Verhaaltjes Vertellen

De verhalen van mensen op straat die een beetje geld proberen te ontfutselen worden toch steeds beter en beter. Het is niet meer gewoon “Ik wil de bus nemen” of “Ik heb geen geld meer voor de trein en ik moet dringend in Brussel geraken”. Deze keer kreeg ik een heel verhaal te horen. Amusant was het wel.

Hij zou een uur geleden uit de gevangenis zijn gekomen. Ondertussen was hij al naar den Oudaan en naar het politiekantoor aan’t stadspark geweest zijn. Nu had hij iedereen al opgebeld maar niemand kon hem komen halen en nu had hij geen geld meer. Verder deed hij ook nog uit de doeken dat hij een enkelband zou moeten krijgen, maar dat hij die pas binnen twee weken zou krijgen. En nu moest hij dus de bus nemen om naar zijn mama te geraken…

Home sweet home zekers. Hij is het geld toch ergens anders moeten gaan zoeken. Ik had nu eens eerlijk waar niets op zak buiten mijn pas en mijn bankkaart.

Tip

Nog twee dagen en dan begin ik ermee

Lotgenoot Gezocht

Gisteren kwam hier blijkbaar iemand zoeken met als keyword “Lotgenoten van aorta operatie via lies“. Ik zag het vandaag toevallig. Nu ben ik benieuwd wie dat was. Ik ben nooit op zoek geweest naar zulke lotgenoten, maar ik ben zeker en vast bereid een gesprek aan te knopen met andere lotgenoten die daar wel behoefte aan hebben. Het kan misschien zelfs leuk en interessant zijn. Dus, als u hier nog eens komt kijken, laat dan zéker en vast een commentaartje achter.

Vernieuwing

De meesten onder u weten wel dat ik dit blog eigenlijk niet zelf gemaakt heb. De inhoud, de teksten, zijn wel van mij, maar de opstelling, layout is volledig gedaan door mijn toenmalig vriendje. Ondertussen zitten we al vele versies van WordPress verder. En het wordt tijd dat ik me daar eens mee bezig hou. Ik kan namelijk momenteel via de WYSIWYG schermen geen tekening meer toevoegen aan mijn teksten. Via de code lukt het nog wel, maar via de wysiwyg is het toch leuker en eenvoudiger. Ik heb al rondgezocht vorige keer en een update van mijn WordPress versie zou het moeten verhelpen. Ik blijf het alleen maar uitstellen, net als zovele andere dingen.

Maar! Dit weekend ga ik mij daar eens grondig mee bezig houden!

Onverwacht

Na het werk fietste ik lekker naar huis. De frisse lucht deed me goed. Ik wou nog een brood kopen, maar ik had geen zin om een omweg te maken om naar de hele goede bakker te gaan. De broodautomaat vlakbij het werk was ik beu, want de laatste broden van daar waren niet goed genoeg naar mijn bescheiden mening. Ik nam dus de gewone weg naar huis en besloot bij dat bakkertje onderweg iets te halen. Spijtig genoeg was dat bakkertje natuurlijk gesloten.

Ik fietste verder en besloot om dan toch maar een broodje te zoeken in een winkeltje onderweg. De ingang heeft maar de breedte van een rijhuisje. Ik ging binnen. Op zoek naar brood. Ik kon verder naar achter wandelen. En nog een rek verder. En toen liep ik ineens in warenhuis. Blijkbaar is dat “winkeltje” de achteruitgang van een warenhuis. Ik heb er dus mijn brood gevonden en ineens nog wat zaken. Hopelijk smaakt het me morgenvroeg!

Tijdsnood

Soms zijn de avonden nog veel te kort om hier veel neer te schrijven. Wat zeg ik? Soms? Meestal.

Spirituele Toekomst

Ik heb het gevoel dat ik volledig de spirituele toer opga. Ik heb gisteren, op aanraden van mijn psycholoog, het boek ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle gekocht. Ik ben er natuurlijk direct in beginnen lezen. Het klinkt me allemaal nog heel exotisch in de oren, maar het zou me op het einde moeten helpen met het omgaan van mijn chronische pijnen (migraine). Ik ben enorm benieuwd.

Katara Ook films waarin geesten meedoen trekken me nog steeds aan. Zo keek ik gisteren naar de The Last Airbender. De film op zich kon een pak beter, maar het rekening houden met de maan geest (Tui) en de oceaan geest (La) spreekt me wel enorm aan. Dat was natuurlijk ook zo voor de geesten (spirits) in Brother Bear.

Misschien worden we allemaal wel rijker als we meer luisteren naar de spirituele waarden op deze wereld.

Nauw aan het hart

Ze deden me toch even verschieten met dit bericht (of dit bericht). Nadien werd er dan weer gezegd dat het niet waar is, wat me dan weer hoop gaf. En uiteindelijk bekijkt elke partij het toch weer op een andere manier.

Niet moeilijk dat we in België nooit tot een besluit (of een regering) kunnen komen.

Belgie Hulp

(orig fig)

Actie nodig

Elke keer als ik hier tegenwoordig iets schrijf waaruit blijkt dat ik me ongelukkig voel, veeg ik het meteen ook weer weg. Er is niemand mee vooruit geholpen. Zeker ik niet. Ik kan wel blijven zeuren dat mijn rug mij blijft last bezorgen, maar dat is niet leuk. Het enige wat daaraan te doen valt, is actie te ondernemen. En bij deze zullen we dat ook eens doen.

Voila. Bij deze heb ik even gebeld om het nummer van ‘de prikker’ te bemachtigen. Dat is dus een dokter, die me naar het schijnt kan helpen met mijn rugklachten en mijn migraine. Twee vliegen in één klap dus. Ik hoop alleen maar dat ik daar na het werk terecht kan en dat het daarbovenop ook nog eens helpt. Ik houd jullie op de hoogte.

Mijn Ommekeer

Ik had hier weer drie alinea’s volgeschreven. Over hoe ik me voel en de situatie en blablabla. Ik vond het zelf al gezaag en geklaag, dus wat moeten jullie er dan niet van vinden. Weg ermee dus.

FruitmandIk richt me tot een vriend en vraag hem voor een onderwerp. Komt hij toch wel af met “fruit” zekers. Wat moet ik daar nu over vertellen? Hoe gezond het allemaal is, kun je in verschillende gezondheidsmagazines lezen. Welke fruitsoorten er allemaal zijn, zal ook al wel ergens opgelijst staan. En zelf eet ik nog steeds te weinig fruit, dus zal ik daar ook maar niet langer over bezig zijn.

Het is tijd dat ik weer naar de positieve kanten van mijn leven kijk in plaats van naar de negatieve. En zo kan ik zeggen dat ik me het voorbije weekend enorm goed geamuseerd heb op het verjaardagsfeestje van een vriend. Zo kan ik ook vertellen dat ik het gevoel heb dat de voorbije twee werkdagen voorbij gevlogen zijn. En zo kan ik zelfs afsluiten met te laten weten dat ik de voorbije twee avonden rustig kon genieten van romantische avondjes met mijn vriend.

(orig fig)

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake