weer uit, zodat ik om 7u17 mijn trein kan halen en tegen 8u30 op het werk kan arriveren, als de treinen meewerken natuurlijk. Deze morgen was de eerste trein heel vriendelijk, want blijkbaar kwam ik aan toen de deuren al dicht gingen, maar dankzij een knik naar de conducteur en een spurtje op hoge hakken van mijnentwege, zat ik toch nog in de trein. Daartegenover stond dan de service van de tweede trein die om te beginnen al ongeveer een kwartier te laat aankwam in Brussel en vervolgens nog eens een kwartier langer deed over de rit.

Maar dus, wat ik hier eigenlijk wou komen zeggen is dat ik die reacties op mijn nieuwe idee allemaal super vind!! Ook is het leuk om te weten wat jullie als interesse hebben en waarom jullie voor een bepaalde titel of onderwerp kiezen. Soms is het zelfs grappig wanneer ik weet dat het onderwerp helemaal niet zal zijn wat je verwacht. Maar, daarvoor zullen jullie de komende maand moeten afwachten…

Coming Soon …

Als je het nieuwe idee van mij gisteren gemist hebt, leest dan eerst dat nieuwe idee voor je verder leest. Voorlopig neem ik even de titel aan die micheleeuw me gaf, maar ik vind het eigenlijk niet passen bij mijn blogje. En daarom mogen jullie nog ideeën geven… Mijn huidige mogelijkheden zijn:

 • Prioriteit Plannen
 • Maandelijkse Medewerking
 • Invloedrijke Interactie
 • Wederzijdse Wisselwerking
 • Kennisgeving Kalender

Wat kiezen jullie? Andere ideeën blijven welkom!

————————

En dan gaan we over naar het stuk dat ik elke maand zou willen presenteren. Ik geef jullie een lijst van mijn drafts en jullie mogen je interesses kenbaar maken. Ik zal vervolgens natuurlijk rekening houden met jullie reacties.

Naast het wekelijkse Spirituele Stukje en de maandelijkse beloning van mijn actiefste Bezige Bezoekers, staan er momenteel ook nog volgende ideeën/drafts op mijn blog kalender:

 • agendaSamen S…
 • Luxury Test
 • Leven in Luxe
 • Top Twintig 2012
 • Ruzie (van loesje)
 • Nigeria Eko Atlantic
 • Gezinnen en Controle
 • Ondenkbare Onderwerpen
 • Zelfvertrouwen Opbouwen
 • Zelfzekerheid Herevalueren
 • Quiz: How do you live your life?
 • Emoties kamperen waterlast
 • Hemelvaartweekend
 • Vrouwen – Werk
 • Man-Vrouw test
 • Typing Test
 • Challenges
 • Plinky

Ik heb er speciaal geen volgorde in gezet, maar eerder een leuke uitlijning. Nu is het aan jullie. Naar waar gaat jullie voorkeur uit?

Spiritueel Stukje : Passie

“Ik leef mijn Passie”

Het leven is bedoeld om het beste uit jezelf te halen. Waar word jij blij van?! Het vraagt moed om het avontuur van jouw droom aan te gaan. Wat inspireert jou? Ook kleine stappen geven beweging.

Tip: Schrijf je affirmatie op “geeltjes” en plak deze overal in huis waar je veel komt

——————-

agenda2013Dat staat er voor mij deze week in mijn Mind & Spirit Agenda. Ik word trouwens blij van simpele dingen. Zo ben ik blij met het gezellige weekend samen met mijn vriend. Zo was ik enorm blij met het toneelstuk Pak de Poen dat we gisteren zagen. Dat is trouwens een aanrader als u nog eens goed wilt lachen. Ik word ook blij als ik sneeuwwitte bomen zie. Ik word blij als ik kindjes zie. Eigenlijk word ik wel van veel dingen blij. Ik ben goed bezig, denk ik dan.

Wat me inspireert, is echter een andere vraag. Momenteel is dat de teamleader waarmee ik werk. Die is enorm boeiend. Die laat me nadenken over bepaalde dingen die ik voor “normaal” heb aangenomen. Ik werk graag met hem samen. De job is misschien ver, maar de taak, de collega’s, de technieken, … het is het helemaal waard.

Ik heb vervolgens geen affirmaties maar wel mijn mantra op een “geeltje” – een post-it dus – hangen aan mijn scherm hier thuis. Het helpt.

En jullie? Waar worden jullie blij van? Wat inspireert jullie?

(orig fig)

… Op voorhand bedacht en geschreven.

Idee: Inzage Invoeren

Ik kreeg vandaag een nieuw idee voor mijn blog. Ik gebruik achterliggend een soort kalender waarop ik mijn vooraf geschreven posts kan bekijken. Met vooraf geschreven posts bedoel ik:

 • de posts die effectief al klaar zijn en gepland staan voor een bepaalde datum
 • de posts die wekelijks of maandelijks verschijnen, maar nog niet geschreven zijn
 • de posts die eigenlijk nog maar een idee zijn en nog uitgewerkt moeten worden

De twee laatste categorieën noemt men ‘drafts‘. Momenteel heb ik weer veel van deze drafts op mijn kalender staan. Soms is de titel al zeker. Soms enkel het onderwerp. Omdat ik zoveel heb klaarstaan, weet ik meestal niet wat kiezen en komt het erop neer dat ik meestal niet schrijf. Zo groeit mijn aantal drafts dus alleen maar aan, want ik krijg wel af en toe nieuwe ideeën ook. Om dit op te lossen, bedacht ik deze morgen dat ik jullie hierin kan betrekken.

Als ik jullie maandelijks laat weten wat er nog op mijn kalender/planning staat, dan kunnen jullie je mening geven en hou ik daar natuurlijk rekening mee. Zo weet ik ook in wat jullie geïnteresseerd zijn en in wat helemaal niet. Deze kalender planning zal élke maand bekend gemaakt worden op de 25e. Omdat …

 • ik het maandelijks wil doen en het dan wel leuk is dat jullie op het einde van een maand kunnen zeggen wat jullie de komende maand willen lezen.
 • ik er snel mee wil beginnen, aangezien het een nieuw idee is dat me leuk lijkt.

Wat vinden jullie hier allemaal van?

En hebben jullie een leuke titel of naam voor deze nieuwe maandelijkse reeks?

De posts over mijn leven die ik hier en daar schrijf, blijven natuurlijk ook komen wanneer ik daar zin in heb.

Sneltrein

Het leven gaat weer vooruit. Snel vooruit. Veranderingen komen en gaan. Tijd vliegt. Ik heb een halte nodig. Geen echte treinhalte want die zie ik nu genoeg tijdens de week. Een rustpunt in mijn leven kan ik wel even gebruiken. Daar zijn de weekends voor, denk ik dan. Toch, zelfs deze verwarde, snelle, post zal wel de juiste indruk geven van mijn volle leventje nu. Ik klaag niet hoor. Ik ben enorm tevreden met de veranderingen. Ik ben enorm tevreden met mijn werk. Het is er leuk. Ik geniet ervan.

Het is ongeveer 8 maanden geleden dat ik nog eens effectief fulltime gewerkt heb. Zo veel maanden geleden dat ik aan een serieus professioneel project werkte. Ik voel het. Het is vermoeiend. Maar, zoals eerder gezegd, ik ben er enorm tevreden over. Meer in het weekend… als er tijd is…

Spiritueel Stukje : Magnetisme

Deze post is een dag te laat. Het weekend was vol. Maandag was druk. Het leven gaat snel momenteel. Ook deze week wens ik jullie weer het allerbeste en mogen jullie dromen jullie goed doen.

In mijn agenda deze week wordt er weer een oefening voorgesteld. Door deze oefening dagelijks te doen, zal je onderbewustzijn in je dromen geloven en zal er een magnetische kracht ontstaan, waardoor je dromen werkelijkheid worden. Zo staat het in het boekje. Ik wil trouwens niet dat al mijn dromen werkelijkheid worden. Stel je voor dat je een nachtmerrie hebt, dan wil je toch niet dat die in het écht voorkomt. Je wil daar je lessen uit leren en het in het échte leven beter doen. Dat zijn andere dromen die je wil doen uitkomen.

Hier komt de oefening om je droom te volgen:

“Ga ontspannen rechtop staan met je voeten op heupbreedte en knieën licht gebogen – je kan ook relaxed gaan liggen of zitten op een stoel. Sluit je ogen. Denk aan iets waar je van droomt. Maak daar in gedachten een film van. Jij bent de regisseur en kan de film maken zoals jij wilt. Neem er ongeveer vijf minuten voor.”

Voor zij die het effectief gaan uitproberen: succes. Zelf zie ik er het nut niet van in en ga ik liever voor de raadgevingen in mijn dromenboekje. Als jullie daarin geïnteresseerd zijn, dan zal ik daar hier ook wel eens een postje aan richten.

Volg je droom

Welke Woorden?

Woorden zijn belangrijk. Met woorden proberen we uit te drukken wat we willen zeggen.

En om die reden alleen al, help ik met véél plezier de Gentse Universiteit met hun woordentest. De bedoeling is om een beeld te vormen van de Nederlandse gebruikte woordenschat in 2013. Wat moet u doen? Gewoon aanduiden of u een woord kent of niet. Achteraf krijgt u dan ook nog een leuke weergave van uw gedane test.

GentseTest

Ik heb hem nu drie keer achter elkaar gedaan en kende achtereenvolgens 72%, 68%, 75% van de Nederlandse woorden. Bij de laatste test ben ik eveneens gaan kijken naar welke woorden ik fout had. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat “without” een Nederlands woord was. Ik zou denken dat het echt een Engels woord is. Blijkbaar is er al meer vernederlandst uit het Engels dan ik had verwacht.

Help ook en vind hier de rechtstreekse link naar de test van de Gentse Universiteit. En? Hoe scoren jullie?

Doordeweekse Donderdag

Donderdag wou ik dit stukje ‘s morgens even online zetten, maar dat ging niet. Ook ‘s avonds is het er niet van gekomen. U krijgt het dus met een paar dagen vertraging, maar met een mooie foto erbij.

“Ik wou iets schrijven over alle klagende mensen: Het is te koud; Er is te veel sneeuw; De treinen lopen vertragingen op; De informatie is niet voldoende; De files zijn te groot; …

En ze hebben allemaal gelijk, maar moeten we alleen daarover spreken? Kijk eens naar het mooie schitterende landschap. Kijk naar de spelende kinderen die genieten van de sneeuw. Geniet van het zonnetje op je gezicht. Neem die zonnestralen maar goed op, daar word je gelukkig van. Zoek het positieve vandaag.

sneeuw_in_zuiden_en_westen_van_het_land-2010-11-27_0

Maar, op mijn nieuwe missie – jaja, ik ben eindelijk ergens gestart -, zijn er dus bepaalde websites geblokkeerd en kan ik niet meer aan mijn blog, wat natuurlijk eigenlijk normaal is. Spijtig genoeg zijn er ook een aantal sites geblokkeerd waar ik informatie wil halen. Vervolgens wilde ik even het nieuws lezen via mijn google reader, maar blijkbaar heeft google besloten om zijn rss reader project stop te zetten. Vanaf 1 juli ben ik mijn handige site dus kwijt. Kent u rss niet? Dan verwijs ik u door naar Wikipedia.

En bij techcrunch kan je dan weer lezen waarom rss blijkbaar niet meer belangrijk genoeg is. Ik hoop trouwens dat ze het langer laten bestaan. Ze moeten daarom er niets meer aan doen, maar het gewoon laten zoals het is. Wat gebruiken jullie trouwens als rss reader? Waarom vind je dat de beste rss reader?”

(orig fig)

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake