Vermoeidheid

Dat is de reden dat ik vandaag niet ben gaan werken. De reden waardoor ik deze morgen absoluut niet uit mijn bed kon. Mijn benen wilden niet meewerken. Ik wilde niet meewerken. Het was pijnlijk.

Zo pijnlijk dat ik er weer eens mee naar de dokter ben gestapt. Aangezien het waarschijnlijk bij mij geen fysische oorzaak heeft, zoeken we nu naar andere oplossingen om terug goed te kunnen slapen.

Om te beginnen zal ik deze tien geboden om beter te slapen proberen te volgen. De aanpassingen die ik hiervoor zal moeten doen, zijn de volgende:

  • Geen cola meer na 19u (om er maar een uur op te plakken)Maan Slaapt
  • Niet meer lezen in bed.
  • Niet piekeren in bed, maar alleen piekeren tussen halfnegen en halftien ‘s avonds.
  • Als ik na een kwartier niet slaap, terug opstaan en mijn strijk beginnen doen ofzo. Zeker niet lezen, tv, internet, …
  • Proberen te gaan slapen tussen 23u en 24u. En in het weekend tussen 24u en 1u. Normaal pak je best hetzelfde uur, maar ik denk dat dit voor mij al een goede verbetering zal zijn.
  • Elke dag wat lichaamsbeweging doen.

Verder ga ik ook nog een slaapdagboek bijhouden, ‘s avonds druppeltjes Sedinal nemen en ook nog verder naar kinesitherapie gaan om mij beter te helpen ontspannen. Ook mag ik niet vergeten om nog een laatste afspraak maken met mijn psychologe die ermee stopt en waardoor ik dus eigenlijk best op zoek ga naar een nieuwe psychologe.

Voor mij is dit alles een flinke boterham, maar ik moet er gewoon even doorbijten, want ik ben het beu om continu zo moe en futloos te zijn. Op naar een beter, uitgeruster en gezonder leven.

Ommekeer

Weer val ik in herhaling. Het eenzame, verdrietige gevoel kruipt weer bij me binnen. De wereld is donker. Mijn hart ook. Het overvalt me. Ik laat me gaan.

Wat een geluk dat er vrienden zijn om op terug te vallen. Vrienden die je weten te zeggen dat het single zijn maar zo moeilijk is als je het zelf maakt. En weet je wat, hij heeft groot gelijk!

Aiai

Ik had een voicemail bericht. Ik heb het even beluisterd in de Ardennen. Het was een zeer stil bericht. Iets over een afspraak van een dokter. Maar, zoals mijn nichtje aanhaalde, was het bericht van zaterdag…

Nu ik terug thuis ben en het bericht degelijk wou beluisteren, werkt mijn gsm eventjes niet mee… en blijkbaar heb ik het bericht per ongeluk gewist. Geen idee dus wie het was of waarvoor.

Verder niet van wakker liggen zekers?

Aangrijpend

Er zijn van die films waar je stil van wordt. Deze is er zo een. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Ik heb er geen woorden voor. Jongeren waarvan de ouders in de gevangenis zitten, geslagen worden door stiefvaders, verkocht voor drugs, bedreigd met de dood, verkracht, … Ik sta er allemaal zo ver af. Ik wil er wel mee iets tegen doen… Suggesties?

No More Victims

Quote van de Week: Succes

Zonder meer geef ik u dit:

If you have the courage to begin, you have the courage to succeed.

David Viscott

Weekendjes

Een zalig weekendje achter de rug. Supertoffe weekendjes in het vooruitzicht. Zelfs een grote vakantie in Spanje in de verdere toekomst en dan nog eens een bezoekje aan Praag in de nazomer…

Het leven kan toch niet beter met zoveel vakantie! En daarom wens ik iedereen die binnenkort op vakantie gaat een enorm fijne vakantie toe. Maak er het allerbeste van en geniet van het begin tot het einde!

Fijne Vakantie

Happy Single

You Are Pretty Happy Being Single

You have a full, fun life. And you definitely don’t need love to be content.
Of course, being single can get you down a little. Especially when you’ve been single for a while.
But you know how to be patient and wait for the right person. You’re life is too good to settle for anything!

Are You Happy Being Single?

Eigenlijk is dit wel weer waar. Ik ben gelukkig. Ik ben soms ook ongelukkig omdat ik alleen ben. Desondanks begin ik toch meer en meer te genieten van mijn alleen zijn. Ook over het “wachten op de juiste persoon” heb ik een beetje schrik. Wat als ik te lang wacht en té kritisch word? Al een geluk ben ik inderdaad geduldig.

En, voor de andere singles onder jullie: zijn jullie gelukkig? Zoniet wil ik mijn geluk wel delen!

Moeilijk

Ik wil nog over aantal dingen schrijven, maar ik vind de woorden niet. Als ik iets schrijf, doe ik het vlak daarna ineens weer terug weg. Dat is niet het plan. Blijkbaar is het voor mij eenvoudiger om te schrijven over de moment zelf en niet over dingen die al twee weken geleden gebeurd zijn. Toch ga ik nog eens proberen om erover te schrijven als ik wakkerder ben.

Boek

Nu heb ik net mijn lesvoorbereiding af. Ik ga morgen met mijn studente naar de bakker. En daarna heb ik nog een hele avond voor mezelf. Misschien een nieuwe kans. Maar nu gaat deze schrijfster wat lezen in haar bedje… Sweet dreams.

Quote van de Week: Vertrouwen

Het is lang geleden, maar deze moest ik gewoon met jullie delen:

Confidence on the outside begins by living with integrity on the inside.

Brian Tracy

Mijn zicht

Blauwe LuchtEen halfuur geleden bestond het uit een mooie blauwe lucht en een vliegtuig dat een witte streep trok door mijn beeld. Het was duidelijk te zien dat het vliegtuig nog in het zonlicht vloog dat hier al verdwenen was. En het enige dat ik kon denken was dat ik wel in dat vliegtuig had willen zitten. Lekker boven alles heen, een mooi zicht, geen zorgen, een verre bestemming, … wat heb je nog meer nodig?

Nu heeft de mooie blauwe lucht plaats gemaakt voor een zachte donkerblauwe lucht en donkerblauwe wolken. Was het al maar Hemelvaart wanneer ik nog eens lekker buiten zal genieten van de rust en de buitenlucht…

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake