Kerstmis

Mijn enige kerstfeest viel op Kerstavond en het was er eentje om U tegen te zeggen. Ik had die dag verlof genomen en moest dus niet gaan werken. Ik sliep dus lekker uit, maakte mij heel rustig klaar en vertrok naar mijn schoonzus om daar toch een handje te helpen: eventjes op de super leuke kinderen passen terwijl zij naar de winkel ging, samen aardappelen schellen en groentjes snijden. Ik vond het begin al super gezellig.

Mijn broer kwam van zijn werk. Mijn tante kwam binnen met haar hele gezinnetje en plots was het huis al gevuld met leuk gepraat. Vervolgens kwamen ook mijn ouders nog binnen en het feest kon toen écht van start gaan.  Het eten was fantastisch, alhoewel we het zelf moesten bakken. Het was gewoon enorm gezellig en ik kon mijn geluk niet op met zo’n toffe familie.

En toen was het tijd voor het openen van die berg pakjes onder de kerstboom. Maar je mocht niet zomaar een pakje opendoen. Je moest er iets voor doen. Mijn broer en schoonzus hadden een plan. De ‘huisbaas’ zou beginnen met een woord te tekenen of uit te beelden. Diegene die dat woord raadde, mocht dan eenders welk pakje onder de kerstboom nemen en afgeven. Die persoon was dan ook de volgende om te tekenen of uit te beelden. Het enthousiasme waarmee mijn nichten in het spel opgingen was aanstekelijk. Ik denk nog met plezier terug aan het strand, de tol, de aardbei, de naaktkat en nog zoveel meer leuke woorden die die avond geraden werden. Het spel zorgde voor een schitterend gevulde avond.

Verder wil ik natuurlijk nog even melden dat ik geweldige cadeau’s gekregen heb, zoals een mini vleugelpiano (later wil ik een echte), een leuk fotokader, mijn boek natuurlijk, plantjes gerief, … en dat ik er dus ook allemaal heel blij mee ben. Maar verder hoop ik dat ook diegenen waar ik een cadeau aan gaf tevreden zijn met hun pakje. En natuurlijk hoop ik ook dat iedereen die hier komt lezen blij was met de feestjes en de pakjes die zij kregen!

Soms wil ik …

Soms wil ik gewoon vertellen wat ik voel, wat er gebeurt is vandaag, wie of wat mij geërgerd heeft of blij gemaakt heeft. De kleine dingen des leven zou ik hier willen neerpennen. Maar soms lijkt het me dan de moeite niet meer tegen de tijd dat ik dit scherm klaar heb staan. Soms begin ik ook te redeneren over wie hier allemaal komt lezen en ben ik er gewoon niet klaar voor om dat onderwerp met iedereen te delen. Soms denk ik na over een blog waarbij niemand mij kent. Een échte anonieme blog. Maar ik ken mezelf. Lang zou ik dat niet geheim kunnen houden voor de mensen die het dichtst bij mij staan. Dus in de plaats van hier alles te delen over mezelf, komt hier maar een heel klein stukje boven. Soms is dat genoeg. Soms ook niet.

Keuze van de Lezer: Vrijetijdsbestedingen

Er zijn natuurlijk twee mogelijkheden om dit onderwerp op te vatten. Ik kan het beginnen hebben over algemene vrijetijdsbestedingen voor iedereen of ik kan gewoon praten over mijn vrijetijdsbesteding. Vermits dit een persoonlijk blogje is, zal ik het maar bij dat laatste houden. Hopelijk is Noukiez, die voor dit onderwerp koos, tevreden met dat besluit.

Dus, wat doe ik allemaal in mijn vrije tijd?

 • Ik speel piano. Minder dan ik zou willen, maar toch nog regelmatig. Misschien dat ik nu wat eerder aan mijn piano denk, nu er een klein vleugelpianotje, dat ik kreeg voor kerstmis, in mijn living staat.
 • Ik ga shoppen met Noukiez in Antwerpen, Amsterdam, …
 • Af en toe speel ik gezelschapspelletjes met vrienden of familie. Rummikub of Scrabble met de ouders, Anti-Monopoly met Noukiez, … Verder is het dringend tijd voor weer een Uno of Cluedo avondje.
 • Ik schrijf voor mijn blogje zoals nu.
 • Ik ga wekelijks pingpongen.
 • Ik ga af en toe naar een concert. Het laatste was dat van Anouk in het Sportpaleis, ook al met Noukiez.
 • Ik ga graag af en toe eens op familiebezoek. Bij mijn ouders, bij mijn broer en zijn gezinnetje, bij Noukiez, bij mijn tante, …

Eigenlijk vraag ik me dus af waarom Noukiez zich afvraagt wat ik in mijn vrije tijd doe, want ze is er regelmatig zelf bij.

 • Ik fiets zoveel mogelijk overal naartoe wanneer het droog is.
 • Ik geef wekelijks Nederlandse les aan een Marokkaanse vrouw.
 • Ik speel computerspelletjes als ik alleen ben. Dit is de laatste tijd echter wat minder omdat ik er eigenlijk geen goede pc voor heb.
 • Ik ga af en toe naar de cinema. Laatste film die ik zag was 2012 en ik kan het u echt niet aanraden om die te gaan zien. Mooie beelden, dat wel.
 • Ik ga ook af en toe op café. Zo ging ik gisterenavond na de kerstmarkt nog even met vrienden naar de Vagant.
 • Ik lees altijd een boek. Momenteel is het een boek die ik kreeg voor Kerstmis: Medeplichtig van Nicci French.
 • Ik ga soms bij vrienden op bezoek of zij komen bij mij op bezoek, wat altijd super leuk is. Zeker de onverwachte visites.
 • Ik ga de laatste tijd naar groepslessen van de fitness.
 • Ik kijk tv als ik niets beters te doen heb.

Ik zal waarschijnlijk nog wel dingen zijn vergeten, maar ik denk dat dit mijn voornaamste vrijetijdsbestedingen zijn. Ik heb alweer zin om allerlei dingen van die lijst te gaan doen.

Prettige Feestdagen!!!

Your Holiday Personality is Caring
Your holidays are all about connecting and sharing. This is a sacred time of year, and you like to spend it with those who are special to you.

You like to make sure everyone around you is comfortable, full of love (and goodies!), and healthy.

You love to surprise people with the best Christmas gifts ever. You will search high and low for that perfect present.

You are always reflecting on the true meaning behind the holidays. You appreciate all that you have been given in this world.

What’s Your Holiday Personality?

Bij deze is het belangrijkste al gezegd natuurlijk. Maar in ieder geval wil ik hier iedereen al Zalig Kerstmis en een Gelukkig Nieuwjaar wensen!!

Weinig

Ik heb niet veel te zeggen. Ik heb helemaal niets belangrijks te zeggen. Het leven vliegt voorbij. Het vliegt soms zelfs mij voorbij. Wanneer ik door de sneeuw wandel of door de ruiten van de tram naar buiten staar in de ochtenddrukte. Ik neem een rust moment. Ik zou nog even actief moeten zijn. Ik zou nog dit en dat, maar ik mag er niet aan denken. Ik wil niet boos zijn op mezelf. Dus neem ik dit momentje van rust om jullie te laten weten dat alles goed met me gaat. Ik probeer ervan te genieten. Op mijn oude pc met zoveel kot-herrinneringen, zoals de muziek die ik toen veel speelde en waar ik nu naar luister. Zalig.

Wit voor Kerst

Ik had nog helemaal geen zin in kerstmis. Het voorbije weekend ging ik al wel shoppen voor kerstcadeau’s, maar omdat ik nog niet in kerststemming was, heb ik ook geen enkel cadeau gevonden. Ik ging met mama al wel een kerstboom kopen en die staat nu te pronken op mijn tafel. Een lege boom met lichtjes in. De kerstballen hebben hun weg naar de boom nog niet gevonden. Ik had er nog geen zin in.

En vandaag is er sneeuw. Het brengt de kerststemming naar boven. Witte daken, witte wegen, witte auto’s. Zalig gewoon. Als je even niet aan alle problemen met het openbaar vervoer, de files of de ongevallen door deze sneeuw denkt, zie je een prachtig wit landschap. Geniet ervan! Maak een sneeuwman! Gooi eens een sneeuwbal naar elkaar. Of maak gewoon wat mooie winterfoto’s of een winterwandeling.

Ik genoot van de sneeuw door er met mijn nichtje door te wandelen en haar veilig met de tram naar het station te brengen. Het Astrid Plein ligt er heel mooi bij, maar in de plaats van er lang van te genieten nam ik de tram terug naar huis. Ik wandelde door de sneeuw naar een warm appartementje om toch nog een beetje te genieten van een rustige avond.

Ik geniet ook enorm van de witte daken. En alhoewel het waarschijnlijk geen witte kerst zal zijn, mag Kerstmis er toch stilaan aankomen.

Emails overzetten

Emails overzetten van Outlook in Windows naar Mail in Mac is niet zo evident. Het komt erop neer dat je het .pst bestand, waarin je mails van Outlook opgeslaan zitten, moet omzetten naar .mbox, het meer gebruikte email formaat.

Om deze omzetting te doen bestaat er een programma: MessageSave. Het ziet er veelbelovend uit, maar dat is het niet tenzij je het koopt. De trial versie haalt maar 50 mails over per keer. Dat was dus niet wat ik nodig had.

Verder zoeken was dus de boodschap. Ik vond een command-line programma op .pst over te zetten naar .mbox. Het nadeel van dit programma was dan weer dat het cygwin nodig had.

Op dit moment had ik ook al gevonden dat de omzetting best gebeurd via het programma Thunderbird, een andere email-client die zowel op windows als op mac als op unix-systemen werkt. In Thunderbird kan je mails van Outlook importeren door een extra plugin in Thunderbird te installeren. Na al deze installaties had ik dus eindelijk mijn .mbox bestand.

Ik zette het .mbox bestand op mijn iMac en importeerde het in Mail. Spijtig genoeg waren niet alle mails van in mijn Outlook aanwezig. Er waren twee mogelijke oorzaken hiervoor:

 1. De export in Thunderbird is niet volledig gelukt en niet alle mails zitten dus in het .mbox bestand.
 2. De import in Mail is niet volledig gelukt, waardoor niet alle mails uit het .mbox bestand zichtbaar zijn.

Om dit na te gaan heb ik dus ook Thunderbird geïnstalleerd op mijn iMac. Ik importeer mijn .mbox bestand en zie al mijn mails. Er is dus een probleem in Mail.

Om dit op te lossen, vond ik een programma, Eudora Mailbox Cleaner, die ervoor zorgt dat alle mails eerst ‘opgekuist’ worden en dan goed getoond kunnen worden in Mac Mail. En dat was ook zo. Na het gebruik van deze cleaner had ik eindelijk alle mails uit Outlook in Mail gekregen.

iMac

Recent ben ik op het werk overgeschakeld van een laptop met Windows naar een prachtige iMac. Eerst was ik er niet zo tevreden mee, omdat ik mijn laptop dus heb moeten afgeven. Ondertussen vind ik het werken op de iMac al wel prettig. Het gaat vlotjes. Ik heb een mooi groot glinsterend scherm waar tenminste alles oppast. Het scherm staat ook hoger dan een laptop scherm waardoor ik weer beter zit (rug en nek in de goede houding). De muis is ook wel leuk. Ze is plat, heeft geen zichtbare knoppen en geen zichtbare scroll, maar je kan er wel op klikken en in twee richtingen mee scrollen (zowel links-rechts als omlaag-omhoog) .

iMac

Het is de eerste keer dat ik echt op een mac werk. De overgang heeft een paar dagen geduurd en vooral het overzetten van mijn mail was een grote ergernis. Een andere ergernis is het gebruik van short-cuts, die ik in Eclipse wel regelmatig gebruik. Zo zijn de meeste short-cuts met ctrl nu met de command knop en een aantal andere zijn compleet verschillend. Ik zal ze dus opnieuw moeten leren, maar het is met plezier. Het is een nieuwe leuke uitdaging om met de iMac te werken.

Het werkt

Kabeltje insteken… en poef! Alles werkt hier nog. Alleen lijkt het enorm traag, is het scherm te vierkant en te bol naar mijn zin en staat mijn toetsenbord te veel naar links om goed te zijn, maar anders heb ik geen plaats meer om mijn muis op mijn bureau te plaatsen. Hier zal wat aan veranderd moeten worden, want zo kan ik hier niet lang zitten.

Afsluiter

Inspiratie en vermoeidheid leiden tot helemaal niets. Bij deze laat ik jullie gewoon even weten dat ik voor een paar dagen van het internet verdwijn. Ik hoop dat het allemaal snel terug in orde zal zijn, maar dat zal volledig afhangen van de tijd die ik eraan besteed. Later vertel ik jullie meer hierover. Nu doe ik enkel nog wat afrondingswerk en mijn bankzaken. Verder wens ik jullie allemaal een goede nachtrust.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake