Hoofd vol Herrie

Het is vakantie voor mij deze week. Verplicht deze keer. Mijn bedrijf doet de deuren dicht. Ik ben dit niet gewoon. Normaal werk ik tussen kerst en nieuwjaar. Ik geniet dan van de vrolijke sfeer die er op andere momenten van het jaar niet is. Nu zit ik thuis. Eerst had ik enkele dagen nodig om volledig te kunnen ontspannen. Nu heb ik het gevoel, sinds gisteren, dat de spanning al volledig terug is. Lastig. Ik wil ze loslaten om zo nog ten volle drie dagen te kunnen genieten van mijn vakantie in de plaats van al te denken aan donderdag en vrijdag.

bard van Asterix en ObelixMijn hoofd blijft maar herhalen wat ik nog allemaal wil doen voordat die eerste werkdag zich alweer aandient. Dat geeft geen rust. Ik doe dus mijn best om actief bezig te zijn aan de dingen die ik wou/moet doen. Stap voor stap komen we er wel. Deze namiddag is er ook nog een feestje voor een jarig prinsesje dat me waarschijnlijk ook wel weer extra zal doen ontspannen.

Ik doe mijn best…

(orig fig)

Groen Gevoel

Dankzij mijn bompa ben ik lid geworden van Natuurpunt. Ik zal dat altijd blijven. Niet alleen in zijn nagedachtenis, maar ook omdat ik zelf vind dat de natuur in België (en dus ook in Vlaanderen) wel een handje geholpen mag worden. En met diezelfde gedachte wil ik nu iedereen aansporen om mee te doen met hun Grote NatuurenquêteWolvenBergHet duurt inderdaad maar tien minuutjes en hoewel sommige vragen eerst een beetje vreemd aanvoelen, kan je er toch even je ei kwijt over de natuur. Zij zeggen het natuurlijk zelf veel beter:

Wat is jouw mening over natuur dicht bij huis? Wat denk jij over de bescherming van bedreigde diersoorten, wilde natuur en mooie landschappen? Dat wil Natuurpunt te weten komen met de Grote Natuurenquête. Met de resultaten stappen we naar de Vlaamse politici. Met de wijzing van het natuurdecreet focust Vlaanderen op de gebieden die door Europa beschermd worden. De gebieden die daarbuiten vallen, zowat 90% van de oppervlakte van Vlaanderen, zouden nog amper middelen krijgen. En de verkiezingen komen er in sneltreinvaart aan.

Dus, help de natuur en ga ervoor!

(orig fig van het natuurgebied Wolvenberg in Antwerpen)

Party People

You Should Throw a Games Night
You like to have fun as much as the next person, but you prefer parties to be a low key affair.
You prefer a party to feel more like a relaxed night with friends than some sort of special event.

In your opinion, parties lack a focus – and that makes them sort of dull. You get sick of making conversation and pounding drinks.
You would rather have a shared activity that everyone can enjoy together, especially something like games – which require interaction.

By keeping parties a low key affair, you’re able to have as many as you want… often on a moment’s notice.
A few friends, some good games, and yummy treats are enough to make you feel like the night was worth it.

Dit is een van de weinige testjes waarbij ik dacht dat het leuk zou zijn, maar waarbij zowel de vragen als het resultaat me niet aanstaan. Ik varieer graag. Ik ga enorm graag eens lekker uit dansen om zomaar alles los te laten. Ik doe graag een gezellig etentje met vrienden thuis. Een spelletjesavond mag ook. Ook kan ik genieten van een cinema avondje – met vrienden of enkel met Ifemi. Vermits ik juist een dagje met enkele vrienden bij me thuis had, weet ik nog helemaal niet wat het volgende gaat zijn. Dat zien we wel weer als het zover is.

En hoe zit het met jullie? Zijn jullie tevreden met het resultaat van de test? En wat zal het volgende soort feestje zijn dat je organiseert?

Prettige Kerst

Met nog twee uurtjes te gaan op deze kerstdag, wil ik jullie toch nog mijn kerstwensen doorgeven:

KerstPlaatjesMagazijnKerstbomen2009

Daarbovenop wil ik ook even vertellen dat ik hier voor de komende maand geen nieuwe Prioriteiten Planning zet, want eigenlijk is er niet echt iets veranderd ten opzichte van de vorige. Reacties op de vorige Prioriteiten Planning mogen nog steeds natuurlijk.

Geniet van de feestdagen.

(orig fig)

Spiritueel Stukje : Vier

animaatjes--boeddha-89495

Uit mijn Mind & Spirit agenda:

Ik benadruk altijd vier belangrijke woorden:

Bedankt

Chapeau

Help

Sorry

Door waardering en erkenning, maar ook door je kwetsbaar op te stellen, ontstaat er een wereld van verschil. Als jij iets niet goed hebt gedaan, moet jij je excuses aanbieden, anders blijft de kwestie tussen jou en de ander staan.

Koos Groenewoud

Dit is de wijze raad voor deze week. Dus bij deze: Bedankt allemaal om te komen lezen en zoveel begrip te tonen. Chapeau dat jullie dat hier zo goed volhouden. Help mij om deze site beter te maken en Sorry dat er geen regelmatigheid zit in het verschijnen van mijn posts.

Geniet van deze kerst-week.

(orig fig)

Top Twintig 2012 : Top 3

Schandalig. Het is nog maar 10 dagen voor 2014 begint en ik heb nog steeds de Top 3 van 2012 niet laten weten. Dat leert me weeral iets voor het overzicht van 2013. Dat zal anders moeten.

Top-20In ieder geval, breng ik jullie bij deze de TOP DRIE van 2012

 1. Gekregen Zonnestraal : Deze blijft gewoon leuk en dat is ook de reden dat die in 2011 al op de 8ste plaats stond en nu op nummer drie.
 2. Rollen Omdraaien : In 2011 stond deze al op drie en dat vond ik toen ook al vreemd. Is het dan écht beter dat jullie schrijven in plaats van ikzelf?
 3. Bijna Feest : De All-Time-Favorite. Deze vrolijke bende brengt zeker en vast ook een lach op jouw gezicht.

(orig fig Top 20)

Lazarus in Saint-Lazare

Gisterenavond had ik nog eens zin om hier mijn hart te komen luchten. Ik wou jullie vertellen over mijn mini tripje naar Parijs waarbij ik eigenlijk maar 36 uur van huis weg was en zelfs nog eens 6 uur daarvan gewoon op mijn werk was. Het was dan ook een werk uitstapje.

Maar… het internet was niet met mij… en ik was moe. Dus na mijn persoonlijke technische hulplijn gebeld te hebben, gaf ik het op en ging ik slapen. Ik ben nog steeds veel te moe, maar ik moet gewoon nog een dagje verder. Morgen is mijn laatste werkdag voor deze week, maar die wordt dan wel weer gevolgd door een werk feest achteraf.

Morgen is tevens mijn voorlaatste werkdag van het jaar, dus dat maakt me ook wel blij. Ik zal jullie dus binnenkort tijdelijk iets meer kunnen entertainen. Voorlopig zal dit tekstje het moeten doen.

Slaapwel… (of toch bijna)

Prioriteiten Planning : December 2013

Tijd vliegt. Ondertussen is Sinterklaas al voorbij en zijn de kerstkaartjes al in huis maar nog niet verzonden. Hoog tijd dus voor een overzicht van de posts die nog klaarstaan:

 • Challenges
 • Emoties kamperen waterlast
 • Frenemies
 • Hemelvaartweekend
 • Zemanta Related Posts ThumbnailIdeale Gemeenschap
 • Leven in Luxe
 • Litteken
 • Nigeria Eko Atlantic
 • Party Test
 • Plinky
 • Quiz : How do you live your life?
 • Samen S…
 • Smile
 • Stress overwinnen
 • SYTYCD : Ellen
 • Typing Test
 • Vrouwen – Werk
 • Zelfvertrouwen opbouwen
 • Zelfzekerheid : herevaluatie

En dat is de alfabetische lijst van drafts die klaar staan. Hopelijk worden er toch een aantal écht geschreven in de komende maand. Laat toch maar weer je keuze weten en dan komt die weer wat hoger op de lijst.

Spiritueel Stukje : Schakel

Vriendelijkheid is de

gouden Schakel

die de wereld bijeenhoudt.

(Johann Wolfgang Von Goethe)

schakel

(orig fig)

Nauwgezette November Nota’s

Vermits er altijd dezelfde toffe drie personen in mijn top drie staan, begin ik maar wat met de titels van deze maandelijkse post te spelen. Ik wil natuurlijk deze drie actieve personen nog steeds bedanken:

tante loesje, mama, micheleeuw : DANKUWEL voor al jullie reacties! Jullie zijn een geweldig enthousiast publiek.

201311BezigeBezoekers

Twee vragen:

 1. Heeft er iemand suggesties hoe ik anderen kan aanmoedigen om in deze top drie te komen en er ondertussen ook voor te zorgen dat de huidige heilige drievuldigheid even aanwezig blijft als anders?
 2. Wie gok jij dat er volgende maand op nummer 1 zal staan? Zou de top drie van december er eens anders uitzien?

 

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake