Mini Momentje

Er is nog zoveel te vertellen. Er is nog zoveel te doen. Zoals al eerder gezegd gaat het leven voor het bloggen, dus komen de doen-dingen eerst. Dit is gewoon een mini-pauze. Er komen dit weekend een aantal verjaardagsfeestjes voor mijn vriendje aan, dus dat houdt ons wel bezig.

Verder geniet ik van de Werchter muziek. Ik mis het toch om daar voor het eerst in jaren helemaal niet te zijn. Misschien dat we vanavond nog even langs het Mechelse Plein Festival gaan. Dat zal afhangen of mijn energie-level hoger is dan dat van gisterenavond.

Spetterende Show

Vorige week zaterdag gingen we met een groepje vrienden naar Cirque du Soleil. De voorstelling deze keer noemde Corteo. Het zou gaan over de begrafenis van een clown, wat ik al maar een raar concept vond om een spetterende show rond te maken. De clown droomde echter over hoe hij zijn begrafenis zou willen zien. En ik kan hem absoluut geen ongelijk geven. Zo’n begrafenis mogen ze mij ook geven op het einde.

De avond begon al goed. De meesten van ons dachten dat Parking Noord van het Sportpaleis dus vlak achter het Sportpaleis lag, maar dat is dus niet. Die parking ligt aan de overzijde van de brug. Daar stond een enorme tent opgesteld alwaar alles wat ze verkopen gewoon aan schandalige prijzen aan de man worden gebracht.

Zelf had ik al eens een show van Cirque du Soleil gezien, maar voor Ifemi was het nieuw. Hij genoot er dus ook enorm van. Van de ronddraaiende mensen, van de dames die zomaar even in de lusters gaan hangen, de man die over een touwtje fietst, de engelen die over het podium vlogen, het springen op de bedden, de geweldige jongedame die het publiek werd ingestuurd hangend aan ballonnen en nog zoveel meer. Het was een fantastische show.

Die artiesten voeren het écht met zoveel gemak en plezier uit dat het lijkt alsof dat alles wat ze doen echt simpel is, maar dat maakt het eens zo spectaculair. Ik vind de show zeker aan te raden voor iedereen. Zoals altijd bij Cirque du Soleil natuurlijk.

In de pauze gingen Ifemi en ik dan ook nog even naar buiten. We genoten van de laatste zonnestralen van die dag en van het goede weer. Even de benen strekken doet dan altijd deugd. Op het eind van de avond zag ik dan dat ook mijn nicht de voorstelling had bijgewoond. Het was dus nog een leuk babbeltje op het einde. Daarna fietsten Ifemi en ik weer lekker naar huis.

Zalig Zuiders

Na een gevulde week met enkele supertoffe bedrijfsfeestjes, hadden Ifemi en ik vandaag ook een super gezellige vrolijke zonnige dag. We begonnen bij ‘t Steen waar we zelfs een ridder tegenkwamen. Vervolgens liepen we over de Ramblas om daarna ook nog naar Borgerrio te trekken, alwaar het feest écht losbarstte. Als kers op de taart gingen we dan nog bij vrienden eten. Zeer geslaagd. Het was een zalige zuiderse dag in eigen stad.

En zoals u al gemerkt hebt, is de tweede wijvenweek deze week niet doorgegaan. Ik heb ze weer een paar weken verder geschoven in mijn kalender. Ook het schrijven en plannen van de ander 28 posts die nog klaar staan om geschreven te worden, zijn weer wat verschoven omdat ik zelfs geen tijd maakte om te schrijven. Soms gaat het leven echter voor.

Prettige Proficiat!!!

Wie had er nu gedacht dat het zolang ging duren om die laatste zes reacties te krijgen? Misschien lag dat ook wel aan het gemis van posts, maar mijn gedachten zaten even ergens anders.

Om exact te zijn was Micheleeuw iets te vroeg met haar felicitaties, was ook Hans een reactietje te vroeg en was Mawa exact de 5000ste échte reactie. Nu hebben jullie blijkbaar iets verkeerd begrepen. Ik wou jullie allemaal belonen, want uiteindelijk zijn het al jullie bijdragen die hebben geleid tot een gemiddelde van 5 reacties per post van mij, wat ik wel super tof vind.

En omdat ik mijn lezers altijd wil plezieren, zéker als ze zo’n belangrijke mijlpaal bereikt hebben, geef ik ze natuurlijk waar ze om gevraagd hebben:

Een foto van een nijlpaard en bloemetjes.

PROFICIAT MET JULLIE 5000 REACTIES!!!

(orig fig)

Zoek Zes Zinvolle …

… reacties natuurlijk. Want dan hebben jullie de grens van 5000 bereikt. En daarom heb ik zonet ook even besloten om zelf even geen reacties meer te geven. Jullie zullen er zelf voor moeten zorgen.

Verder zitten we hier eigenlijk in het zonnetje te wachten op het koppel dat komt eten maar dat ondertussen al een uur te laat is… Lastig.

En als laatste wil ik nog even laten weten dat ik mijn tweede wijvenweek de komende week ga laten doorgaan.

Reuze Reactie

Op mijn post van het pantoffeldiertje, kwam een enorm leuke reactie van Mawa. Omdat ik die zo leuk vindt, krijgt iedereen die hier te zien: het échte pantoffeldier:

(orig fig)

Stokje Schrijven

Het is énorm lang geleden dat ik hier nog eens een stokje schreef. Deze persoonlijke vragen vond ik bij rainbowjunk:

 1. Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was? (emotioneel) Dat is toevallig héél recent. Gisterenmiddag stapelden de gevoelens zich even op. En dat op het werk. Maandag had ik nog een laatste scan en normaal moest ik niet meer op consultatie en mocht ik gewoon bellen voor de resultaten. Toen ik deze morgen belde, bleek dat ik toch best maandag op consultatie kom. Verder weet ik dus nog niets. Spijtig genoeg is dit niet het enige gezondheidsprobleem in de familie momenteel en dit was gisterenmiddag even de figuurlijke druppel.
 2. Heb je ergens zin in op dit moment? Vermits ik lekkere spekjes riek vanuit de keuken… spek met eitjes
 3. Als je een iemand bij je mocht hebben op dit moment, wie zou dat zijn? Ah, simpele vraag. Ifemi, maar gelukkig is die niet ver weg, want hij maakt voor mij yam met spek met eitjes in de keuken.
 4. Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen? Tien. Zonder twijfel. Het lijkt me wel zeer vermoeiend, maar géén kinderen is gewoon geen optie.
 5. Wat hoor je op het moment van schrijven? Keukengeluiden en straatlawaai. Kindjes die wandelen, auto’s die voorbij rijden en af en toe een sirene.
 6. Staat je bed tegen meer dan een muur aan? Ons bed staat tegen twee muren aan. Het staat in de hoek, zodat de rest van de kamer toch ruimer is.
 7. Waar denk je op dit moment aan? Dat mijn hoofdpijn sebiet helemaal verdwijnt, maar eigenlijk mag ik daar niet aan denken.
 8. Sta jij altijd klaar voor je vrienden? Ik denk dat toch, maar eigenlijk is dit een vraag voor mijn vrienden natuurlijk.
 9. Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen? Spijtig genoeg mijn teamleader gisterenmiddag. Ik kan nogal emotioneel zijn, hoewel ik dat meestal op het werk wel onder controle hou.
 10. Wat doe jij altijd als je nerveus bent? Aan mijn lippen prullen, denk ik. Een slechte gewoonte.
 11. Wees eerlijk, vind jij mensen in het algemeen leuk? Ja, de meesten wel.
 12. Is er iemand die jou volledig begrijpt? Ik denk dat er veel mensen zijn die mij voor stukken begrijpen… maar echt één iemand die mij volledig begrijpt? Spijtig genoeg denk ik niet dat die er is.
 13. Heb je op dit moment een reden om te lachen? Er komt een super leuk weekend aan. Zometeen een bezoekje bij de ouders, vanavond naar Corteo van Cirque du Soleil, morgen weer een Body Balance en ‘s avonds komen er vrienden eten.
 14. Heeft iemand jou wel eens verteld dat die persoon jou voor geen goud kwijt wil? Niet zo letterlijk.
 15. Zou je gelukkiger zijn als het leven een “rewind”-knop zou hebben? Neen. Het zou het allemaal nog veel ingewikkelder maken. Als er toch iets mis loopt in je leven, moet je er toch maar gewoon het beste van maken. Zelf.
 16. Vertel jij je ouders alles? Neen, maar ik denk niet dat ik iemand écht alles vertel. Misschien dat er daarom ook niemand is die mij hélemaal begrijpt.
 17. Zou het jou uitmaken als je vriend zou roken? Ja, maar ik zou daarom niet de relatie opbreken. Ik ben wel blij dat Ifemi absoluut niet rookt en ook niet wil roken.
 18. Heb je het gevoel dat je binnenkort gekwetst gaat worden door iemand? Neen, dus hopelijk is dat ook zo.
 19. Kan je je herinneren wie je op deze dag, vorig jaar leuk vond?Ifemi zekers.
 20. Denk je meer aan het verleden, het heden of het hier en nu? Is het heden niet hetzelfde als het hier en nu? Ik probeer dus vooral in het hier en nu te leven en af en toe denk ik een beetje aan de toekomst en zelfs een beetje aan het verleden, want daaruit kan je leren.
 21. Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht? Te weinig? Neem dat ik ondertussen een klein 7 uur in mijn bed lig en daarvan toch wel 1 of 2 uurtjes wakker ben.
 22. Ben jij makkelijk om mee om te gaan? Volgens Ifemi niet. Gelukkig houdt hij het nog wel uit met mij.
 23. Haat jij de persoon waarmee je voor het laatst een gesprek hebt gehad? Absoluut niet, want dat was zonet met Ifemi en die zie ik enorm graag.
 24. Wat heb je voor het laatst gedronken? Mijn ochtend-colatje, in de hoop dat daarmee mijn hoofdpijn verdwijnt.
 25. Welk soort bed heb jij? Een gewoon dubbel bed. Een beetje laag bij de grond. Met mooie lakentjes erop.
 26. Hou je van de regen of haat je het? Ik hou wel van de regen. Als ik op de fiets naar huis zit en het regent dan kan ik daar écht van genieten. De geur van het gras komt dan lekker naar boven, de regen maakt alles fris.
 27. Heb je ooit iets gedaan terwijl je altijd tegen jezelf had gezegd dat je het nooit zou doen? Ja, maar je denkt nu toch niet dat ik dat aan jullie neus ga hangen?
 28. Zien mensen jou als optimist of pessimist? Hopelijk als optimist, maar dat moet je weer aan de mensen vragen.
 29. Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na? Moeilijke vraag. Meestal rijd ik zelf, dus wanneer ik nog eens bij iemand anders in de auto heb gezeten, kan ik me eigenlijk al niet meer herrinneren. Bij mij in de auto zat als laatste, buiten Ifemi dan, de pastoor van Ifemi.
 30. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie heb je die film gezien? Ik zal het wel met Ifemi gezien hebben, maar het is écht al zo lang geleden dat ik niet meer weet welke film het was. Gelukkig hebben we nu twee gratis ticketjes klaarliggen voor binnenkort.
 31. Ben je een keer gekwetst door iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je zou kwetsen? Spijtig genoeg wel.
 32. Je ouders zijn op vakantie. Zou je een groot feest geven? Die periode is over, maar toen deed mijn broer dat wel.
 33. Heb je spijt van je vorige relatie? Neen.
 34. Spendeer je je weekend liever bij een concert of in de discotheek? Een goed concert, alhoewel een avondje in de discotheek ook wel eens leuk is.
 35. Heb je het idee dat je vaak voor hetzelfde soort type jongen valt? Neen.
 36. Heb je ooit een grapje over iemand gemaakt wat die persoon aan het huilen maakte? Niet dat ik weet.
 37. Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteed? Helemaal niet.
 38. Ben jij snel jaloers? Neen.
 39. Heb je de afgelopen week kleding gekocht? Neen.
 40. Mis je iemand op dit moment? Zo ja, wie? Mawa. Omdat ik ze te weinig zie.
 41. Maakt de gedachte aan je ex je woedend? Helemaal niet.
 42. Wat doe je morgen? Zie vraag 13.
 43. Ben jij zo’n persoon die om de haverklap een nieuw vriendje heeft? Helemaal niet. Nooit geweest.
 44. Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment? Iedereen? Helaas is dat niet echt mogelijk.
 45. Heeft een ex je ooit bedrogen? Niet dat ik weet.
 46. Houd je van suikerspinnen? Neen.
 47. Wie was de laatste persoon waarmee je een serieus gesprek hebt gevoerd? Ifemi natuurlijk.
 48. Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen? Ja, dikwijls.
 49. Hoe was je week? Geef een cijfer van 1 tot 10. Een zeven dan maar.
 50. Heb je een vriend van het andere geslacht waarmee je goed kan praten? Zeker weten.
 51. Wat deed je gisteravond om twaalf uur? Aan mijn computertje prutsen.
 52. Wat is je stemming op dit moment? Verschillende tegelijk. Ik probeer dit af te werken voor mijn ontbijt van Ifemi klaar is want daarna vertrekken we naar mijn ouders waar ik nog niet klaar voor ben en ondertussen probeer ik een vriendin te steunen.
 53. Wie was de eerste persoon tegen wie je praatte vandaag?Ifemi.
 54. Is er de afgelopen maand iets gebeurd wat je heel erg blij maakt? Verschillende dingen. Lees gewoon de laatste maand?
 55. Met wie was je gisteravond?Ifemi. In het laat toch, want eerst was ik alleen.
 56. Heb je met iemand gepraat tot je in slaap viel gisteren? Neen.
 57. Wie moet beginnen met een kus? Het meisje of de jongen? Dat maakt allemaal niet uit.
 58. Heb je plannen voor dit weekend? Zie vraag 13.

Wat een vragenlijst. Ik ben wel blij dat ik nog klaar ben voor Ifemi zijn eten klaar is.

Smakelijk.

Keuze van de Lezer : Pantoffeldiertje

Kent u de reeks Keuze van de Lezer nog? Neen? Ga dan maar naar Uw Keuze en daar vindt u alles dat u erover moet weten.

Tsjotsjo vroeg overlaatst om te schrijven over pantoffeldiertje. Maar, vermits een pantoffeldiertje maar een triestig, lelijk, ééncellig beestje is, dacht ik van het leuk te maken op volgende wijze:

… op voorhand bedacht en geschreven.

(nice orig figs)

Ask Me Anything

Bij DailyLin is een tijdje geleden een zeer leuke reeks gestart: Ask me anything. Ik vind ze zo leuk dat ik ze hier met plezier overneem. Jullie mogen me bij deze alles vragen wat jullie nog willen weten over mij. Jullie mogen dat doen via de reacties of via eensmiley@gmail.com. Achteraf zal ik dan in een aantal postjes zo goed mogelijk die vragen beantwoorden natuurlijk.

Ik ben eigenlijk enorm benieuwd wat dit gaat opleveren.

Plezante Post

Dankzij de fantastische blog van lie kwam ik terecht op postcrossing. Een site om naar wildvreemden in de wereld een kaartje te sturen. Je krijgt natuurlijk ook van wildvreemden een kaartje terug. Het maakt je post zoveel leuker als er plots een fleurig kaartje van Wenen in zit of een vogeltje uit Almere.

Ik ben er nog maar een klein maandje mee bezig en ik vind het zeer amusant. Ik kreeg al kaartjes uit Oostenrijk, Polen, Nederland, Duitsland en Rusland. Zelf zond ik al kaartjes naar Duitsland, Nederland, Amerika, Finland, Rusland, Wit-Rusland en China. Een aantal kaartjes zijn nog onderweg. Op de site kan je alles leuk in het oog houden. Ik hou ook mijn brievenbus meer in het oog.

… Op voorhand bedacht en geschreven.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake