Festivalplannen

Ik heb toch een beetje spijt dat ik niet naar Rock Werchter ben gegaan dit jaar. Gelukkig trekken we morgen naar Sfinks Mixed. Volgende week gaan we dan ook even naar Casablanca, het festival, niet de stad in Marokko. En het weekend daarachter is het tijd voor LinkerWoofer.

Zijn er verder nog niet te missen festivalletjes?

(orig fig)

Shopping Solden

Hoewel de dag in mineur begon, is dat hier helemaal omgeslagen. De migraine is onderdrukt. De aankopen die we moesten doen zijn gebeurd. Ifemi in een kostuum ziet er zeer aantrekkelijk uit. We kochten ons ook nog een goedkope yahtzee versie – ik weet niet waar mijn oude gebleven is – , dat we zo meteen gaan uitproberen. We keken, na het shoppen, rustig naar Private Practice. Vervolgens schoten we beiden even in actie, waarna ik de chinese wok met kip en rijst klaarmaakte. Yummie. Daarop zagen we het vervolg van een reportage van Vranx over Congo en hoe er daar de boot genomen wordt. Niet normaal. Toch erg dat er in de wereld zo’n grote verschillen zijn qua financiële toestanden.

Ons dagje

Ik heb nog veel posts klaarstaan. Over tenten, over werkervaringen, over collega’s, over het verleden, maar ook over komende festivals, vakanties en challenges. En al die posts zullen toch even moeten wachten.

Het enige dat ik jullie hier nu kom vertellen is, dat dit vanaf nu voor ons een feestelijke dag is.

Ifemi en ik wonen nu officieel samen op hetzelfde adres.

 

Het is in orde!

Het is feest!

JOEPIE!!!

Eating Habit Challenge : Dag 10 en 11

Het is vandaag en gisteren helemaal niet gegaan zoals het de eerste dagen ging. Is het normaal dat er “een dipje” volgt? Ik wil het niet. Ik dronk vanmorgen nog wat cola, maar vanavond maakte ik me dan een glas citroen-aardbeien-sap. Lekker, maar zurig.

Zou het morgen weer beter gaan? Of probeer ik morgen opnieuw? Of maak ik morgen gewoon een nieuwe start!

Super Stressy

Ik ben gestresseerd. Dat job zoeken brengt blijkbaar meer stress met zich mee dan ik had verwacht. Gisterenavond was ik doodmoe. Zo moe dat er twijfels in mijn hoofd sluipen. Zo moe dat mijn vriend ook geen energie voor mij over had. Zo moe dat ik om 23u doodmoe naar mijn bed ging.

Het gestresseerde deel viel me pas op, toen vandaag de hoofdpijn van ‘s morgens niet verdween. Tegen 11u besloot ik om mijn migraine pil (Relert deze keer) in te nemen. Ik voelde de stress wegvloeien langs de achterkant van mijn nek.

Ik reageerde op alle emails met job-aanbiedingen. Ik maakte afspraken met hen die een job in Antwerpen kunnen aanbieden. Ik liet mijn gsm gewoon bellen, zonder op te nemen, zonder ervan wakker te liggen.

De stress zat er nog in.

Ifemi en ik gingen deze avond samen voor een wandeling. De wandeling bracht ons naar het harmonie park, waar we genoten van de mooie bloemetjes. Daar zaten we dan rustig even op een bankje. Daarna hebben we nog wat verder gewandeld, een pintje gedronken op café en door het andere park terug naar huis. Lekker bijbabbelen met elkaar. Zalig ontspannend. Zo hoort dat.

Vlotte Voicemail

Ik zoek naar een nieuwe job. Een nieuwe uitdaging. Neen, niet via deze blog. Er zijn andere manieren om een job te vinden, zoals je cv op vacature of op monster neer te planten. Zorg er dan wel voor dat je de dag nadien helemaal niets te doen hebt, want je wordt mogelijks bestookt met honderden telefoontjes. Ik had er zodanig genoeg van, dat ik mijn gsm niet meer opnam en mijn voicemail het werk liet doen. Na mijn werkdag, na het eten en na het beluisteren van die voicemailberichten kan ik hetvolgende concluderen:

  • Het is nog steeds nuttig om je telefoonnummer achter te laten op de voicemail. Ik wil namelijk niet meteen terugbellen, maar morgen en zonder telefoonnummer is dat helaas onmogelijk.
  • Duidelijk en langzaam praten is belangrijk! Zonder naam of bedrijfsnaam heb ik geen idee met wie ik te maken heb.
  • Vertel kort wat je te zeggen hebt en waarvoor je belt. Te weinig informatie levert me niets op. Bij teveel informatie gaan mijn gedachten op wandel.

Ik ben er moe van geworden. Spijtig.

Eating Habit Challenge : Dag 9

FAIL

Summer Challenge 3 : Memorabilia van 2011

Ik besef ook wel dat mijn Summer Challenge nog niet echt vooruit is gegaan, maar ik laat me nog niet zo snel uit het lood slaan hoor. Vandaag schrijf ik over “The 5 most memorable things to happen to you in 2011”.

  • Ik ontmoette reeds één familielid van Ifemi. Ze vloog over vanuit Nigeria en verbleef drie weken bij ons. We maakten met z’n drieën verschillende toeristische uitstapjes en genoten.
  • Binnenkort komt ze nog eens een paar dagen samen met haar ouders en drie broers. Haar moeder en twee jongste broers zullen tien dagen in Antwerpen blijven. Ik ben benieuwd.
  • Een hoogtepunt van elk jaar is het festival in Schoten. Dit jaar dachten een aantal mensen dat Ifemi bij de Afrikaanse groep uit Zuid-Afrika/Swaziland hoorde. Er werd zelfs een foto van hem genomen door iemand van het festival zelf. Ifemi had wel eenvoudig een band gelegd met die groep. Leuk.
  • In september heb ik het genoegen om 30 te worden. Ik kijk er eigenlijk niet naar uit. Ik voel familiale druk om een feest te geven, maar ik heb al te kennen gegeven dat ik daar absoluut geen zin in heb. Waar ik wel zin in heb, is om er dat weekend met Ifemi op uit te trekken. Een lekker gezellig weekendje Frankrijk.
  • Het grootste hoogtepunt van dit jaar zal weliswaar de reis naar Nigeria worden die ik met Ifemi gepland heb. We gaan daar zijn familie bezoeken, een paar dagen naar Lagos City en een bezoek brengen aan de familie die naar hier is gekomen ook. Ik kijk er naar uit. Mijn eerste reis naar Afrika.

(orig fig)

Eating Habit Challenge : Dag 5 – 8

Vrijdagnamiddag reden we even voor een nachtje naar Frankrijk. Bij aankomst aten we met z’n allen lekkere aardbeitjes. Ik begon met het drinken van water, maar schakelde eenvoudig over naar sprite en cola en koekjes. Zaterdag vervolgde met cola. Gemakkelijkheidshalve. We gingen zaterdag nog even naar de kust onder Calais en ‘s avonds nog korter langs de Belgische kust om te genieten van de zonsondergang.

Zondag lag ik in bed met migraine. Er werd niet gegeten of gedronken tot ‘s avonds. Ik was zwak. Ik wou eerst geen cola. Uiteindelijk toch toegegeven en een half glaasje gedronken.

Vandaag werkten de pillen zoals het zou moeten. Ik kon gaan werken. Ook al was ik doodmoe. Ik dronk geen cola. Ik at wel verschillende kleine lekkere “eclerekes” (iemand een correct nederlands woord hiervoor) omdat een collega jarig was. Danku mama van de jarige collega.

Eating Habit Challenge : Dag 4

Alles ging ok. Spijtig genoeg kreeg ik nog wat hoofdpijn vanaf na het eten. En op een luie dag heb je natuurlijk geen last van vermoeidheid. We zijn lekker romantisch en gezellig binnen gebleven.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake