Helder Water

Voor ik jullie kan beginnen vertellen over mijn supergeweldige vakantieverhalen, schotel ik jullie deze tekstjes nog voor. Ik schreef ze op de laatste werkdag voor mijn vakantie.

————

Ik ben een stresskip. Om onnozel van te worden. Ik zie alleen nog maar witte vlekken. Woorden die geen zinnen vormen. Code die geen geheel vormt. Loshangende takken zonder booom. Druppels zonder water. Het wordt me teveel. De emmer loopt over. De code ook. Sneller dan ik wil. Sneller dan ik aankan. Een trein volgt deze waanzin. Mijn gedachten ook. Ik laat niet los. Ik volg. Gevaarlijk. Botsend op en neer. Mijn hoofd ontploft.

————

In Keulen dondert het. In Antwerpen is het nacht.
Een zware leegte vervult mijn hart.
De tranen wellen op, de angst wordt groter.
Deze korte tijd lijkt wel een eeuwigheid.
Groot is de zorg. Klein de actie. Zwart wint over wit.
Spanning over helder water.
Alles komt samen. Alles spant samen. Allemaal in zwart en wit.
Geen kleuren of geuren die me herrinneren aan de zon.
Geen woorden zoals Bloem of vlinder die de wereld mooier kleuren.
Geen lach of knipoog.
Niets.
Alleen die langdurige tijd.
Een tijd zonder begin en zonder einde.

————

Good Life

Mooie Bedenking 10

Niet dat het er bij mij momenteel slecht of oneerlijk aan toe gaat hoor… dit is gewoon de volgende mooie bedenking in de rij.

Douchen

Bijna een jaar geleden betrok ik dit appartementje. Het is me hier al enorm bevallen. En na vandaag wordt het nóg beter. Ik heb eindelijk een houder voor mijn douchekop. Het zal dus niet meer nodig zijn om die telkens vast te houden. Zalig douchen vanaf nu. En dat heb ik allemaal te danken aan mijn super handige klusjesman! Mijn Papa. Hij heeft dat weer geweldig gedaan. En ik ben er enorm blij mee. Danku papa!!

Quote van de Week: Breekbaar

Good friendships are fragile things and require as much care as any other fragile and precious thing.

Randolph S. Bourne

En gelijk had die man wel.

Snelle IQ Test

Het is enorm lang geleden dat er hier nog eens een test kwam. En bij deze breng ik jullie een snelle IQ test. Het duurt inderdaad niet lang. En nee, ik heb niets opgezocht tijdens het beantwoorden van deze test. Hier is mijn resultaat:

Your IQ Is 115

Your Logical Intelligence is Exceptional
Your Verbal Intelligence is Above Average
Your Mathematical Intelligence is Genius
Your General Knowledge is Above Average

A Quick and Dirty IQ Test

En, wat is jullie IQ volgens deze test?

Het geeft me eigenlijk wel een goed gevoel om dit zo op mijn blog te zien staan. En het toont duidelijk dat ik nog wat kan bijleren op vlak van communicatie en algemene kennis.

Oorzaak – Gevolg

puntSoms is de drempel om hier iets te schrijven te hoog. Soms is de druk om hier iets te moeten zetten zo groot. Vanuit mezelf. Vanuit de wil om meer reacties te krijgen. Punt is dat ik helemaal niet moet schrijven, dat ik enkel iets zou mogen schrijven wanneer ik er zin in heb, wanneer ik iets kwijt wil. Zoals nu.

Ik had een drukke week. Nog niet helemaal terug in mijn routine. Vrienden weerzien. Werk gewoon worden. Regelmatig leven… het hoort er allemaal bij.

Grote marktZo ook een ontspannende vrijdagavond in Antwerpen. We begonnen aan’t Steen met de aper’eau, waar het volgens ons niet goed georganiseerd was. Een deel overbevolkt, een ander deel leeg. Bonnetjes verkopen in het midden van de drukte. Op naar betere oorden zoals een terrasje op de grote markt. Even gezellig bijpraten. Praten over onze vakanties. Zalig.

Maar de avond was nog jong, dus trokken we ook nog even naar de Bollekesfeesten en Antwerpen Proeft, dat dit jaar op de gedempte zuiderdokken doorging. Een geslaagde verandering. Een geslaagde avond.

migraineSpijtig genoeg moest ik het geluk van deze leuke avond bekopen door een zwaar migraine weekend. Niet uit mijn bed kunnen van de pijn. Niet eten. Niet drinken. Niets binnenhouden. Gewoon gek wordt ik daarvan. Zondagmorgen kon ik het niet meer aan en heb ik toch maar de dokter van wacht gebeld. En had ik een goede vriend die voor mij naar de apotheek ging en toch wat licht bracht in mijn donkere tunnel.

Ook vandaag ging het nog niet terug zoals ik wou. Een nacht vol hoofdpijn weerhield me om vanmorgen naar mijn werk te gaan. Hopelijk slaap ik deze nacht beter en kan ik dus morgen wel gaan werken. Ik zit nu toch al een drie-tal uur zonder koppijn. Positief denken. Het is voorbij.

Einde Vakantie

Terug van vakantie. Sinds vrijdagavond. Gisteren nam ik nog een zalige rustige luie dag. Ik sloeg er zelfs een aanbod om naar marktrock in Leuven te gaan voor af, en ik ging ook niet naar de lichtfeesten in Reet met andere vrienden zoals ik elk jaar normaal gezien doe.

Vermits het gisteren ook nog eens een feestdag was en ik niets in huis had, ben ik vanmorgen (middag eigenlijk) naar de bakker en de winkel gegaan. Nadien heb ik mijn was gedaan. En ondertussen is het tijd om even uit te blazen om daarna te genieten van een bbq.

Vanaf morgen is het terug werken geblazen. En normaal gezien komen er binnenkort dus wel berichtjes over mijn vakantie. Over hoe geweldig, fantastisch, leuk, lekker warm, gezellig, soms eenzaam, indrukwekkend, … mijn vakantie in Frankrijk en in Spanje was. In ieder geval is het ook wel leuk om terug thuis te zijn.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake