Nuttige Nieuwtjes

De werkweek is alweer voorbij. Zo gaan ze wel snel. Ik houd me bezig.

De voorbije werkweek heb ik hier misschien niets geschreven, maar dat wil niet zeggen dat ik niets voor deze blog gedaan heb. Ik wou twee dingen veranderen:

  1. Die lelijke lege plaats, onder de reacties als je een specifieke post bekeek, moest verdwijnen.
  2. Ik wou nog eens opnieuw een plugin proberen waarbij je relevante posts te zien krijgt onder een specifieke post.

Wat ik daar allemaal niet voor heb gedaan? Véél. Ik ben namelijk geen webdeveloper, maar een pure Java developer. Ik wil echter wel dingen leren. Dus zocht ik het allemaal uit: html, div, span, php, css, id classes, float, relative, absolute, … Na anderhalve dag prutsen met de css van deze site, stond ik op het punt om het op te geven. Ik had namelijk ook nog écht werk te doen. Er was echter een vriend die met een super hint afkwam en me daardoor weer op het goede spoor zette. Zijn fix maakte het al beter, maar nog niet perfect. Met nog een zelfde soort fix, kwam deel 1 helemaal in orde. Deel 2 had ik daarvoor al geïnstalleerd. Dat was eenvoudig. Ik heb de relevante posts ‘Relevante Ruimte‘ genoemd. Met deze ruimte wil ik het doorklikken naar oudere posts een beetje bevorderen. Bij elke relevante post krijg je een figuur te zien. Als er een figuur in de post stond, is het die, en anders komt de figuur blijkbaar random van ergens anders. Ik weet nog niet of ik tevreden ben met deze nieuwe Relevante Ruimte. Wat vinden jullie ervan? Zijn ze effectief relevant?

Dus, laat even weten wat jullie vinden van deze veranderingen.

Mag ik jullie er trouwens nog snel aan herinneren dat het vandaag de laatste dag van de maand is, dus dat ik deze avond de drie meest actieve bezoekers van de laatste 30 dagen uitvoerig zal bedanken?

Spiritueel Stukje : Dosis Danskracht

Deze week gaan we actiever zijn volgens de spirituele agenda. Er staat een oefening klaar, een oefening die je helpt om bewust adem te halen en zo dus het doel te bereiken. Hou jullie vast:

Blijf dicht bij jezelf

Ga zitten in kleermakerszit en leg je handen op je knieën. Houd je billen op de grond en draai rustig grote cirkels met je bovenlichaam, terwijl je je knieën vasthoudt. Adem in als je naar voren draait en adem uit als je naar achter draait. Maak je rug bol als je naar achter beweegt. Maak je rug zo lang mogelijk en til je borstbeen op als je naar voren beweegt. Draai eerst 20x linksom en daarna 20x rechtsom.

Ik ga dit eens écht een week de kans geven en dit elke morgen en elke avond even uit te voeren. Ik ben wel eens benieuwd naar het effect na een week. Deel jullie ervaringen met dit soort oefeningen ook maar en maak me wijzer.

… Op voorhand bedacht en geschreven.

Situatie Schetsen

Het wordt, zoals te verwachten, weer moeilijker om hier regelmatig iets te schrijven. Gelukkig zet ik in het weekend meestal mijn post voor maandag klaar, dus daar kan je wel op rekenen elke maandag.

Verder heb ik eigenlijk zoveel te vertellen, zowel hier als aan Ifemi, dat ik voor geen van beiden goed weet waar te beginnen. Ik ga toch een poging doen. Momenteel ben ik al gewoon gelukkig omdat op dit eigenste moment de jaloezieën verandert worden. Het verandert van simpele grijze, naar mooie ikea bruine. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Op het werk was het in het begin saai. Ik werk als consultant. Dat houdt in dat als een project of missie gedaan is, er vanuit het bedrijf weer een nieuwe gezocht wordt voor jou. Je solliciteert dus in feite opnieuw bij andere bedrijven, terwijl je toch vast werkt bij je consultancy bedrijf. Dat niet in een missie zitten, wordt “op de bench zitten” genoemd. Een jaar en een paar maanden geleden had ik dat ook al. Er is nu echter een hele hoop verandert op de bench op mijn bedrijf. In de positieve zin. Er wordt meer samengewerkt. Je merkt dat ze hun best doen voor jou. Er wordt ook regelmatig hulp gevraagd aan ons, zodat we toch nuttig bezig zijn.

Degene die zorgen voor onze sollicitaties zeiden in het begin van januari dat januari een stille periode is. Het is precies of iedereen moet opnieuw opstarten na kerst en nieuwjaar. De voorbije week kwam daar echter verandering in. Ik heb momenteel kans op twee jobs. Beiden gaan nog eens via een andere consultancy firma, om het eenvoudig te houden. Beide jobs klinken interessant, maar van de ene weet ik nog niet waar of bij welke klant het is en de andere job zou een job zijn in Maastricht. Ik ben benieuwd voor beiden.

Thuis is het leven ook niet zo simpel. Vermits Ifemi shift werk heeft, en hij de voorbije week de late had, hebben wij elkaar zo goed als niet gezien tijdens de week. Eigenlijk enkel in bed. Als hij komt slapen, zat ik al in diepe slaap natuurlijk. En als ik opsta, zit hij in diepe slaap. De weinige zinnetjes die gewisseld worden, bleken niet voldoende te zijn. We hebben elkaar gemist. Wel heeft een vriendin me al gezegd dat dat went. Ik hoop het.

Avondje Achterlaten

Blue Monday. De hele dag hoor ik niets anders dan dat op de radio. De meest depressieve dag van het jaar.

Belachelijk!

Maar toch wil ik even dit meedelen: Thuis komen van het werk in een koud leeg appartementje is maar alleen. Uiteindelijk gaan slapen zonder iemand te zien is ook maar eenzaam. Gelukkig is Ifemi in de loop van de avond zo lief geweest om even te bellen.

Slaapwel.

Spiritueel Stukje : Krachtige Keuzes

Hoe maak jij een bepaalde keuze? Hoe maak je een moeilijke keuze? Hoe maak je een levensveranderende keuze? Gooi je een muntje op? Zet je de voor- en de nadelen op een rijtje? Volg je gewoon je intuïtie?

Er zijn zoveel mogelijkheden om te beslissen over de enorme hoeveelheid keuzes die wij maken. Mijn spirituele agenda raad me de komende week hetvolgende aan:

Eigenwaarde is de Kracht waardoor je gezonde keuzes kunt maken.

(Uitspraak van Annemarie Postma)

Daar zit natuurlijk al een grote waarde in: je eigenwaarde is belangrijk. Als je eigenwaarde zeer laag is, zul je keuzes maken in het voordeel van anderen en jezelf wegcijferen. Dit is natuurlijk niet gezond. Met een correct zicht op je eigenwaarde kan je meer evenwichtige, gezonde keuzes maken. Ik zou graag mijn eigenwaarde nog iets verhogen, alhoewel het al wel goed gebeterd is tegenover vroeger.

… Op voorhand bedacht en geschreven.

Zon & Zee

In Winterse Weekends heb ik wel even vermeld dat Ifemi en ik naar Frankrijk trokken voor een weekendje. Verder heb ik er blijkbaar niet over gesproken en dat hoeft ook niet natuurlijk. Ware het niet dat ik nu toch een wandeling wil delen die we toen gemaakt hebben. Een wandeling waar ik enorm van genoten heb.

Het was november. Om even afstand te kunnen nemen van alle problemen, trokken Ifemi en ik naar Boulogne-sur-Mer. Het was een tof, ontspannend, super gezellig, fantastisch weekendje weg.

PlanWandeling

De dag dat we besloten om te gaan wandelen, bleek een super zonnige dag te worden. Aan het toerisme kantoortje hadden we enorm toffe wandelgidsjes gekregen. Heel duidelijk, genoeg keuze en voldoende informatie over de moeilijkheid en de lengte van de gegeven wandeling. Klein nadeeltje: het was allemaal in het Frans, maar dat lukt me net nog wel.

We kozen voor een stuk uit een lange wandeling omdat die leuk langs de kust ging en naar een kasteel. Ik hou wel van kastelen. We parkeerden ons dus, na wat zoeken aan nr 6 en planden om zo langs nr 7 naar ons einddoel nr 8 te wandelen. We genoten.

Bij nr 6 daalden we af en verdwenen in het bos. Beneden was er een houten bruggetje over de Warenne, een klein beekje, waar we over moesten. Vervolgens veranderde de wandelroute helemaal. De harde ondergrond ging over in duinzand. Zalig en vermoeiend. Gelukkig was mijn conditie toch al een pak beter dan toen we gaan wandelen waren in Luxemburg in september.

We kregen onderweg enorm mooie zichtjes te zien. Het was zo zonnig en warm dat we zelfs onze winterjas niet aanhielden. Halverwege hebben we ons neergezet aan de kant van de weg met het mooie zicht op zee en het zonnetje op onze rug. Zalig.

ZeeWandeling

 Ondertussen was de zandweg ook weer overgegaan in een verhard weggetje, wat het wandelen iets lichter maakte. Na een tijdje ging het pad weer het bos in. Het bleek toch een lange wandeling, maar ik genoot zo hard van de groene omgeving, de frisse lucht en het aangename gezelschap. Ons einddoel bleek toch verder weg te liggen dan we dachten. Aangezien het einddoel voor ons een kasteel was, dachten we dat ook na iedere bocht te kunnen zien. Niet dus. Gelukkig bereikte we eindelijk het kasteel (zie onderaan). We lieten het links – effectief lag het rechts van ons – liggen en gingen het dorp in op zoek naar een warm plekje om iets te drinken.

WandelingBoomOp de hoek van de straat was een cafétje maar dat bleek gesloten te zijn. Na een aantal mensen te vragen naar een café, bleek dat er bovenaan in het dorp wel een cafétje zou zijn. We wandelden en wandelden. Steeds hoger. Ik was moe. Een lekker drankje en een hapje zou me goed doen. Na een aantal kruispunten bereikten we dan toch het ronde punt waar het kleine cafétje gelegen was. Het leek toe, maar het was open. Spijtig genoeg hadden ze geen eten. Gelukkig hadden we zelf een rugzak bij met water en met wat paprika tuc koekjes. Die koekjes hebben ons daar enorm gesmaakt met een colatje en een vreemd rood biertje.

Na die pauze besloten we om een iets andere weg door het bos terug te nemen. Op gevoel. Ik vind dat leuk. Dat zal wel liggen aan het feit dat papa ons ook altijd langs vreemde weggetjes leidde. Ik wist waar de zon stond, waar de zee zou moeten liggen en waar de grote baan. Het bos waar we door moesten was tussen de zee en de grote weg, dus kon dat toch niet mis gaan. Uiteindelijk zouden we ergens op het pad moeten terecht komen dat we hadden genomen in het heengaan. En dat was natuurlijk ook zo, alleen duurde het iets langer dan we beiden hadden verwacht. Het wandelen op het zand bleek op het einde ook extra vermoeiend te zijn. We kwamen enorm tevreden en moe terug bij de auto aan. Het was een super middag. We hadden in totaal toch ongeveer twee keer anderhalfuur gewandeld. We hadden genoten van de tijd die we hadden voor elkaar, van de natuur en van de zon.

KasteelEinddoelWandeling

Zeven Zeepbellen

Een vriendin bood me deze Soap Bubble Test aan. Curieus als ik was, deed ik hem even en ik vertelde haar dat ik hem ‘s avonds wel zou posten op mijn blog, want ik vind het resultaat wel leuk. Spijtig genoeg is mijn werkweek nog best vermoeiend ook al zit ik nog niet op een bepaald project, en heb ik dus helemaal niets gepost in de week. Maar, op een rustige zondag, kan er wel een testje af natuurlijk.

You Are Easy on Yourself

You can see the big picture, but you sometimes find it overwhelming.You need to break things down into small chunks.
You are slow to act. You like to weigh your options carefully before deciding what to do.
You are extremely down to earth. You aren’t much of a dreamer – you’re a doer.
You are truly joyful. You have a lot of happiness in your life.

Met zo’n resultaat kan je toch alleen maar tevreden zijn? En jullie? Aanvaarden jullie jezelf? Vergeet trouwens ook de titel niet te vermelden… Succes.

Spiritueel Stukje : Eieren

U vraagt zich waarschijnlijk af wat eieren te maken hebben met het spirituele van mijn agenda. Wel, de raadgeving om meer eieren te eten – ofwel gekookt, gebakken of geroerd, alleen of samen met uien, champignons en knoflook – komt voort uit volgende spirituele waarde die wordt gegeven in mijn agenda deze week:

Zorg goed voor je lichaam.
Het is je huis.

Dan volgt er nog een hele tekst over suikers en koolhydraten en raden ze eiwitten aan. Spijtig genoeg hebben de medische hulpverleners mij tijdens mijn cardiale revalidatie erop gedrukt dat ik eigenlijk maar twee eitjes per week mag eten, want het eigeel is eigenlijk te veel werk voor het hart – als ik het goed begrepen heb. Ik zorg dus voor mijn lichaam op mijn manier en zo heeft iedereen wel een eigen manier om voor zijn huisje te zorgen.

Succes.

… Op voorhand bedacht en geschreven.

Top Twintig 2012 : Deel 3

Gisteren kwam het er niet van. Niet omdat onze planning helemaal in het honderd gelopen zou zijn, maar gewoon omdat ik nog eens bij anderen heb gelezen. Dat was lang geleden.

Dus, om jullie niet langer in spanning te houden breng ik hier de nummer 16 : Weekendjes. Zou het aan de schattige tekening liggen dat daar zoveel hits op geweest zijn het laatste jaar? Ik kan me verder niet indenken dat mensen daarop gezocht hebben. Wel is het leuk om nog eens aan die weekendjes terug te denken. Spijtig dat mijn plan om van elke vakantie een fotoboek te maken nog bijlange niet in gang geschoten is.

Op 15 vinden we dan een Terugblik: Vrienden en festivals. Ook van deze heb ik geen flauw idee waarom het zo populair is geweest afgelopen jaar. Misschien is het gewoon een teken of een herinnering aan de reeks Terugblik, waar ik misschien nog eens iets mee kan doen natuurlijk.

Op de volgende twee plaatsen staan ook posts van reeksen die ik ooit gehad heb en misschien dus weer eens nieuw leven kan inblazen. U weet trouwens dat u al mijn Rijkelijke Reeksen kan bekijken via de link aan de linkerzijde?

Samen Sterk

Na ons eerste weekje werken, zijn we vandaag toch samen thuis. We dachten eerst dat Ifemi vandaag ook moest werken, maar dat bleek niet waar te zijn. Een gezellig weekendje dus voor allerlei praktische zaken. Zo hebben we net samen besproken hoe onze dagindeling zal zijn. We trekken allebei apart naar buiten voor wat gewinkel, vervolgens zorgen we er samen voor dat onze was gesorteerd, gedaan en opgehangen wordt. We plannen om de slaapkamer een grondige beurt te geven zodat mijn piano weer vrijkomt om op te spelen. Ook wil ik een aantal dingen weg van de verwarming zodat onze living beter kan opwarmen. Ifemi kan zich dan tussendoor ook nog concentreren op zijn Nederlands en zijn interview voor de komende week. Zelf wil ik lezen in mijn geleend Scrum boekje. En als het tijd is voor het avondeten zorgen we ook daar weer samen voor. Een volle planning om zo laat aan de dag te beginnen, maar we zijn al blij dat we nog eens een dagje samen zijn. Ik ben benieuwd of alles volgens plan gaat lopen. Als dat zo is, kom ik vanavond hier terug om nog wat te schrijven aan mijn Top Twintig.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake