Wijze Woorden

Omdat er nog geen uitsluitsel is op mijn vorige vraag, zet ik hier maar even de voorlaatste “mooie bedenking”.

Plan Poging

Er staan weer zoveel ideeën klaar in mijn kalender dat ik heel september nog zou kunnen vullen met blog postjes. Wanneer ik echter tijd heb om te schrijven, weet ik nooit wat kiezen. Ik wil hierbij dus even wat mogelijke onderwerpen melden die klaarstaan, zodat jullie kunnen kiezen in mijn plaats.

 • Verschillende posts over Nigeria en daarom niet over onze reis naar ginder.
 • Verschillende IT-gerelateerde posts, waarvoor ik nog niet de tijd genomen heb.
 • Een aantal kampeer verhalen.
 • Een zicht op het verleden.
 • Nog een aantal testjes of quizjes.
 • Nieuwe posts naar aanleiding van de Reactie Reünie aan de linkerkant.
 • Een graduatie verhaal van het begin van de zomer.
 • Een stukje over yoga.
 • Een aantal over zelfzekerheid en zelfvertrouwen.
 • Een Challenge die nog afgewerkt zou moeten worden.
 • Een nieuwe reeks over gelukkig zijn.

Dat is wat jullie hier zoiezo in september kunnen verwachten. Laat dus maar weten waar jullie eerst meer over willen weten!

Chaotische Cultuurmarkt

De cultuurmarkt. Ik was er eigenlijk nog niet echt over gewandeld. Vorig jaar ging ik al wel eens een kort toneelstukje bekijken omdat vrienden van me erin meespeelden, maar dat was het dan ook weer. Ook dit jaar ging ik omdat ik zag dat die vrienden weer iets deden op de cultuurmarkt.

Zo kwam het dat ik samen met Ifemi keek naar het verhaal van een bange jongen die uiteindelijk toch het meisje dat aan het vissen is durft aan te spreken. Dit toneelstukje werd gebracht door Osea. Zeer leuk gedaan. Vervolgens keek ik nog mee naar de groep Alborea (zie foto) die klezmer muziek brachten. Eerlijk gezegd wist ik niet wat dat was, maar het bleek zeer speels en amusant te zijn.

Na alle regen die die morgen al gevallen was, bleek plots de zon even te schijnen. Ik besloot om toch even langs de kraampjes op de Meir te wandelen. Natuurlijk was ik nog maar net op de Meir aangekomen toen er weer een regenbui te voorschijn kwam. Het viel echter best wel mee. Ik hoorde nog een aantal groepjes, waaronder het groepje in de caravan van De Koninck. Leuk, gezellig en sfeervol.

Vermits ik mij nog niet vermoeid voelde, besloot ik om nog over de Groenplaats te wandelen en zo terug naar de Sint Nicolaasplaats, waar ik hoopte om even uit te rusten samen met wat vrienden. Op de Groenplaats zag ik nog een stukje van wat poppentheater, maar het bekoorde me niet zoveel dan het poppentheater van Froefroe dat ik vroeger al eens zag. Ik wandelde verder en zette me in het café boven de zaal van het Noordteater met al mijn gekregen folders en krantjes. Ik hoopte dat mijn vrienden me zouden vergezellen, maar spijtig genoeg hadden zij het op die moment nog te druk. Na dit gezellige rust-moment wandelde ik terug naar de tram en ging ik dus naar huis.

Rust.

In de late namiddag ging ik samen met Ifemi nog even terug om nog een toneelstuk van het Noordteater te zien. Het was leuk, maar er was duidelijk nog werk aan. We gaan in september of oktober zeker kijken naar het volledige stuk.

Het was een leuke, drukke en voor mij zeer vermoeiende dag. Ik genoot ervan om zo nog eens buiten en onder de mensen te zijn. Net zoals gisteren eigenlijk, maar dat verhaal krijgt u pas binnen een paar weken.

(orig fig)

Bekende Balans

In 2008 heb ik hier al eens een test gedaan om te zien of ik Balanced-Brained was of niet. Dat is ondertussen meer dan vier jaar geleden. En zoals Anne, dankzij mijn Reactie Ruïne, terecht opmerkte, is die test niet meer beschikbaar. Ik ging op zoek naar een nieuwe test over de hersenen en kwam uit bij Friday’s Laws: Balanced Brain Test.

Het enige dat je moet doen is 15 karakteristieken van jezelf kiezen uit een lijst. Het is niet veel werk en het geeft wel een leuk resultaat.

Mijn uitslag ziet er als volgt uit:

Wat wil dit nu zeggen volgens de site?

Frontal Lobe – location of values : 7 = ‘Balanced’

“Your score for the Frontal Lobe, the section of the brain that monitors social interactions and controls the expression of values, is perfectly normal. … Balanced scores on the BBT indicate the potential for high-quality living.”

Upper Cerebral Cortex – location of logical problem solving: 4 = ‘Balanced’, maar het neigt ook naar ‘Unthinking’

“Your score for the Upper Cerebral Cortex, the section of the brain that controls cognition and objective thinking, is potentially balanced. … Equivalent scores on the Balanced Brain Test indicate the potential for high quality living. If you scored a 3 to 5 in the Upper Cerebral Cortex and were able to add a few more points to this thinking area, more thoughtful solutions to daily problems may make life a little easier. Try to solve your life problems more thoughtfully and less emotionally. You will never be ‘perfect’ and your life will always be difficult.”

Temporal Lobe – location of flight-flight emotions : 4 = ‘Balanced’, maar het neigt ook naar ‘Unfeeling’

“Your score for the Temporal Lobe, the section of the brain that controls deep emotions like fight-flight, is perfectly normal. …”

En, wat zegt jullie score op deze nieuwe brein test?

Spiritueel Sterk

Uit het aangekregen yoga magazine heb ik alweer heel wat bijgeleerd. Ik vind het echt interessant. Zo leerde ik allereerst mijn eigen mantra maken voor deze periode:

—–

Ik ben sterk, ik voel me ontspannen en ik zit vol energie.

—–

Iedereen kan eigenlijk zo zijn mantra maken. Je neemt je drie slechtste eigenschappen of karakteristieken van de moment. Je vormt ze om van negatief naar positief en je maakt er een zin mee. Zo simpel kan het leven zijn.

Ook kun je in het tijdschrift een testje doen waaruit weer wat persoonlijke waarheden kwamen. Dit zijn degene die momenteel bij mij passen:

—–

Zo liefdevol als ik ben voor anderen, zo liefdevol ben ik ook voor mezelf.

—–

Ik voel me veilig, want ik ben de oplossing zelf.

—–

Ik vertrouw erop dat alles goed komt.

—–

Bij het lezen van deze zinnen en voornamelijk van mijn eigen persoonlijke mantra, voel ik me telkens plots een stuk beter.

Reactie Ruïne

Het is misschien wel een beetje raar dat ik reacties wil op oude posts… het kan nutteloos lijken… maar!! Eigenlijk is een reactie op een oude post een échte verrassing. Je weet niet waar er commentaar komt en als de post van héél lang geleden is, dan herlees ik die post ook nog eens terug en dat is eigenlijk altijd even leuk.

Voor mij is het dus niet zo nutteloos en ik ging dus gisteren op zoek naar iets om die zielige posts zonder commentaar te kunnen tonen. Ik heb gevonden wat ik zocht en nu zie je aan de linkerkant een Reactie Ruïne. Die posts hebben dus het minst aantal reacties op mijn blog, zijnde nul momenteel.

Wil je mij dus een extra plezier doen, zet een reactie onder een van die posts. Ik ben benieuwd wat er zo allemaal gaat boven komen.

Uitbundig Uitlokken

Naar aanleiding van Reacties Roepen, volg ik marieke haar voorbeeld en ga ik eens op zoek naar mijn posts met de meeste reacties. Blijkbaar kan ik enkel sorteren op het aantal reacties van iedereen samen met de trackbacks.  Ik ben dan uit die posts maar zelf op zoek gegaan naar de posts met de meeste reacties van jullie:

 1. In Waarom… vroeg ik me af waarom ik met die zware taak was begonnen. Het was een zéér onvolledige en raadselachtige post geschreven in april van 2009, maar blijkbaar lokt dat toch 14 reacties uit.
 2. Bij Laat jezelf horen in oktober 2011 was ik gewoon benieuwd wie er mijn Nigeria verhaal had gevolgd. Gewoon reacties vragen, levert dus blijkbaar ook 13 reacties uit.
 3. Met 13 reacties zit Nieuwe Thuis eigenlijk ook op de tweede plaats. In augustus 2008 vond ik mijn huidige appartementje en schreef ik daarover.

Nu ben ik eigenlijk ook ineens curieus op welke posts ik dit jaar de meeste reacties heb gekregen. Ik ga op zoek.

 1. In juli schreef ik Ongelooflijk Openhartig waarbij ik eindelijk vertelde over mijn operatie, die nu achter de rug is. Dat leverde 11 lieve en steunende reacties op.
 2. Met Lasting Love deelde ik een muziek stokje waar gretig op werd gereageerd. Deze post van januari was goed voor 10 reacties.
 3. Met 8 reacties deed mijn vraag voor de Vreemde Vertraging van mijn blog geschreven in januari het dus ook heel goed.

Conclusie: met vragen, raadsels of testjes krijg ik hier de meeste reacties, maar ook met grote persoonlijke wijzigingen: een nieuwe thuis, een nieuwe aorta, …

Als laatste ging ik ook nog eens kijken hoeveel posts er hier absoluut geen reactie hebben gekregen. Dit blijken er 88 te zijn. Zo spijtig voor die posts…  Zou het nuttig zijn om die posts in een reeks nieuwe posts te vermelden zodat ze wel reactie krijgen? Of hebben jullie een beter idee? Ik vind het zo triestig voor die 88 posts.

… Op voorhand bedacht en geschreven.

Fabelachtig Feest

Het was weer zover.

Een groot feest in de kleine tuin van mijn ouders. Toch zaten er veel mensen in die tuin die dus ‘s avonds kwamen eten. Toen ik tegen ongeveer acht uur ‘s avonds vroeg wanneer we er eindelijk aan gingen beginnen, vertelde mama dat er nog niemand hongerig was. Er werd dus gewacht… en gewacht… en gewacht… Tegen ongeveer middernacht gaf ik het op. Ik had honger. Ik ging neuzen in de ijskast. Daar stond een pot soep. Spijtig genoeg kronkelde er ook een levende slang in die soep. Toen ik mijn vader daarop aansprak, zei die doodserieus dat dat zo hoorde. Ik wilde dat controleren met mijn mama die toen uit de gang kwam gestapt. Boven haar hoofd echter kronkelde ook al het een of ander beest. Het volgende dat ik weet is dat ik naar mijn eigen bordje keek. Waar dat bordje vandaag kwam en wat voor eten het was geweest, herrinner ik me niet meer. Het laatste beeld dat ik mij herrinner is dat er in mijn bord een wedstrijdje werd gehouden met wormpjes. Ze waren snel. Ze zwommen in het rond. En dat in mijn bord!

Dat was het laatste beeld voor ik wakker werd.

Kan iemand dit voor mij analyseren? Ik kan er kop noch staart aan vinden.

Tijdschrift Toveren

Lang geleden bestelde ik eens een yoga magazine. Spijtig genoeg viel dat niet mee en bracht het meer stress dan rust. Daarbovenop viel het ook nog eens niet in mijn bus wanneer ik dat verwachtte. Ik sprak met verschillende mensen. Het zou volgende keer wel binnenkomen en op het cadeau zou ik nog vier weken moeten wachten.

Vandaag was het moment aangebroken. Het yoga magazine viel in mijn bus. Zonder cadeau weliswaar. Ik sprak weer met iemand die me wijzer maakte. Vermits het cadeau hélemaal vanuit Nederland moet komen, zou ik daar nog eens vier weken langer op moeten wachten. Ik ben benieuwd.

En eigenlijk ben ik daar zeer tevreden mee. Vermits het cadeau bestaat uit een 40-dagen yoga kuur met allerlei tips bij, zou dat nu moeilijk uit te voeren zijn. Misschien ben ik er binnen vier weken wel klaar voor. Voorlopig ben ik dus tevreden met het eerste yogamagazine dat zijn weg naar mij vond.

(orig fig)

Reacties Roepen

Ik heb graag veel reacties en veel commentaar. Vorig jaar al, las ik in het dagboek van een thuisblijfmoeder hoe je lekker veel reacties kunt verkrijgen. Spijtig genoeg kan ik van haar top 5 maar weinig toepassen.

De meeste reacties krijg je door te melden dat je stopt met bloggen. Daar heb ik dus nog absoluut geen zin in en om mijn lezers hier nu voor de gek te houden, dat doe ik ook niet graag.

Als tweede idee oppert ze om een familieruzie uit de doeken te doen. Ik moet volgens mij een fantastisch abnormale familie hebben, want veel familieruzies zijn er niet. En moesten ze er toch zijn, dan heb ik ook weinig behoefte om hier het hele drama neer te pennen.

Op nummer drie staan dan weer, zoals zij het zegt, “ziekte en verderf”. Problemen met de huisbaas worden aangehaald. Hier kan ik wel wat mee. Nadat mijn lek in de badkamer na enkele jaren écht gedicht is, zowel bij goed weer als bij slecht weer, brandt nu al weken het licht in de traphal niet meer. Dat is erg vervelend als je ‘s avonds thuis komt en dus drie verdiepen de trap in de duisternis moet opklimmen. Ook als je eens wat bezoek hebt dat wat langer blijft, dan kan je die dus escorteren naar beneden met de pillamp. Handig is anders. Elke keer als je het vraagt aan de huisbaas, zegt hij dat hij ervoor gaat bellen of er iets gaat aan doen. Ik ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren en hoeveel reacties dit kleine stukje dus gaat opleveren.

Als vierde idee meldt de huismoeder dat je verschillende foto’s moet maken van je hortensia’s en die vervolgens allemaal achter elkaar online moet smijten. Ik heb geen hortensia’s. Ik zet zelden eigen foto’s online. Dit vierde idee gooien we dus ook in de vuilbak.

En het vijfde geweldige idee is melden dat je verjaart, maar daar moet ik nog enkele weken op wachten.

Hebben jullie nog schitterende andere ideeën om reacties uit te lokken?

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake