Veel Vertellen

Er zijn veel dingen die ik hier nog wil vertellen. Er zijn ook veel dingen die in mijn hoofd rondspoken maar die ik hier liever niet (of nog niet) vertel.

En al deze vertelsels zullen toch maar weer voor een volgende keer zijn.

Verwachtte Verrassing

Wat mijn mama verwachtte van de verrassing:

Wordt vervolgd…

Onweersnacht

Ter herrinnering aan deze nacht:

(orig fig)

Todo Top Tien

Ik haalde mijn inspiratie voor deze levenswijziging bij Nathalie. Ik dacht erover na. Wat zijn momenteel de doelen in mijn leven? Waar wil ik naartoe? Wat wil ik bereiken? Ik dacht verder. Het kwam weer op de achtergrond.

Een tijdje later zag ik dan weer een link naar Nathalie bij Kimsje. Ik dacht verder na. Ik begon ook een lijst van tien activiteiten op te stellen waar ik zelf meer tijd wil insteken. Ik heb namelijk de laatste tijd teveel aandacht gestoken in het steunen van Ifemi. En alhoewel ik het steunen van mijn partner heel belangrijk vind, mag het niet de overhand nemen. Het mag er niet voor zorgen dat ik mezelf wegcijfer. Gelukkig was hij het daar helemaal mee eens.

Ifemi vindt mijn lijstje een goed idee. Hij wil er zeker en vast mee deel van zijn en hij vond het een positieve houding. Ik was tevreden. Nu heb ik mijn lijstje al meer dan een week en is er zo goed als niets aan gedaan, want zelfs erover bloggen kwam er hier niet van.

De activiteiten waar ik dus meer tijd aan wil spenderen in de plaats van altijd maar te chatten of tv te zien of spelletjes te spelen zijn:

  • Nog steeds 3 uur sporten in de week. Dit geldt natuurlijk maar pas van zodra mijn enkel beter is.
  • Ik wil een paar uurtjes in de week terug aan mijn Spaans werken. Online oefeningen of Spaanse teksten lezen.
  • Om bij te blijven op het werk en in de IT wereld wil ik daar in mijn vrije tijd ook een aantal uren aan besteden door wat extra op te zoeken.
  • Het wordt hoog tijd om mijn foto’s te sorteren en fotoboekjes te maken en hier wil ik ook zeker een aantal uren in de week aan werken. Ik mis het.
  • Vermits ik nog altijd vind dat iedereen zichzelf kan verbeteren wil ik ook 1 keer in de week mijzelf onder de loep nemen. Voorlopig zal dat beginnen met dit lijstje te verifiëren en te zien of het praktisch haalbaar is of niet.
  • En één keer in de week wil ik een bepaalde opruim actie uitvoeren.

De andere activiteiten zijn per maand maar zorgen in totaal wel voor eentje in de week:

  • Eén keer in de maand wil ik vrienden (of familie) op bezoek krijgen.
  • Eén keer in de maand wil ik bij vrienden (of familie) op bezoek gaan. Zo ging ik al heel lang eens lang Eva gaan maar komt het er nooit van. Verder zal ik wel nog een oplossing moeten bedenken voor het zelf uitnodigen, want dat is eigenlijk niet zo heel beleefd, heb ik altijd geleerd.
  • En twee keer in de maand wil ik een of andere toeristische uitstap ofzo doen. Dit kan varieren van een bezoek aan de zoo tot aan een stadsbezoek of een activiteit in de stad. Ik vermoed echter dat dit in de zomer niet moeilijk is, want dan zijn er activiteiten genoeg.

Ik ben benieuwd hoe dit nu verder gaat evalueren.

Rustig weekend?

Na de drie drukke weken wou ik dit weekend eigenlijk een rustig weekend. Maar… vrijdagavond trokken we naar het Bierpassie Weekend waar ik de fruitbieren weer uittestte. Mijn favorieten waren de redbock, waar ik meteen zes flesjes van kocht, en het perzikbier van Mystic. Ik ben zoiezo al gek van de kriek van Mystic dus ik hoop dat hun perzikbier ook in de winkelrekken geraakt.

Zaterdag begon voor mij rustig. Ifemi had al andere plannen en daardoor heb ik een rustige morgen gehad met mijn beentje omhoog. De enkel heeft spijtig genoeg nog meer rust nodig dan ik wil toegeven. Dankzij het miezerige weer zijn we ook maar in de late namiddag naar Borgerrio geweest. Het was gezellig, maar door het weer had het niet de zuiderse sfeer die het zou moeten hebben. We zijn dan ook ‘s avonds niet meer teruggegaan en bleven lekker gezellig samen thuis. Lekker genieten van een filmpje. Het warme gevoel om mijn hoofd op zijn schouder te leggen, zijn arm rond mijn nek. Zalig.

Vanmiddag trokken Ifemi en ik dan weer naar Schoten voor de braderij. Het was zalig lekker zonnig. Een mooie zuiderse dag. De braderij op zich stelt precies niet veel meer voor. De sangria op het terrasje daarentegen was de moeite. Deze zomerse middag werd gevolgd door een gezellig avondje bij mijn broer thuis.

Spijtig genoeg werden zaterdag en zondag ook doorspekt met migraine momenten vermits ik mij op vrijdagavond heb laten gaan. Eigen schuld, dikke bult dus. Soms word je er onnozel van en anderzijds ben je enorm gelukkig wanneer de pillen hun werk doen en de hoofdpijn volledig laten verdwijnen waardoor je toch nog kan genieten van het weekend.

(orig fig)

Parijs – dag 3 (preview)

Deze dag bestelden we geen ontbijt meer in het hotel. Zo goed was het niet. We sliepen een beetje uit en zorgden dat we tegen 11u ingepakt waren. Op dat moment moesten we namelijk van de kamer af.

We gingen eerst over de markt vlakbij de Sacre Coeur. We namen de metro naar La Bastille en het Place de Vosges. Arewa was het precies een beetje beu en wou de metro terug nemen naar het hotel. Zelf gingen Ifemi en ik rustig richting Centre Pompidou. Daar dronken we iets en praten even wat bij. Het was nodig. We besloten om weer in de metro te stappen. Deze keer van het Hotel De Ville naar de Arc de Triomphe, waar we boven genoten van het zonnetje na de zware regenval. Na deze klim kropen we weer in de metro, terug naar het studentengebied om te eten. Gezellig met z’n twee weeral. Na ons etentje trokken we met de metro naar het hotel om de autosleutel op te halen om zo de auto te kunnen oppikken en naar huis te rijden. Arewa is nog even langs het Louvre gegaan en blijkbaar nog eens terug naar het Place de Vosges, maar spendeerde een groot deel op het internet in het hotel.

Deze derde dag was weer een volle dag. Een geslaagde dag. Een mooi einde van een fantastisch weekendje.

Rijst verdienen

Lang geleden gaf ik ook al een linkje naar dit goede doel. Vanmiddag kwam ik de website van free-rice ook weer tegen op een andere blog (sorry, ik weet niet meer de welke) en ik zag dat het vernieuwd was.

Het idee is dat je vragen beantwoord en daarmee korreltjes rijst verdient. Deze rijst wordt dan verder verzonden naar plaatsen waar ze het nodig hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door de sponsers.

Toen was er enkel een Engelse vocabulary test. Nu is het ook mogelijk om je wiskunde te testen, je kennis over schilders of landen van de wereld. Ook Spaans kan er geoefend worden. Versie 2 ziet er goed uit. En omdat het ook een goed doel is, staat er een banner links bij in mijn widgets.

Geniet dus allemaal van het verzamelen van rijstkorreltjes. Help mee voor zij die het nodig hebben.

Zomaar een bedenking

Geschokt in de rust

Een rustige avond. Een uurtje alleen na het werk. Momenteel palm ik dus alleen de zetel in, de laptop en de tv. En wat zie ik op ATV? Een ongelooflijke actie van het Vlaams Belang: “Keer tevreden terug”. Hoe schandalig is dat?

Ik geef toe: ze pakken het wel weer goed aan. Ze stellen het voor alsof ze die mensen willen helpen met hun terugkeer. Ze stellen het voor alsof ze willen helpen om informatie aan die mensen te geven om terug te keren naar hun land van herkomst. Ze willen zelfs een terugkeerfonds oprichten. Dit fonds moet gespekt worden met geld dat nu naar de 3e wereld gaat. Die 3e wereld heeft dat fonds natuurlijk volgens het Vlaams Belang toch niet nodig, want “Eigen Volk Eerst”.

Nu hoop ik dat de meeste mensen toch zien dat het Vlaams Belang gewoon ervoor wil zorgen dat de allochtonen hier verdwijnen. En vermoedelijk hoe sneller hoe liever. Het kan hen niet schelen dat die mensen in hun thuisland een slecht leven hebben, zolang ze maar niet hier zijn. Spijtig dat er ook zoveel gewone mensen die gedachte delen.

Welverdiende Rust

Zondag. Rustdag. Zo had God het toch voor ons gepland hé.

Ik heb in ieder geval lekker uitgeslapen. Ik geniet verder van een luie middag. Wat kan zo’n beetje rust goed doen. Ook mijn enkel – verstuikt op het weekend, nadat ik waarschijnlijk te hard gelachen heb met mijn nichtje die dat het weekend ervoor ook had gedaan – geniet van de rust.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake