Quote van de Week: Schoonheid

For attractive lips, speak words of kindness.
For lovely eyes, seek out the good in people.
For a slim figure, share your food with the hungry.
For beautiful hair, let a child run his or her fingers through it once a day.
For poise, walk with the knowledge that you’ll never walk alone.

Sam Levenson

Zoeken naar Geluk

Waarom is er weinig nodig om van gelukkig naar ongelukkig te gaan? En waarom duurt het veel langer om terug naar gelukkig te gaan?

geluk

Alle suggesties voor verbeteringen op beide vlakken zijn welkom.

Herhaling

Al zoveel maal wou ik hier iets schrijven. En al even veel keer weet ik niet wat te schrijven eens ik achter dit scherm zit.

Volgende keer beter.

Puzzel

Kat puzzel

Voila, dit is de eerste puzzel dit ik op dit appartementje gemaakt heb. Ik heb er mij best wel mee geamuseerd. Het is al een tijdje af, maar ik had er nog geen foto van gemaakt. Binnenkort zal deze afgewerkte puzzel van 500 stukken plaats moeten maken voor een nieuwe puzzel van 1000 stukjes. Drie baby’s van Anne Geddes zijn dan aan de beurt. Een uitdaging dus.

Gelukkige Woorden

Wist je dat je per dag zo’n 16.000 woorden zegt? En dan heb ik het enkel over praten in het echt en niet over chatten en emailen. Er zijn echter een aantal woorden die meer gezegd mogen worden:

  • Hallo tegen de persoon naast je op de trein, in de wachtrij van een supermarkt, … Het maakt je direct gelukkiger en je wachttijd lijkt korter.
  • Dank U tegen je collega’s wanneer ze iets voor je doen, tegen de persoon aan de kassa die jouw spullen in een zakje steekt, …
  • Alstublieft tegen iedereen waar je iets aan vraagt, zelfs al is het om het zout door te geven aan tafel.
  • Hier, neem mijn zitje wanneer je in een overvolle bus zit, …
  • Dit rondje is van mij wanneer je met vrienden op café zit. Het is aangenaam om je genereus te voelen en het is veel leuker dan te zitten uitrekenen hoeveel elks moet betalen.
  • Laat me daar even mee helpen. Laat je sympathieke, vriendelijke kant eens zien.
  • Have a great day! Iemand zoiets positiefs toewensen is altijd leuk. Alleen ben ik op zoek naar een mooie praktische vertaling van dit zinnetje…
  • Ik hou van je tegen iedereen waar je van houdt. Dus niet alleen tegen je vriendje/vriendin, man/vrouw, maar ook tegen je kinderen, je ouders, … Laat eens horen van wie je allemaal houdt.

(klik hier voor origineel artikel dat iets uitgebreider is)

Dus, om even samen te vatten: Hallo aan al degenen die hier komen lezen. Dankjewel om hier reacties achter te laten. Help me alsjeblieft met het vinden van een goede vertaling. En laat me bij deze iedereen ook een supertoffe dag wensen. Geniet ervan.

En dan nog even om af te sluiten: Ik hou van jullie allemaal!!!

Tijd Vliegt

hartAlles gaat vooruit. Alles gaat snel voorbij. Ik wil iets schrijven, maar momenteel mis ik eigenlijk wat inspiratie. Ik heb een hoopje ideeën klaar staan, maar geeneen spreekt me momenteel aan. Dus doe ik maar wat ik graag doe: even mijn hart luchten en de inspiratie laten komen terwijl ik dit schrijf. Over mijn hart gesproken, gisteren had ik controle in UZA en alles was in orde. Ik moet pas volgend jaar terug op controle komen.

En toen was de zin in schrijven al voorbij.

Toelichting

Voor mijn regelmatige lezertjes, ja speciaal voor jullie, schrijf ik hier even een toelichting bij de vorige post. Zoals u kunt zien, heb ik mij weer geamuseerd met Wordle. En zo ben ik eindelijk eens begonnen om over mijzelf iets te schrijven. Om jullie en alle anderen een beeld te geven over hoe ik mijzelf zie.

Lange tijd dacht ik dat zo’n pagina niet nodig was. Dat het overbodig was. Maar een tijd geleden merkte ik dat ik zelf naar de ‘About Me’ pagina zocht op een voor mij nieuwe blog. En vandaar dus vorige post. Deze is dus trouwens ook beschikbaar vanuit de linkse kolom met widgets.

Nu, waarom een ‘About Me’-post en geen ‘About Me’-pagina? Wel, ik vind dat zo’n pagina soms wel eens achterhaald is. En op deze manier zie je duidelijk wanneer ik het geschreven heb. En als ik het ooit eens wil aanpassen, verwijs ik gewoon naar een nieuwe post.

En nu is het hoog tijd om in mijn bed te kruipen, dus slaapwel allemaal.

Helemaal Ik

smiley Zelf

Groter Exemplaar

Gemaakt met Wordle

Activiteiten

Omdat ik jullie niet alles wou vertellen, was ik begonnen met woorden achtereen te zetten over wat ik komende week allemaal ga uitsteken. Maar gewoon wat woorden achtereen vond ik toch ook maar flauw. Dus ben ik hier maar wat beginnen spelen. En omdat ik meer woorden wou, heb ik er ook bijgedaan over de voorbije week en ook nog wat kleuren. Gewoon omdat dat leuk is. Het is trouwens random bijeen geplaatst, maar ik heb van een heel aantal pogingen er natuurlijk de voor mij leukste uitgenomen. En ziehier het resultaat:

Wordle

Trouwens, dit ga ik meer doen. Het is gewoon leuk! Bedankt Wordle! En kan u het prentje hier niet groot genoeg zien? Kijk dan hier!

Communiceren

Toevallig nog eens een testje tegengekomen… Ziehier het resultaat. Zonder boe of ba.

You Communicate Passionately

You speak from the heart. You can’t separate your feelings from what you’re saying, even in a professional context.
You tend to speak dramatically, with lots of passion and emotion. It’s easy for you to get swept up in what you’re saying.

You like to connect with people early on so that you can personalize what you are saying to them.
When you converse, you try to find common ground and harmony. Even if you disagree with someone, you try to emphasize where you agree.

What Kind of Communicator Are You?

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake