Spelen met vuur

Het is zover. De laatste dag van het jaar. De laatste dag voor het nieuwe jaar, het nieuwe begin.

Mijn feest vanavond begint met een etentje bij een vriend, samen met nog een vriendin. Vervolgens trekken we met nog een hele hoop vrienden naar de kaaien om naar het vuurwerk te kijken. Om dan ergens in de stad nog een feestje te bouwen.

En omdat we dus vanavond buiten staan, hopen we dat het niet sneeuwt of regent, zodat we kunnen genieten van het vuurwerk. En dat heb ik hier dus ook even toegepast.

Neerslachtig

Ik heb dit jaar een triestige kerstboom. Ik weet niet waarom. Hij was even mooi versierd als vorig jaar. Hij staat op dezelfde plaats als de vorige. Op dezelfde hoogte. Maar dit jaar is hij triest. Heel triest. De takken hangen naar beneden. De kerstballen vallen op de grond. De lichtjes raken bijna de tafel. De naalden vallen op de grond. Hij heeft zich volledig laten hangen.

Normaal laat ik de kerstboom staat tot wanneer ‘t stad zo vriendelijk is om die nog te komen ophalen. Deze keer zoek ik hem echter komende zondag al buiten te zetten. Hij brengt geen vreugde maar eerder een soort melancholie met zich mee. Ik laat me gaan.

Zondag moet hij gaan!

Hier en Daar …

… heb ik weer kleine wijzigingen uitgevoerd.

Om te beginnen, is de Smiley For Life terug de Bezige Bezoekers geworden. Verder heb ik in die lijst de gravatars getoond, maar natuurlijk kreeg ik voor al degenen zonder een gravatar een lelijk icoontje. Zo ben ik bij deze wavatars terecht gekomen. Een mystery man, identicon, monsterid of retro is ook mogelijk.

Om dit dan verder door te trekken, heb ik ook bij de reacties gezorgd dat er bij diegenen zonder een gravatar een wavatar te zien is.

Het geeft mijn blog allemaal iets speelser precies. Ik weet niet of ik het uiteindelijk wel wil. Wat denken jullie ervan? Wavatars houden? Ze alleen houden bij de bezige bezoekers? Retro gravatars gebruiken? Jullie input zal in rekening worden gebracht!

Verder heb ik, op algemene goedkeuring, de lijst van de dertig laatste reacties rechts laten staan. Wat ik wel veranderd heb, is dat je per post maar maximaal de laatste vijf reacties ziet. Vinden jullie dertig reacties te veel? Te weinig? Is die maximaal vijf niet goed? Ook hier is jullie mening belangrijk voor mij.

Money money money

Alhoewel Music For Life zo’n vijf miljoen euro opbracht, was Music For Life niet het enige goede doel in deze periode. Ook Chrome for a Cause deed iets origineel voor het goede doel: Voor elke geopende tab in Google Chrome werd er geld bijgedragen. Uiteindelijk is er zo ongeveer een miljoen dollar verzameld.

Dat is toch allemaal fantastisch! En toch mag een kritische noot er altijd zijn. Ze heeft wel een goed punt. In ieder geval mogen er in mijn ogen nog veel meer acties zoals deze zijn.

(orig fig)

Wensen

Ik weet het, kerstmis is ondertussen al gedaan, maar vermits het toch nog tweede kerstdag is, wil ik jullie bij deze nog

PRETTIGE KERSTDAGEN

wensen. En ineens, om het niet te vergeten op het einde van deze week: Ook een

GELUKKIG NIEUWJAAR

natuurlijk. Veel plezier allemaal.

Stop Smiley For Life

En toen was het einde er. Ik heb zonet een storting gedaan van €30.6 .

Dankuwel voor jullie medewerking. En nu ga ik mij snel verder klaarmaken voor het kerstfeestje.

Verrassingscocktail

De eerste is gemaakt en is in ieder geval geslaagd.

Het verhaal: Vanavond is het kerstavond bij mijn ouders thuis. Dan komen we gezellig met de familie bij elkaar. Mijn nicht en haar vriend brengen een verrassingsdessert. Mijn ouders zorgen voor de rest. En enkele weken geleden, tijdens een etentje bij mijn ouders, samen met mijn broer en zijn gezinnetje, vroeg ik of mijn mama ook iets non-alcoholisch voorziet omdat ik moet rijden en toch iets feestelijks wil. Een alcohol-vrije cocktail ofzo. En toen is er dus gestemd dat ik dat mocht voorzien voor iedereen.

En dat is dus bij deze voorzien (non-alcoholisch en alcoholisch) en nu lekker getest (de non-alcoholische… het is nog vroeg). Ik geniet. Vanavond nog feestelijker. Misschien krijgen jullie na de kerst al een foto’tje…

Ondertussen is er ook al vraag naar op ons oudejaarfeestje, dus daar maak ik de cocktail (met alcohol dan weliswaar) ook.

Verkorting Smiley For Life

Vermits Mawa een goede vraag stelde wordt Smiley For Life met een paar uur ingekort. Ze vroeg zich af of ik dat geld later ook kon afgeven aan Music For Life. En vanavond is de slotshow. Ik vind ook nergens een einddatum om geld te storten. Dus, om het zekere voor het onzekere te nemen, eindigt mijn actie hier om 16u zodat ik het geld dan nog snel voor ons kerstfeestje kan overschrijven naar Music For Life!

Doe dus allemaal nog even extra je best!!!

Kleine Bijdrage

Speciaal om Tricky door deze moeilijke kerst te helpen en haar een hart onder de riem te steken, zocht ik voor haar deze kerstboom met zonnebloemen. Geniet ervan!

(orig fig)

Gebroken Bal

Niet wetend wat te zeggen, zat ik hier even naar mijn scherm te staren. Maar toen, keek ik even achterom. En wat zag ik?

Een gebroken kerstbal op de grond! En niet zómaar een kerstbal! Het is één van de kerstballen die Mawa cadeau gaf aan mijn ex en mij een paar jaar geleden en die wij dus nadien verdeeld hebben.

Nu moet ik toegeven dat ik dit niet de mooiste kerstbal vond want het was een grote witte (en zoals jullie weten, hou ik van kleurtjes), maar omdat hij van Mawa kwam, heb ik hem in een rood zakje gedaan, en heeft m’n vriendje die dit jaar aan de boom gehangen. En blijkbaar heeft de zwaartekracht vandaag gewonnen.

Toch spijtig.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake