Keuze van de Lezer: Vakantie

Het zonnetje begint meer en meer te schijnen. Iedereen lacht. Iedereeen geniet. En sommigen trekken er al uit voor een gezellig weekendje. Het begin van verschillende vakantie momenten voor iedereen.

Mijn vakantie zal nog even moeten wachten. Ik ga binnenkort wel op weekend met heel toffe familieleden, maar ik kijk vooral uit naar mijn grote vakantie. Drie weken genieten van de zon. Drie weken rust, plezier, strand, zwembad, … En dat allemaal in Spanje. Ik ben van plan om rustig te vertrekken met de auto, waarschijnlijk al ergens paar dagen kamperen in Frankrijk, over de brug van Milau rijden, verder door naar de Middelandse Zee en genieten maar.

U merkt het, ik heb er écht wel zin in. Maar er is een andere knagende kant aan het verhaal. Ik heb zin om alleen te gaan, zo op vakantie, maar ik heb er ook een beetje schrik voor. Wat als er onderweg iets gebeurt? Of als ik migraine krijg? Of zelfs simpelere dingen: waar laat je je geld, sleutels, portefeuille, etc. wanneer je gaat zwemmen in de zee, of gaat douchen. En vermits ik maar met een iglo tentje ga, laat je dan altijd de tafel en stoelen buiten staan?

Plus dan is daar ook nog mijn grote schrik om dingen alleen te doen. Maar hier ben ik verandering in aan’t brengen en ik hoop dus steviger in mijn schoenen te staan tegen augustus. Het is mijn persoonlijke uitdaging. Voorlopig gaat het over alleen meedoen met de CMBR, of zonder Mawa naar de pingpong gaan. Kleine dingen dus, maar voor mij is het al erg moeilijk. Maar het wordt wel gemakkelijker. Het komt altijd allemaal goed.

Voila, aangezien ik vind dat ik genoeg geschreven heb, ga ik stoppen met deze woorden: Danku Britt voor het aanbrengen van dit leuke onderwerp.

Police van ‘t Stad

Politie AntwerpenIk had een toffe vrije middag. Lekker van genoten. Enkel even buiten gekomen om te gaan lesgeven. Dus, met dat wisselvallige weer had ik besloten om met de auto te gaan. Ik vertrek. Ik sta aan te schuiven op de Belgiëlei. Toen plots een politiecombi met loeiende sirene kwam aangereden. Ik ging een beetje naar rechts. De auto naast mij ging wat naar links. De agent dacht er anders over en reed de tramsporen op. “Handig” dacht ik. De sirene minderde. De sirene stopte.

Ik reed verder richting Albertpark en zag de politiecombi links van mij staan. Stil. Vastgereden. Op die plaats lagen er minder kiezelstenen aan de tramsporen, dus de wielen van de combi hadden geen grip meer en draaiden maar rond… Grappig. Wel spijtig voor de mensen die de agenten nodig hadden. En ook voor het tramverkeer dat dus eventjes lam lag.

Over lamleggen gesproken, toen ik terugreed was het zoals gewoonlijk een enorme file rond het Albertpark. Maar deze keer was het geen gewone file. Een deel van het verkeer werd gewoon tegengehouden aan de ene kant van het Albertpark. Waardoor het natuurlijk overal rond het Albertpark verstopt raakte. En toen kwamen er een paar sjieke auto’s onder politiebegeleiding aan. Ze reden een stuk in de verkeerde richting op de afgezette baan om dan de oprit van het Provinciehuis (ofzoiets) op te rijden.

Imponeren

Het is lang geleden, ik weet het. Ik heb mij de voorbije weken zo goed geamuseerd. Echt genoten van het leven. En telkens wanneer ik thuis kwam, was ik uitgeput. Zelfs mijn huishouden heeft eronder geleden.

En nu weet ik niet waarover eerst te schrijven: Het suppertoffe coole spel in Leuven, de Nekka Nacht, de verschillende toneelstukken, het leuke leven, het fietsen door Antwerpen in groep, een tof familiefeestje, leuke babysit, … U merkt het, nog meer dan genoeg stof voor de komende periode.

Maar, om te beginnen ga ik iets doen voor jullie. Een testje! Omdat het zo lang geleden is…

You Want to Impress Strangers

You want strangers to think you’re attractive. You want to be seen as gorgeous and sexy.
You want your friends and family members to think you’re smart. You like been seen as insightful and wise.
You are at your most playful when you are around family and friends. You are more serious around people you don’t know well.
You have no problem letting strangers see the real you. You are upfront about who you are.
You allow almost anyone to get close to you. You welcome many people into your inner circle.

Who Do You Want to Impress?

Dat klopt dus weeral voor het grootste deel. En, wie willen jullie imponeren? Ik wil zodadelijk mijn studente Nederlands imponeren, dus ik ga nu mijn lesvoorbereiding maken. Amuseer jullie in ieder geval al maar.

Levensles

Mooie Bedenking 8

Sleepy

yawnIk had een vermoeiende dag. Niet omdat ik slecht geslapen had. Niet omdat het superdruk was op het werk. Niet omdat ik 20 km gefietst heb. Helemaal niets van dat alles. Gewoon moe. Al heel de dag. En het verandert maar niet. Ik blijf moe.

Spijtig dat het net wanneer ik naar huis fietste van mijn kinesist aan het regenen was. Anders was ik nog wat gaan rondfietsen. Dat had misschien een beetje geholpen. Ik zou zeggen morgen beter, maar dan voorspellen ze ook al weer regen.

Oh, en ik fietste daarstraks toevallig langs mijn auto. Stond er nu toch wel een verbodsbord ‘verboden te parkeren vanaf hier‘ juist voorbij mijn auto. Hij mag dus rustig blijven staan. Handig toch.

En nu heb ik al genoeg gezeverd. Ik ga jullie nog een mooie bedenking meegeven en mij vervolgens op mijn zeteltje leggen.

Lachen is belangrijk!

Mooie Bedenking 7

Keuze van de Lezer: Leeuw

Een nieuwe reeks op deze blog is geboren: de Keuze van de Lezer. In de commentaar van Uw Keuze kon u een onderwerp opgeven waarover ik eens zou schrijven. Dit kan natuurlijk nog steeds. Het eerste onderwerp in deze reeks werd gekozen door tante Loesje en gaat over de Leeuw.

leeuwWe beginnen met een aantal weetjes over de leeuw. De leeuw behoort tot de familie van de katachtigen. De mannetjes beschermen de vrouwtjes en de welpjes. De vrouwtjes gaan op jacht. Die hebben hun emancipatie al achter de rug.

Na het eten, het doden of na zonsondergang brult een leeuw. Als hij boos is, zwiept zijn staart op en neer. Als de staart echter zacht op en neer gaat, dan is hij tevreden. Als de leeuw bang is, dan heeft hij spleetoogjes.

Wist je trouwens dat jonge welpen kunnen kruipen vooraleer hun ogen open gaan. Hopelijk botsen ze dan niet overal tegen. Als de mannetjes drie jaar worden, krijgen ze hun mooie manen. Dan heeft die nog maar 13 jaar om daarvan te genieten. In vrijheid toch, want in gevangenschap leven ze wel 30 jaar.

SimbaOver jonge leeuwen gesproken: jullie kennen allemaal wel Simba uit de Lion King. Maar wisten jullie ook dat Simba gewoon leeuw betekent in het Swahili?

Verder zijn er nog heel veel bekende leeuwen. Zelfs in de bijbel komt de leeuw wel 130 maal voor. Ook in andere geloofsovertuigingen, mythes en verhalen komt de leeuw voor. Dit allemaal dankzij zijn moed, kracht en vechtlust.

Nog steeds niet genoeg informatie over de leeuw, dan kunt u op verschillende plekken op het internet nog veel meer leren over de leeuw.

Spam

Vervelend al die spam mailtjes, maar gelukkig bestaan er al voldoende spamfilters om deze mails weg te houden uit onze inbox. Wel, voor blogs bestaat er hetzelfde probleem. Na mijn Engelse posts, kreeg ik meer en meer spam reacties hier. Genoeg om mij eraan te ergeren en dus heb ik de spamfilter Akismet aangezet. Sindsdien heb ik geen spam reacties meer gekregen, dus het doet zijn werk goed. Geweldig. Bedankt aan alle makers van alle spamfilters.

Waarom…

… ben ik hier toch mee begonnen?

Denk aan het resultaat. Denk aan het resultaat. En doe rustig verder.

Een testje

Stiekem is dit gewoon van mezelf… U komt later nog wel eens te weten waarom…

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake