Dromen zijn bedrog

Het gevoel van gemis heeft me vanavond weer overvallen. Het gemis naar een dikke knuffel. Een lief woordje. Een schouder om op te huilen. Iemand om bij thuis te komen. Iemand om zonder woorden mee te communiceren. Het verliefde gevoel. De warmte. Alles.

Mijn excuses als ik weer in herhaling val, maar ik kan het niet helpen. Ik moest het weer even kwijt. En het is niet dat ik het anderen niet gun, maar het jaloerse gevoel blijft ook. Elke keer als ik zie hoe gelukkig andere koppels zijn. Hoe goed ze elkaar aanvullen en elkaar kennen. Het vertrouwen tussen hen.

Ach ja. In het algemeen ben ik gelukkig hoor. Ik zou gewoon nog véél gelukkiger kunnen zijn, denk ik.

Hoog tijd

Hoog tijd om hier nog eens een berichtje over mijn leven te zetten, vind je ook niet? Het is namelijk zo dat ik de afgelopen week er ‘s avonds absoluut geen behoefte aan had om mijn laptop uit mijn zak te nemen en die aan te zetten. Dus, dat heb ik dan ook niet gedaan.

Nu zit ik even bij mijn ouders thuis alwaar ik braaf, zoals gevraagd, de plantjes heb water gegeven en de mails (zowel elektronisch als die papieren dingen die ze door de voordeur steken) heb binnengehaald. Dus, bij deze, de moment om hier nog wat te ratelen voor ik naar mijn eigen stekje ga om iets te eten. Ik heb eigenlijk wel grote honger, dus veel langer zal het hier niet worden.

Maar ik wil al wel even het volgende kwijt: Hier kan u énorm veel plezier beleven. Dat doen wij ook elk jaar. Even denken of ik nog zoiets te vermelden heb.

Nee, niet direct, dus jullie zullen het hier al weer eventjes mee moeten stellen. Geniet nog van het goede weer en het goede leven. Ik zal hetzelfde doen.

Mijn fiets

Mijn fiets is mijn favoriete vervoersmiddel. Hij brengt mij naar het werk, naar winkels, naar vrienden en familie. Al zo’n acht jaar doet hij daar zijn best voor.

FietsDe laatste tijd voelde hij zich steeds slechter en slechter. Zijn zadel had een aantal jaar geleden al een diepe snee gekregen. Zijn bel heeft het begeven doordat ik met mijn fiets over het ijs reed en een ongelukkige val maakte. Mijn fiets begon meer en meer te protesteren. Zijn achterlicht koos regelmatig om niet te branden. Zijn voorlicht viel regelmatig van zijn stokje. Zijn voorrem deed niet meer wat ervan verwacht werd. Later zijn achterrem ook niet. En ik, ik had geen tijd en geen zin om hem op te lappen. Ook het plan om mijn fiets naar de fietsenwinkel te brengen, kwam maar niet tot uitvoering.

Tot vandaag! Na het werk fietste ik snel (maar niet té snel want remmen ging niet meer echt) naar de fietswinkel. Daar ontdekte ik een gesloten fietswinkel met een klein briefje erop. Ik vreesde het ergste…

Fiets Op StraatDat was natuurlijk nergens voor nodig. Mijn fiets bracht mij met plezier naar de overkant van de straat waar nu de nieuwe fietswinkel is. Ik kocht een nieuw zadel, een nieuwe bel, vroeg een herstelling van de remmen, nazicht, … Alles erop en eraan. Mijn fiets krijgt zijn welverdiende rust. En zaterdag mag ik hem alweer komen halen.

En als dat nog niet genoeg is, heb ik nu ook net naar de stad Antwerpen gemaild met de vraag om de fietsenstallingen voor mijn deur  terug uit elkaar te zetten. Zoals ze nu staan kunnen ze spijtig genoeg maar voor de helft gebruikt worden.

Kunst Melk

Het gaat hier niet over nagemaakte melk, maar effectief over de kunst van melk tekeningen in een kopje koffie. Ik zag er net iets over op tv. Ik wist niet dat het bestond.

Ik moet toegeven, het ziet er mooi uit. Zeg nu zelf.

Latte Art

Maar de eerste vraag die in mij opkwam bij het zien van de kampioen van latte art is de volgende:

Zouden de beoefenaars van latte art al hun kopjes koffie uitdrinken?

Een grote cafeïne verslaving dan hoor. Of je moet natuurlijk elke keer veel gasten uitnodigen als je nog eens kunstig wil bezig zijn. En toen kwam er nog een vraag:

Hoelang zou zo’n kunstwerk kunnen blijven bestaan?

Uiteindelijk is alles toch vermengd zeker? Of opgedronken.

Overzicht

Zonet een opruimwoede gehad en even mijn salon/living helemaal opgeruimd en gestofzuigd. Het ziet er nu stukken beter uit! Ik ben tevreden.

En omdat mijn rug en ikzelf nu even moeten uitrusten, trek ik met mijn opruimwoede naar deze blog. Er zijn namelijk nog zoveel dingen waarover ik wil schrijven en het blijft in mijn achterhoofd zitten. En hoe langer ik wacht, hoe minder interessant dat deze posts zouden worden. Dus, bij deze krijgt u ze hier allemaal in één. Kort én bondig.

  • Nekka Nacht 2009Nekka Nacht 2009 was geweldig. Ik ben dit jaar met mijn beide ouders gegaan. Dit wilde zeggen dat we zitplaatsen namen in plaats van staanplaatsen zoals gewoonlijk. En ik moet zeggen, het is een heel andere ervaring. Je kan écht meer genieten van de lichtshow van op een zitplaats. Het nadeel is dan weer dat je niet in het midden van de ambiance staat. Maar dus, het eerste deel, met Yevgueni en gasten, was voor mij geweldig. Goede groepen. Goede keuzes. Leuke liedjes. Geweldige sfeer. Het tweede deel, met Zjef Vanuytsel en gasten, was dan weer beter geschikt voor mijn mama. Zij genoot van alle oude liedjes die ik blijkbaar toch niet allemaal kende. Mijn persoonlijke favorieten van deze avond waren Sarah Bettens, Yevgueni, Luc De Vos en Boudewijn de Groot.
  • DoodskopvlinderHet laatste toneelstuk van Osea, Doodskopvlinder, was ongelooflijk goed. Ik vind er zelfs de goede woorden niet voor. Ik heb er van genoten. Het was volgens mij hun beste stuk tot hiertoe! Een pracht van een prestatie. Fantastisch stuk en nóg betere acteurs. Osea, doe zeker zo verder! Ik kom in ieder geval ook naar de volgende toneelstukken.
  • Het laatste toneelstuk van Atg, dat ik in hetzelfde weekend zag, was dan weer totaal het tegenovergestelde. Een stuk met té veel acteurs, weinig afwerking en slechte grappen. Spijtig voor die paar acteurs die wel een degelijk karakter op toneel hebben gezet.
  • De opening van het ei in Park Spoor Noord was maar flauw. Maar het is een mooi park en het was gisteren een zalige dag om even in het park te vertoeven.

Voila, het is toch een beetje langer geworden dan verwacht, terwijl het minder punten zijn dan ik dacht. Maar nu moet ik er in ieder geval niet meer over piekeren.

Jungle Walk

You Are Imaginative

You are a creative, innovative person. You’re not afraid of great risks.
Right now, you are seeking excitement and a bit of adventure in your life.
You are drawn to people who are energetic and blissful.
You feel like there are a few minor things in your life that need to be changed.
You take time before you react. You allow yourself to explore your options.

The Jungle Test

Ok, dit had ik eigenlijk niet verwacht. Ik voel mij niet als een creatief of innovatief persoontje. En ik heb dikwijls schrik van grote risico’s. De volgende lijnen zijn dan weer wel helemaal waar. Ik zoek spanning en avontuur in mijn leven. Hoe meer mensen mij dat kunnen brengen hoe beter. Het kan mijn leven veranderen. In de goede zin. Ik kijk er al naar uit.

Mijn Albumcover

Vermits ik geen zin heb om gewoon over mijn leven te schrijven omdat dat toch maar saai, melig en verdrietig zou worden, heb ik besloten om Mijn AlbumCover te maken. Dit is iets dat ik al een tijdje geleden bij Ysabje tegenkwam en het leek me wel leuk om dat eens te doen. En eerlijk gezegd, dat was het ook. Ik voel me een pak beter dan voordat ik eraan begon.

Dus, ziehier het resultaat. En daaronder de regels, voor als je zelf jouw album cover wil maken. Veel plezier!

Wherever you may be

En dan hier de regels:

1 – Go to “wikipedia.” Hit “random”
or click http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.

2 – Go to “Random quotations”
or click http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 – Go to flickr and click on “explore the last seven days”
or click http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 – Use photoshop or similar to put it all together.

5 – Post it to your blog and TAG the people you want to join in

De Quaeye Werelt

Terug in de tijd. Recht naar de Middeleeuwen. Terug naar de 15e eeuw, naar het jaar 1477. In het Rivierenhof vond De Quaeye Werelt plaats.

We kwamen daar terecht in een enorme veldslag. Hier enkele indrukken:

Aanval

Met kanonnen en versterking.

Kanonnen

En ja, ook de vrouwen hadden hun rol. Niet alleen als een paar vermomde ridders, maar voornamelijk als waterbevoorrading voor de vechtende ridders.

Waterbevoorrading

Natuurlijk was er meer te doen dan enkel het bekijken van een super geweldige veldslag uit de 15e eeuw. De ridders en hun vrouwen moeten natuurlijk ook ergens slapen, hun waardevolle goederen verkopen of gewoon drank en eten verkopen.

Gekleurde tenten

 En als afsluiter, nog een écht middeleeuws café, waar wij genoten van een vins des fruits. Voor mij een cerise, voor Martin een cassis.

Cafétje

Spreuk van de Week: Jakob

Ok, de spreuken van de week komen nu wel heel onregelmatig. Lange tijd niets. En nu twee kort op elkaar. Maar de vraag in de comments bij de vorige spreuk had ik eigenlijk zelf ook toen ik die spreuk las. Het is toen echter niet bij me opgekomen om dat ook in mijn spreukenboek op te zoeken.

Dat is de ware Jakob.

Verklaring: Dit is de man die wij hebben moeten. Naar aanleiding van het verhaal in Genesis XXVII, waar de oude Izak zijn zoon Jakob zegent in de mening, dat het Ezau, de eerstgeborene is. Herderschee zegt, dat dit een Duitse uitdrukking is en dat men waarschijnlijk denken moet aan de verering van Jakob van Compostella.

Ik vraag me dus nu bij deze af of wij de uitspraak “de ware Jakob” eigenlijk verkeerd gebruiken en in de plaats daarvan over “de ware Jozef” zouden moeten praten.

Spreuk van de Week: Jozef

Het was al zeer lang geleden dat ik het spreukenboek nog eens in mijn handen nam. En na wat bladeren in het boek, is het volgende spreuk geworden:

Maria op ezel achter JozefAls de ware Jozef maar komt!

Verklaring: de rechte vrijer, de man die naar het hart van ‘t meisje is. Ontleend aan de geschiedenis van de man van Maria, de moeder van Jezus. Oudtijds zei men dan ook: Als de rechte Jozef komt, zal Maria volgen. De overlevering zegt, dat die man de echtgenoot van Maria zou worden, wiens staf in zijn hand zou bloeien. Dit was het geval met Jozef’s staf.

Hopelijk komt mijne ware Jozef snel. Ik zou hem direct volgen.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake