Vrije Vrijdag

Als ik veel plannen heb voor een vrije dag zoals vandaag dan schiet ik moeilijk in gang. Ik treuzel. Ik slaap uit. Ik eet rustig. Ik geniet. En dat zijn natuurlijk ook dingen die mogen op een vrije dag.

Maar deze zaken wil ik voor vanavond zeker nog doen:

 1. Een zalig ontspannende douche nemen.
 2. Even drie verdiepen naar beneden lopen om te zien of ik post heb van mijn migraine specialist in verband met mijn bewegende benen in mijn slaap. Als dit in de bus zit, zal ik waarschijnlijk even naar het ziekenfonds moeten wandelen, waar ik dan ineens al mijn andere briefjes kan binnenbrengen. Als het niet in de bus zit, zoek ik die specialist lastig te vallen.
 3. Even langs de plantenwinkel om te vragen wat ik moet doen tegen een bepaalde schimmel op het “boompje” van die vriend die in China zit en waarvoor ik momenteel de planten verzorg.
 4. Mijn appartementje een beetje aan kant brengen.
 5. Wat genieten van het goede weer met mijn vriendje.

En vanavond loop ik Van de kant in de gracht.

Eigenlijk had ik vanmiddag ook nog wat willen shoppen, omdat dat rustiger is als op een zaterdag. En eigenlijk had ik ook nog naar een fiets op zoek willen gaan, maar ook dat zal voor morgen zijn vrees ik.

Als een vis op het droge

Ik heb het gevoel dat er momenteel niets in mijn leven van een leien dakje loopt. Zelfs de meest simpele actie verandert in een onverwachte moeilijk te behalen hindernis. En ik wou dat ik er hier meer over kon zeggen. Ik durf echter niet. Ik spartel verder.

Wat mensen zoeken

Dankzij de leuke opsomming bij Op De Ladder, kreeg ik ook wel zin om nog eens naar mijn zoektermen te gaan kijken. Van de 1102 zoektermen die ik dit jaar al heb binnen gekregen, koos ik deze uit om nog even wat over te zeggen:

 • pompoen echt?
 • “mastery experiences” vertaling : Voor een vertaling ga je beter naar een vertaalsite.
 • “lend your voice” vertalen : zelfde probleem
 • #pratenpratenpraten : dat kan ik wel goed en met plezier. Zou dit een tag zijn van twitter ofzo?
 • bergen in de sneeuw zoeken De Alpen? De Pyreneeën? In ieder geval niet in dit café.
 • duiken met ontstoken schildklier lijkt me precies niet aan te raden, maar misschien kan je beter te rade gaan bij je dokter in plaats van op het internet.
 • een smiley krijgen op straat in de nacht : leuk idee: ‘s nachts smileys uitdelen? Stickers? Of gewoon glimlachen naar de mensen?
 • een zegen waarvoor het spoor verdergaat : absoluut geen idee wat hier de bedoeling van is.
 • geen gezichten zien in dromen : waarom zoek je er dan op? Heb ik trouwens al eens verteld dat al de gezichten die je wel ziet in je dromen van mensen zijn die je ooit in je leven al eens bent tegengekomen?
 • het wereldfestival van folklore schoten 2011 feestmarkt : ik verwijs je door naar Hello Schoten waar alle informatie te vinden is.
 • ja en nee smileys : dat is ook wel een goed idee!
 • mmmm op zoek naar iets lekkers?
 • rol rol rol rol rol rolrol rol rol rol rol rol rol rol gewoon heel veel keren omrollen? Zoals een baby dat net leert te doen?
 • schokkelden van huisje boompje : say what?
 • verkeersborden informatie loesje : misschien moeten er wel speciale verkeersborden zijn voor loesje. Zo met wat extra informatie op.
 • wassalon en levenswijsheid : misschien vind je tijdens het wachten in het wassalon heel wat levenswijsheid? Maar ik vraag me wel af wie daarnaar op zoek gaat.
 • wc-madam festival : bestaat dit?

En dit was de meest vlot geschreven post in lange tijd. Bedankt odll.

Sweet Disney Dreams

Wat geven wij onze kindjes mee met al die prinsessenverhalen? Hier zie je het op een rijtje:

Aurora en Tiana ken ik precies wel niet. Die zal ik wel eens opzoeken als ik wakkerder ben en meer tijd heb.

Slaapwel.

(orig fig)

Nog een reparatie

Noukiez had volledig gelijk! De Bezige Bezoekers waren niet altijd zichtbaar. Blijkbaar is er een optie waarbij je kiest of je die enkel op je hoofdpagina wil tonen of altijd. En ik had aanstaan dat het enkel op de hoofdpagina getoond moest worden.

Dat was inderdaad niet het plan. Dankjewel om me er op te wijzen.

100 – 7 : De Efteling

Lekker warm. De zon schijnt. Het is precies zomer. En ik verplicht mezelf om binnen te blijven, omdat ik nog met teveel schrik leef voor mijn hoofdpijn. Vanmorgen stond ik er weer mee op, maar gelukkig ging ze ook vanzelf weer weg. Tijd voor wat te schrijven dus.

Waar ik eigenlijk naartoe wou met dit tekstje, is dat het een mooie dag is om naar de Efteling te gaan. Vroeger deden we dat wel als kind. Spijtig genoeg mocht ik wegens mijn hart problemen bijna nergens op. Met vrienden naar een pretpark kwam er dus meestal op neer dat ik bij de rugzakken bleef als iedereen op de een of andere rollercoaster ging. Voor ik hier al te zielig klink: ik genoot wel van die dagen en dan vooral van de waterattracties.

De laatste keer echter dat ik naar de Efteling ging is eigenlijk de énige die nog écht in mijn geheugen zit. Ik ging mee met mijn tante, haar vriend en mijn nichtjes. Een van de nichtjes had haar communie binnenkort en ze wilden foto’s vanuit het sprookjesbos. We hebben daar best wat gelachen tussen al die sprookjes. Toen al het geposeer van mijn nichtje klaar was, trokken we toch even naar de achtbanen want mijn nichtjes hadden daar zo’n zin in. Ik zei dat ik niet mocht (hartpatiënt zijnde) en mijn tante vertelde me kordaat dat ik niet zo flauw moest zijn en gewoon mee moest instappen! En gelijk had ze! Nieuw spannend en leuk. Ik zal dat moment nooit vergeten.

Dus, toen we enkele jaren geleden met het werk naar Disneyland Parijs gingen, ben ik toch mee geweest op een aantal achtbanen, maar ik heb tussenin ook wel voldoende tijd genomen om mijn hartslag terug op een normaal ritme te laten komen. Ik wil me amuseren, maar ik moet de problemen ook niet gaan opzoeken. Ik heb me daar dus enorm geamuseerd en ik was niet de enige die niet op alle achtbanen meeging. Gelukkig.

Rechtzetting en Uitdaging

Plots zag ik dat links mijn Bezige Bezoekers waren weggevallen. Waarschijnlijk is dit gebeurd met de laatste update.

Maar, ik heb ze braafjes teruggezet nu. Ik zou niet willen dat jullie denken dat reacties niet meer belangrijk zijn. En ik zag nog een super leuke optie bij de Top Commentators widget: de mogelijkheid om een medaille toe te kennen aan zij die op die 30 dagen een bepaald aantal (zelf in te stellen) reacties geven.

Wil je dus een medaille krijgen op deze blog, dan moet je minstens 20 reacties geven op 30 dagen tijd. Ik weet dat het veel is. Een leuke uitdaging. En waarom pas bij 20, zal ik uitleggen als iemand die medaille behaald heeft én er achter vraagt.

Berust

Berusten in het nemen van een ziektedag is voor mij een moeilijke zaak. Echter, op doktersadvies van gisteren, ben ik vandaag, zoals gepland, niet gaan werken. Berust in mijn ziekteverlof. En dat heeft er dus ook voor gezorgd dat er geen migraine is doorgebroken. Af en toe voelde ik een beetje hoofdpijn opkomen, maar een andere fysieke houding of een andere mentale denkrichting losten dit vanzelf weer op.

De vermoeidheid zit er nog wel een beetje in, maar daar zit de berusting dat daar dinsdag meer duidelijkheid over komt. Tot dan moet ik toch niets en kan ik dus best wel wat vermoeid zijn tussendoor.

Verder heb ik dan net even lekker genoten van een frisse douche. Ik trok propere en nieuwe kleren aan en ik geniet nu even van de rust.

Mijn badkamer en keuken zien er al terug iets leuker uit dan gisteren en vanmiddag komt de living hopelijk nog wat aan de beurt. En anders is het voor morgen. Niets moet. Alles kan.

Berusting.

(bloemen ontvangen via)

Vakantie voor Anderen

Al bijna twee weken achter elkaar moet ik bijna elke dag een zwaar pilletje nemen tegen mijn migraine. Alleen maar om de dag door te komen. In het begin van deze week had ik dan ook nog eens een tandheelkundige opknapbeurt onder volledige narcose. Ook dit kon volgens mijn dokter leiden tot meer migraine.

Normaal kan ik rekenen op de twee vrienden die het dichtst bij mij staan in het dagelijkse leven. Spijtig genoeg zit de ene in China en de andere in Polen. En zij zijn niet de enige met vakantie. Gisteren zag ik het even niet meer zitten, dus belde ik mijn dokters op: mijn migraine specialist is op paasvakantie deze week; mijn accupuncturist is op paasvakantie deze week; bij mijn psychologe werd zelfs gewoon niet opgenomen.

Ook mijn vriendje spendeert momenteel wegens omstandigheden niet veel tijd thuis. Hij steunt me wel enorm en meer kan ik momenteel van hem niet vragen.

Mijn dokter raadde me aan om eveneens morgen thuis te blijven. En sinds ik daar vanuit ga, voel ik me zelfs al een pak rustiger. Maar al dit thuis blijven, brengt de eenzaamheid naar boven. Ik ga liever werken of ik ben liever wel actief met dit mooie weer. Hopelijk betert het hier snel.

Mmm… cocktails

Het is lang geleden dat ik nog eens iets over mijn vakantie in Canada schreef, maar ik wil er toch mee verder gaan. Eigenlijk vind ik het wel leuk om wat te vertellen over die vakantie. En de mogelijkheid om het nadien terug te kunnen lezen en te bekijken, spreekt me ook enorm aan.

Om er dus terug in te komen, maak ik het me gemakkelijk. De dag bij de Niagara Watervallen bestaat natuurlijk niet alleen uit het genieten van de watervallen, het water, de regenbogen en de toren. Er is ook een heel attractiepark-achtige omgeving gecreëerd op de Canadese kant. Op zich sprak me dat niet zoveel aan, maar… een bezoekje aan het Hard Rock Café daar, was natuurlijk vanzelfsprekend. Een lekkere cocktail en lekker eten. Meer moet dat niet zijn.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake