Verwaarloosde blogs

Met het mindere schrijven op mijn blog kwam ook het veel minder lezen van andere blogs. Ondertussen schrijf ik terug wat meer en lees ik ook weer wat meer. Ik merkte dat sommige blogs op mijn lijstje gewoon verdwenen waren, anderen spraken me niet meer aan, nog anderen wakkerden dan weer mijn interesses aan.

Bij het schrijven van mijn vorige post zag ik dan in mijn ‘Tekst Terreineen oude post waarin ik begin met de ‘Betere Blogs‘. Het signaal om deze dus eens uit te breiden. Nu worden dus terug de blogs getoond die ik probeer te lezen en die me dus wel interesseren.

Hopelijk hebben jullie er ook wat aan.

In de wolken

Reizen, daar kun je naar uitkijken. Zeker als ze zo lang op voorhand gepland zijn. Het vroeg plannen blijkt dan toch zijn voordelen te hebben. Mijn grote reis dit jaar zal me naar Canada brengen zoals jullie misschien al wel wisten. Nu wil ik bij deze mijn reisgenootjes op de hoogte stellen van mijn gedrag daar in de lucht, aangezien we daar toch wat tijd samen gaan doorbrengen. Laat vooral zelf ook weten hoe jullie je daar gaan gedragen!

Your Personality at 35,000 Feet Is Thoughtful and Contemplative

Deep down, you prefer spending time alone to spending time with others. You enjoy thinking more than talking.
You are good with your place in the world. You are confident and comfortable with who you are.
Your gift is having a way with words. You know how to express yourself well.
You are inspired by challenges. If something is hard to accomplish, you want to do it.
It’s very easy for you to feel happy. You can find peace with any situation.

The Personality Test at 35,000 Feet

Weer een hoopje mooie complimentjes die volgens mij allemaal wel een grond van waarheid hebben bij mij dus dat maakt het des te leuker.

Innerlijke warmte

Ik voelde de warmte van zijn handen,
zijn arm om mij heen.
Ik legde mijn hoofd neer en hoorde zijn hartslag.
Ik voelde me veilig, warm en geborgen.
Ik genoot van dit gevoel dat ik al zo lang had gemist.
Ik kwam volledig tot rust.

Oprecht gelukkig

En net zoals ik jullie het laat weten als ik ongelukkig ben, wil ik jullie ook laten weten dat ik nu op dit moment oprecht gelukkig ben. Er staat al heel de avond een gelukzalige rustige glimlach op mijn gezicht.

Na de vermoeide werkweek waar ik niet echt tevreden van ben, heb ik thuis mijn broodje gegeten en ben ik naar de Zumba les gegaan. Verder heb ik een avondje rustig aan mijzelf besteed. Een beetje computeren, een filmpje kijken, genieten. Rust, relax. Ik had het nodig. Ik ben gelukkig.

Geniet allemaal van jullie weekend!

Prettig vermoeid

Er waren dit weekend weer verschillende dingen die ik hier wou komen vertellen. Ik wou vertellen over mijn verschrikkelijke nacht van vrijdag op zaterdag waarbij ik van elke mogelijke mug een verschrikkelijk grote olifant maakte. Ik wou vertellen van een zoveelste migraine aanval op zaterdag die waarschijnlijk veroorzaakt werd door al dat gepieker van de nacht ervoor. Ik wou ook nog vertellen dat ik zaterdagavond toch nog naar de Noxx ben gegaan en ik mij daar enorm goed geamuseerd heb. Ik wou vertellen dat ik na een super kort nachtje weer leuk voor mijn broer zijn kindjes heb gezorgd. Het zijn nog steeds twee super schatjes. Ik wou ook vertellen dat ik mij enorm geamuseerd heb toen ik met mijn petekindje toch helemaal naar de grote speeltuin ben gewandeld. Het was de moeite. Ik wou vertellen dat ik zondagavond dus helemaal uitgeput was, waardoor ik maandag eigenlijk niet klaar was om weer aan een nieuwe werkweek te beginnen. Ik wou nog vertellen dat ik tussendoor mijn tickets voor Rock Werchter besteld heb. Ik wou ook nog vertellen dat ik gisterenavond toch nog even met veel plezier mijn broer ben gaan helpen in zijn nieuwe huisje terwijl ik eigenlijk al oververmoeid was. En ik zou nu nog zoveel meer willen vertellen over al die gebeurtenissen, maar als ik morgen nog wat beter werk wil leveren, is het nu tijd om weer naar mijn bedje toe te gaan.

Snel

Voor ik ga slapen wil ik hier eigenlijk nog snel een paar woordjes zetten. En eigenlijk weet ik niet goed wat te vertellen, buiten dat vanavond beter was dan gisteren. En dit geeft dan ineens ook de mogelijkheid om te vermelden dat ik ben gaan pingpongen vanavond. Het was leuk. Ik heb zoals gewoonlijk niets gewonnen, maar ik heb me geamuseerd. Volgende week doen we dat weer.

Slaapwel allemaal!

Realisme

En direct nadat ik zoiets schrijf over hoe ik mij op die moment voel, rationaliseer ik alles. Ik draai met alles en geef het een twist. Hoe kan ik nu ongelukkig zijn met zoveel mensen rond mij die om me geven? Hoe kan ik ongelukkig zijn als ik het geluk heb om zo’n toffe familie te hebben: ouders die zeker en vast om me geven; een broer en schoonzus met ongelofelijk schattige kindjes, een gezin dat ik absoluut niet meer kan wegdenken uit mijn leven; een gekke hollandse familie waar ik dol op ben en waarvan ik weet dat dat ook wederzijds is; en ga zo maar verder… Hoe kan ik ongelukkig zijn als er altijd vrienden klaar staan om mij op te vangen?

Mijn leven loopt op rolletjes. Ik doe mijn werk graag. Ik heb de mogelijkheid om gelukkig alleen te wonen en te genieten van het leven. Ik heb zelfs verschillende super toffe vakanties in het vooruitzicht.

En hoe meer ik hier schrijf, hoe meer ik deze keer het gevoel krijg dat ik mezelf aan het overtuigen ben dat ik gelukkig moet zijn. Misschien ben ik in het algemeen wel gelukkig, maar nu even niet. Nu laat ik het even zo.

Verlangen

Ik vind weer geen woorden om uit te drukken waar ik mee zit. Het is moeheid, eenzaamheid, het gebrek aan actie, het gebrek om mijzelf open te stellen. Niet alleen voor hele goede vrienden en familie, maar ook voor anderen. Ik mis spontaniteit in mijn leven. Ik mis actieve mensen dichtbij mij. Ik mis delen van het leven omdat ik niet uit mijn wereldje durf te stappen. Ik ben alleen. Ik ben ongelukkig.

Balletje slaan

pingpongbalEen paar jaar geleden heb ik samen met mijn vriendin besloten om wat aan sport te doen. We gingen samen pingpongen. Echte trainingen bij een echte club. We kochten nieuwe goede palletjes en gingen wekelijks een avondje pingpongen. Dikwijls kwam het neer op een paar uur goed lachen en was het eerder een lachtherapie dan een pingpongtraining.

Nu is zij echter voor een half jaartje op erasmus in het buitenland. Zij heeft ook maar voor een half jaar lidgeld betaald op de pingpong. Ik ging echter verder trainen zonder haar om toch nog iets aan sport te doen. Dat was het plan toch.

In december ben ik gestart met groepslessen in de fitness. Ik ga voornamelijk naar Zumba en Body Jam. Spinning heb ik geprobeerd, maar dat sprak me helemaal niet aan. Binnenkort wil ik starten met de Crunch Time en misschien ook Yoga eens proberen.

pingpongbalOm terug te komen op de pingpong: Ik ben nog steeds niet geweest zonder mijn vriendin. Al maanden ben ik er niet geweest. Binnenkort is het half jaar om en heb ik betaald voor niets. Elk weekend besluit ik dat ik deze week eens naar de pingpongtraining zal gaan. En elke dinsdag of zelfs woensdagavond vind ik wel een uitvlucht om niet te gaan.

pingpongbalNu heb ik beslist om morgen niet te gaan want ik heb vandaag al gesport. En bovendien ben ik donderdagavond en vrijdagavond ook al niet thuis, waardoor het leuk zou zijn om hier morgen thuis nog eens wat orde op zaken te stellen.

Volgende week weer beter zekers?

Een lach of twee, drie, …

Het is weer zover. Ik ben nu aan mijn derde stukje tekst bezig. De woorden komen automatisch, maar als ik het dan herlees is het veel te saai of te depressief. En ik wil helemaal niet depressief zijn. Ik wil positief zijn. Dus, ik ga nu vertellen waarom ik vandaag een lach op mijn gezicht kreeg: Er vielen weer sneeuwvlokjes uit de lucht en ik was gelukkig met de auto gaan werken. Er waren leuke gesprekken op het werk. Ik kreeg een positieve mail van een tof nichtje. Mijn rug onderging een pijnlijke verzorging, maar voelde nadien stukken beter. Ik sluit mijn avondje af met leuke gesprekjes over windows en over het schrijven van brieven op een ouderwetse manier: met de hand dus. Leuk toch!

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake