Tevreden

Vrienden helpen doe ik met plezier.

Kunst Oproep

Ik kan spijtig niet helpen om te zeggen van wie dit kunstwerk is, want ik heb het ook alleen maar van het internet geplukt. Ik vind het wel iets prachtig.

Maar, B, om je te helpen, breng ik jouw commentaar bij deze toch onder de aandacht.

Wijze raad

Hoe werd dat vroeger weer gezegd? “Eerst huiswerk, dan spelen.”

Ik vrees dat ik mijn lesje nog steeds niet geleerd heb.

Kwaad zijn kan je leren?

Kwaad zijn is voor de meeste mensen niet moeilijk. Voor sommigen is het zelfs een té eenvoudig toevluchtsoord, maar dat even terzijde. Ik zou graag weten hoe je écht kwaad wordt. Hoe zorg ik ervoor dat ik, al is het maar voor even, niet aan de ander denk, maar enkel aan mezelf? Hoe leer ik om dat te uiten? Hoe word ik heel even écht boos?

Ik weet dat de manier roepen en/of brullen is. Eens goed uitvliegen naar iemand. Alle remmen los. Maar ik kan mijzelf er niet toe brengen. Ik laat me niet gaan. Ik vrees voor de reactie van de andere. Ik vrees het ergste. Ik bekijk het algemene belang, voor ons beiden, niet voor mij alleen. Ik stel mij in de plaats van de andere. Ik denk na over wat voor die andere het beste zou zijn. Ik denk niet aan mezelf. Toch niet op de moment dat die kwade gevoelens naar de oppervlakte zouden moeten stromen.

Ik voel de kwaadheid echter wel een kwartier later. En dan word ik boos op mezelf. Dat kan ik wel. Dan besef ik wat ik had moeten zeggen, wat ik had moeten doen. Spijtig genoeg is het dan al te laat en kan ik dan geen kant meer op.

Alle tips zijn welkom.

Ardennen in ‘t kort

Eigenlijk heb ik geen tijd want het is al veel te laat. Ik wil hier alleen maar laten weten dat het weekendje Ardennen zeker en vast weer geslaagd was. Het enige minpuntje was dat de zon iets meer mocht schijnen en dat de temperatuur wat hoger mocht liggen, maar niet geklaagd want… het was op zijn minst droog. We hebben leuke wandelingen kunnen doen, kunnen spelen in de speeltuin, badmintonnen, buiten lezen, rond een kampvuurtje zitten, bbq houden en nog zoveel meer. Dat het maar snel weer vrijdag is, zodat we ons weer naar ginder kunnen begeven voor een weekendje zonnen!

Planning

Het is weer zover. Een weekje niets geschreven en de drempel om hier iets te zetten dat mij aanspreekt ligt weer hoog. Eigenlijk is er niet veel gebeurd de laatste weken, aangezien ik bijna heel den tijd tegen mijn migraine heb gevochten. Ik heb er gelukkig maar twee werkdagen door gemist, maar ik denk ook wel dat de productiviteit op de andere werkdagen lager was dan normaal. Na het bezoek aan de kinesist vandaag heb ik toch al geen hoofdpijn meer gevoeld, dus daar geniet ik nu enorm van.

Ik ben moe. Ik zoek een beetje rust. Dat zal spijtig genoeg nog moeten wachten tot het weekend. Morgenavond wil ik nog wat gaan sporten, want het is precies weer even geleden dat ik meedeed met de Body Jam. Woensdagavond trek ik na het werk met wat vrienden naar de Groenplaats om Amnesty International te steunen met Recht tegen Onrecht.

Donderdag is dan de start van het eerste kampeerweekendje. Ik zal die dag rustig beginnen met inpakken, weg opzoeken en rustig op mijn gemakje te vertrekken. Ik heb alle tijd en ik ga ook alle tijd nemen want van donderdag tot zondag staat er maar 1 ding op de agenda: Relax! Dat bestaat uit babbeltjes met verschillende familieleden, rustig in een boekje lezen, een serieuze wandeling doen, genieten van het stromend riviertje langs de tent, spelen met de kindjes en meer van dat moois.

Goed Gezien

Volledig juist!

Nachtlawaai

Because the night!!! Party!!!

Reflectie

Mogelijke redenen waarom mijn migraine zolang duurt :

  • Het is al meer dan een week geleden dat ik naar de fitness of naar pingpong ging of zelfs eender welke sport deed, buiten mijn 2 x 15 minuten fietsen (naar het werk) per dag. Hopelijk haal ik dus morgen de Body Jam na mijn afspraak bij de migraine specialist.
  • Ik had geen fruit meer in huis vorige week want het fruit in de winkel zag er niet lekker uit, en ik ben niet naar een groentenwinkeltje geraakt vorige week. Dus, heb ik eigenlijk ook een week geen fruit gegeten. Maar geen schrik, nu heb ik terug druifjes, appels en bananen in huis.
  • Mijn nieuwe vriendje is vorige week voor twee weken naar huis vertrokken. Ik had het niet gelinkt aan mijn migraine, maar mijn papa gisteren wel.
  • Familiale stress waar ik niet verder wil over uitweiden.

En nu vind ik dat het genoeg geweest is. Een weekje migraine is voldoende. Ook al is de migraine niet sterk genoeg om mij langer dan twee dagen in bed te houden, het begint me toch serieus uit te putten. En die verkoudheid erbovenop doet er geen goed aan.

En nu hopen dat het mij beter afgaat, nu ik het eens allemaal “op papier” gezet heb!

Spreuk gevraagd

Kent er iemand een spreuk om alle verkoudheden de wereld uit te helpen? En doe maar ineens ook alle ziekten dan… Iedereen gezond! Wie doet er mee?

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake