Zekere Zaak

Maar wat ik van andere mensen denk, is wel mijn zaak?

Wat ik van mezelf denk, is zeker mijn zaak.

Veel Verzet

Ik ben moe. Ik startte mijn werkdag vandaag om 7 uur. Best wel vroeg voor mij. Ik werkte goed door, waardoor de dag voorbij vloog. Tegen 18u ging ik dan toch maar naar huis. Niet alles voor de demo is af, maar toch voldoende.

In het naar huis fietsen, passeerde ik even langs de winkel om vuilzakken te kopen, die ik dan uiteindelijk toch weer vergat. Eenmaal thuis gekomen, was het toch even tijd om te rusten voor ik aan het koken zou beginnen.

Na het eten kwam er het verzetten van de schabben in de kast (eindelijk), het opvouwen van de was, het verleggen van kleren in de kast, het verplaatsen van dingen in de kast, nog meer opvouwwerk, … Er kwam precies geen einde aan. En mijn rug zal het geweten hebben. Maar de inhoud van mijn kast ziet er nu toch een pak beter uit. Ik niet.

Kort Vraagje

Is het mogelijk om het zowel veel te warm als een beetje frisjes te hebben?

Ik heb net ontdekt dat dat precies wel kan, maar ik vind het toch maar vreemd. Na het lekker uitslapen heb ik ons kampeervoorbereidingen opgekraamd. Verder moesten er nog vele andere voorbereidingen getroffen worden. Hiermee ben ik nog niet klaar, maar ik neem bij deze even pauze.

Tijd om nog eens even bij de anderen te lezen.

(orig fig)

Twee Stukjes

Vermits de komende weekendjes kampeerweekendjes worden, hebben wij vandaag nieuwe slaapzakken en een nieuwe luchtmatras gekocht. Eveneens een pomp om de luchtmatras op te blazen. En, natuurlijk moeten die dingen allemaal even getest worden. Daarom transformeer ik zo meteen onze living naar een slaapplekje. Om te oefenen.

***********************

Vorige week gingen we naar toneel. Daar verwachtte ik een luchtig stuk, maar was het een psychologisch drama. Doordat we op de eerste rij zaten, hadden we écht het gevoel om in een familieruzie te zijn in plaats van bij Teater Frappant. Vanavond trekken we naar de Peerdestal voor een luchtig stuk. Deze keer heb ik het gevraagd aan mijn collega die erin meespeelt. Geen verrassingen deze keer.

Vanop Kantoor

Vrijdagavond. 19 uur. Normaal ben ik al even thuis en ga ik op dit uur sporten. Vandaag niet.

Vrijdagmorgen. 8 uur. Ik geraak absoluut niet uit mijn bed. Ik draai me om.

8 uur 30. Ik draai me nog eens om.

9 uur. Het wordt dringend tijd om op te staan en te vertrekken. Het regent. Ik maak me snel klaar. Ik bereid me voor op het overwerken van ‘s avonds want ik heb een deadline tegen dinsdag en ik wil volgende week niet overwerken.

9 uur 30. Een uur later dan ik op het werk zou moeten zijn. Ik wandel naar mijn auto, die een straat verder geparkeerd staat. Ik draai de hoek om. Geen auto’s te zien. Ook de mijne niet. Wel wegenwerken te zien en bordjes die er eergisteren ‘s avonds niet stonden. Getakeld. Werkmannen waarschuwen me dat ik zeker 200 euro moet meenemen. Ik bel mijn collega om hen te verwittigen dat ik extra laat zal zijn.

9 uur 40. Ik ben terug thuis. Het is warm. Ik bel de politie. Wachtmuziekje. Ik wacht.

9 uur 42. Ah, ik moet naar het politiekantoor komen.

9 uur 45. Ik zit op mijn fiets. In de gietende regen. Ik kom nat aan op het politiebureau. Ik meld me aan. Ik wacht. Ze zijn hulpvaardig en vriendelijk. Het was een administratieve takeling, dus ik moet niet betalen. Super. Ik krijg papieren mee. Ik moet naar de depannage 2000 in Hoboken om mijn auto te halen.

10 uur. Ik fiets weer naar huis. Het is droog nu. Ik fatsoeneer me thuis. Ik neem mijn rugzak.

10 uur 15. Ik zit weer op de fiets naar het werk. Het is nog steeds droog. Gelukkig.

10 uur 30. Twee uur te laat kom ik op het werk aan en kan ik aan de dag beginnen.

10 uur 40. Het giet buiten!

15 uur 30. Mijn vriendje pikt me op aan mijn werk. We rijden naar Hoboken. Het is druk op de baan.

16 uur. We controleren de auto op krassen en deuken. Er is niets veranderd ten opzicht van daarvoor. We kunnen de auto gewoon weer meenemen na het tekenen van wat papier. We rijden apart naar huis.

16 uur 15. Ik parkeer en stap bij hem in. Hij brengt me terug naar het werk.

16 uur 30. Terug aangekomen op het werk. Weer een uur gemist. Dat maakt al drie uur in totaal.

17 uur 30. De meeste collega’s gaan naar huis.

19 uur 15. Nog ongeveer één uur en ik heb mijn normale werkdag vervolledigd. Gelukkig zit ik nog niet alleen op kantoor. Ik zal hier langer zitten dan dat één uurtje. Ik heb nog veel werk. Het avondeten hier (boterhammetjes en soep) heeft me al gesmaakt. Nog wat steun is zeker en vast welkom.

Veelbelovende Verrassing

Voor mijn ouders hun verjaardag vorige maand, bereidde ik iets voor. Een mysterieuze dag. Het enige dat ik voor hen op papier zette was het volgende:

29 mei 2011 – Mystery Day !!!

Daguitstippeling

Zoals op een normale campeermorgen, mogen jullie rustig opstaan en ontbijten. Om 9u30 zal er een adres gesmst worden waar jullie vervolgens naartoe rijden met de auto. De rest van de dag hangt volledig van jullie (en ook een beetje van mij) af.

Zeker mee te nemen:

  • Gps (maar ik denk dat die standaard in jullie auto zit)
  • Pillamp (die papa op zijn hoofd kan zetten om gitaar te spelen)
  • Ook een extra pillampje
  • Wandelschoenen
  • Zwemgerief
  • Borden + bestek + bekers
  • één hamer
  • Leesboeken
  • Een dag tijd

Tips : Foto van een bos, foto van een grot, foto van Versailles

Daar moeten zij het mee stellen. Dit weekend is het zover en volgens mij hebben ze al wel een ideetje over wat er kan gebeuren, maar ik ben er vrij zeker van dat ik ze toch nog zal verrassen. Waar ik vooral zeker van ben, is dat zij van deze dag zullen genieten. Een super dag voor super ouders.

Vlugge Vraagjes

… voor de bloggers onder jullie.

Ik lees blogs via de rss feed in Google Reader. Het handige vind ik dat je er altijd aankan en natuurlijk ook dat je niet altijd naar de websites van de blogs zelf moet gaan. Af en toe, als ik tijd heb, of als ik wil reageren ga ik er dan wel naartoe natuurlijk.

Sommigen tonen echter in rss enkel de titel of enkel de eerste zoveel woorden. Waarom zou je de rss tekst willen beperken? Eigenlijk stoort dit me wel. Ik zou alles willen kunnen lezen in mijn rss reader.

Verder zag ik dat het niet bij alle blogs mogelijk is om te posten met enkel je naam en url (of desnoods naam, email url). Bij sommige gebruikers van blogger heb ik al gemerkt dat je dan enkel met wordpress account, google account of dergelijke kan reageren. Wat is de reden voor deze beperking?

Tijd Vliegt

Vermits er momenteel nogal wat nieuwe mensen op dit blogje komen kijken, bedacht ik mij dat ik mijn about-postje misschien eens moest bekijken en desnoods vervangen.

Het was inderdaad aan vervanging toe. Ik besloot om het ook deze keer met Wordle te maken want ik vind het wel leuk en origineel en daar hou ik wel van.

En, om het mij gemakkelijk te maken op dit late uur, waarop ik normaal al lang in bed had moeten liggen, stuur ik jullie door naar de toelichting van toen.

Ik ben blij met de wijziging. Mijn about page zal vanaf nu dus ook naar de vorige post wijzen.

Ik in Mei 2011

Ter vervanging van ik in maart 2009 :

(Groter Exemplaar op Wordle)

Weelderige Woorden

Wat mij vooral opvalt bij het lezen van die blogs bovenaan de revival-lijst is de ongelooflijk prachtige manier waarop er wordt geschreven. Hun teksten nemen je mee, net zoals een goed boek dat kan doen. Je emoties worden aangesproken. In het begin. Op het eind. Zij bepalen het tijdstip. Niet jij. Zij vormen woorden die door hun hart werden ingefluisterd. Bij hen is schrijven duidelijk een kunst.

Bij mij is het amateurisme. Ik schrijf wat ik denk. Ik maak bijna nooit posts op voorhand. De bewerkingen aan mijn tekstjes zijn klein.

Ik ben er blij mee. Zowel met het lezen van anderen hun teksten als met het delen van mijn eigen tekstjes.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake